Last news in Fakti

13 Март, 2020 10:40 3 948 17

Путин укротил големите бизнесмени

  • русия-
  • бизнесмени-
  • владимир путин

Те вече нямат влияние в управлението

Путин укротил големите бизнесмени - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Ръководителите на големите руски компании в момента не се опитват да влияят на руското управление. Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Държавният глава обяви, че е запознат с всички големи собственици на компании и е работил с тях. Според Путин всички търсят ходове за фаворизиране на своите интереси.

Той признава, че преди големите бизнесмени са влияели директно на управлението. Това се отнася за всички сфери на политиката.

„Въпросът не е в това да ги държите да вземете от тях, а да не ги допускате до управлението. Големите бизнеси вече не се опитват да влияят на решенията, защото им показах, че това вече няма да се приема“, заяви Путин.

Той посочи, че бизнесмените продължават да се борят за своите интереси. Към този момент обаче това става с диалог и обясняване на позицията по различни въпроси.

Диалогът обаче остава единственият вариант за преговори на тази тема.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис Годунов

    48 11 Отговор
    Велик човек и държавник!

    Коментиран от #4

  • 2 Бесен язовец

    34 5 Отговор
    Путин добре ги е укроти. Кой не слуша има новичок
  • 3 Фон Браун

    10 25 Отговор
    Голям смях !
  • 4 Бай хой

    4 16 Отговор

    До коментар #1 от "Борис Годунов":

    Всички тролове сме за него
  • 5 Груйо

    17 14 Отговор
    Големите бизнесмени от Русия се си изнесоха парите на запад и се установиха те там, или с единия крак поне са там. Включително че децата на целия руски елит е в чужбина в нормалните държави.

    Коментиран от #16

  • 6 ⚡ Хрониките на Евразия

    9 23 Отговор
    Укроти ги като конфискува големият бизнес и го раздаде на своят слугинаж ..
    Криминална история , както винаги по онези ширини ..
    Средновековните пътешественици надълго и широко са описали тази стара руска традиция ..

    Коментиран от #8

  • 7 Behemoth

    27 5 Отговор
    Браво да се знае кой кара влака!
  • 8 2323

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "⚡ Хрониките на Евразия":

    За съжаление и в България е така
  • 9 стоян георгиев

    8 13 Отговор
    в русия няма големи бизнесмени.всички бизнеси там са собственост на путин.тва е реалноста.путин може да извика абрамович,дерипаска или които и да е голям руски бизнесмен и да го накара квото си реши,като да си прехвърли акциите от печелившите предприятия или да извърши определени икономически деиствия.правил го е нееднократно.освен това тои има група марионетки квито са бившия му готвач или треньора му по самбо на които прехвърля важни държавни поръчки.всичко друго е цирк за бедния народ!
  • 10 гост

    9 12 Отговор
    Мужиките неще да се оправят скоро ….
  • 11 Borislav Popov

    6 17 Отговор
    Укротил той грънците, Путен отдааавна е укротен и сам играе по гайдите на големите бизнесмени.
  • 12 До 8

    5 9 Отговор
    ти на хранитрола не му обяснявай как е в България, това него не го интересува. Него Русия го интересува само понеже затова му плащат.
  • 13 другарят

    17 2 Отговор
    В Русия исторически от времето на Иван Грозни власта винаги, е стояла над парите и олигархичният модел е невъзможен. На Запад е точно обратното..Парите стоят над власта от времето на боржуазните революции до ден днешен. Това се нарича класически тип олигархия, където всичко се купува и продава, от политици до мисирки проститутки. В Русия власта се крепи на силоваците-армия, полиция,специални части и консервативната църква. В България също нямаме класически тип олигархия. При нас поради липса на държавно съзнание, имаме мафиотско-бандитски модел.Власта се е сраснала с мутрите и се крепи върху "бухалката" и макар вечер местната мутра да яде и пие с местният "бизнесмен" или олигарх, е ясно кой държи бухалката и кой трябва да плати сметката. От както в нашето село мутрите станаха "политици" и взеха власта се получи някакво странно срастване между тях и олигарсите при разпределянето на обществените поръчки и разните бизнеси.Винаги обаче мутрата стои най-високо с бухалката и туко виж някой олигарх отнесе бухалката и бива ограбен от мутрата -"власт".
  • 14 знаем как

    6 3 Отговор
    Со кротце со благо и малко новичок.
  • 15 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    ВСЕКИ ГЕНИАЛЕН ЕВРЕИН ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ ЖИВ ,НО ЗА ОСТАНАЛИТЕ ПОЛУГЕНИАЛНИ ЕВРЕИ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!!!!!!!!!!!
  • 16 соросоидни кърлежи

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Груйо":

    Гoлeмитe бизнecмeни oт България ce cи изнecoхa пaритe нa зaпaд и ce уcтaнoвихa тe тaм, или c eдиния крaк пoнe ca тaм. Включитeлнo чe дeцaтa нa цeлия българския псевдо-мутро eлит e в чужбинa в нoрмaлнитe държaви.
  • 17 Човек който не се състезава

    2 0 Отговор
    "Едни хора" искат да изимитират друг живот, заради това така се получава !
    Нарочно се говорят и пишат само лоши неща за "него" защото се иска да не е наред никога !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания