Last news in Fakti

14 Март, 2020 10:20 1 218 4

Отмениха местните избори на Острова

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • избори-
  • пандемия

Целта е да се предпази общественото здраве

Отмениха местните избори на Острова - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Местните избори в Обединеното кралство, насрочени за месец май, бяха отменени заради епидемията от коронавируса. Те ще се проведат чак през 2021 г., вместо през есента, както се очакваше, пише The Indepdendent.

Правителството на страната взе това решение след искане на Централната избирателна комисия (ЦИК), която предупреди за „големите рискове“, които един такъв вот би представлявал за общественото здраве на фона на епидемията от коронавируса. Все още няма коментар от страна на Даунинг Стрийт за това защо вота ще бъде насрочен чак през 2021 г., но стана ясно, че изборите за полицейски и разследващи началници също ще се отложат дотогава, предаде агенция "Фокус".

Този решителен ход за борба с COVID-19 е в контраст с решението офисите и училищата да продължат да функционират, наред със спортните събития. Това забавяне обаче може да помогне на опозицията от Лейбъристката партия, чиято популярност в момента е ниска и тя вероятно щеше да бъде победена с лекота от консерваторите още веднъж през май, след катастрофалните общи избори през декември 2019 г. До 2021 г. лейбъристите вече ще имат и нов лидер – вероятно Киър Стармер.

В контраст на това обаче лейбъристкият кмет на Лондон – Садик Хан – вероятно щеше с лекота да спечели изборите в столицата и да си осигури още един мандат, за сметка на консервативния си опонент Шон Бейни и независимия кандидат Рори Стюърт. По-рано ЦИК предупреди, че „не можем да сме сигурни, че гласоподавателите ще могат да участват в изборите в безопасност, нито пък политиците и партиите ще могат да представят качествено своята програма пред електората“. „Препоръчваме правителството да забави изборите за 7 май до есента“, се казваше още в писмото на ЦИК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 факт

    0 0 Отговор
    Бивш US разузнавач говори за американския произход на коронавируса COVID-19 Американските лекари го приписват на повишената популярност на електронните цигари Вашингтон, САЩ14 Март 2020, 08:592349 прочита4 коментара 1 от 1 Няколко чуждестранни биолози веднага стигнаха до извода, че САЩ са източникът на произхода на коронавируса COVID-19. Това в материал за портала Global Research заяви бившият американски разузнавач Лари Романов. Според него още през август 2019 г. в САЩ е регистриран приток на инфекция с белодробна пневмония. Американските лекари го приписват на повишената популярност на електронните цигари. Въпреки това, както тайванските лекари успяха да разберат, симптомите, регистрирани от американците, просто не можеха физически да бъдат причинени от обичайното „извисяване“. Непосредствено преди това центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ затвориха основната биолаборатория във Форт Детрик поради липсата на гаранции от Пентагона, за да се предотвратят евентуални течове, пише "Поглед инфо". И веднага след това възникна „епидемия от електронни цигари“. Освен това, веднага след затварянето на центъра във Форт Детрик, бяха регистрирани редица инфекции на Хаваите. Това е група японци, които никога не са били в Китай. През октомври 2019 г. петима чуждестранни граждани, които взеха участие в Игрите на световната война, бяха хоспитализирани в Ухан, Китай. Китайските учени проведоха собствено разследване и установиха, че американските военни
  • 4 ВИРУС ОБИЧА АНГЛИЧАНИ

    0 0 Отговор
    Пукнете заразете се вирус да ви застигне всички на гадния остров глад да ви мори докато вирус ви коси лайномети бацилести храната ви да свърши зайците да избягат хапка да не сложите в устата си до каро вируса ви довърши само алкохол да пиете и бирмингамско сено да пушите,пакистанска ган..а и афганистанска "кока-кола" да вдишвате заедно с вируса ЗАРАЗЕТЕ СЕ ПУКНЕТЕ ВИРУС ЗАРАЗА ГАДОВЕ ДА НЯМА КОЙ ДА ГЛАСУВА ЧЕРВЕИ БЕЛИ ДА ВИ ЯДАТ