Last news in Fakti

15 Март, 2020 15:22 1 500 5

Страстната седмица във Ватикана ще е без вярващи

  • папата-
  • ватикана-
  • папа франциск-
  • страстната седмица-
  • великден-
  • вярващи

Всички литургии и обреди ще могат да бъдат проследени на живо онлайн

Страстната седмица във Ватикана ще е без вярващи - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Обредите и литургиите за Страстната седмица ще се проведат без присъствието на многобройните вярващи, които по традиция отправяха молба за участие. Въпреки това всички литургии и обреди ще могат да бъдат проследени на живо онлайн чрез сайта на Ватикан Нюз и по цял свят, според обичайните канали.

До 12 април генералните аудинеции на папата и неделната молитва „Ангел Господен“ ще бъдат излъчвани от Апостолическата библиотека във Ватикана. Продължава прякото излъчване на живо онлайн на утринната литургия в религиозния дом „Санта Марта“ във Ватикана.

На 14 март Ватиканският пресцентър оповести, че „пред създалата се ситуация по причина на коронавируса, Светия отец реши светата литургия, отслужвана от него всяка сутрин от 7.00 ч. в параклиса на религиозния дом „Санта Марта“ във Ватикана, да продължи да бъде излъчвана на живо онлайн и през цялата следваща седмица“, съобщи Ватикан Нюз.

„За да се спазят нормите, налагащи забраната на събирания на хора, за да се избегне разпространението на вируса COVID-19 – продължава нотата – молитвата „Ангел Господен“ със Светия отец в неделя 15 март и генералната аудиенция в сряда 18 март, ще бъдат излъчени пряко по телевизията, също и на сайта на Ватикан Нюз, и ще бъдат предоставени от Ватиканските медии на медиите, които отправят молба, така че да бъдат достигнати вярващите по целия свят“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 курейски дик татор

    4 0 Отговор
    окей,тъкму са чудяу ко става със седмицата
  • 3 Агностик

    5 1 Отговор
    Кво стана нещо началникът на папата ги е зае*ал май?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Behemoth

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "СПОКО,":

    Споко затова пък твоя вожд има да реве колко е трагична ситуацията и само той може да я овладее....само ,че когато настъпи пика на кризата и здравната система е в колапс и той ще се скрие...