Last news in Fakti

16 Март, 2020 14:38 3 128 2

Две села в Гърция са под карантина

  • гърция-
  • карантина-
  • села-
  • коронавирус

Властите са забранили всякакво излизане и влизане в селата

Две села в Гърция са под карантина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Две села край град Козани, Северна Гърция, са поставени под карантина, след като почти всичките им жители са проявили леки симптоми на COVID-19, съобщи гръцката телевизия Скай.

Властите са забранили всякакво излизане и влизане в селата Дамаскиня и Драгасия, като се позволява да влизат само товарни автомобили за снабдяване. Смята се, че източник на заразата е кафене, където е бил проведен помен.

От миналия четвъртък гръцката полиция е задържала в цялата страна 127 души за нарушаване на мерките срещу разпространението на новия коронавирус, съобщава "Катимерини".

Повечето задържани са съдържатели на фризьорски салони, кафенета, ресторанти, сладкарници и др., работата на които е забранена с извънредните мерки. Довечера се очаква да бъде издаден указ, с който работното време на супермаркетите се удължава от 7 часа сутринта до 22 часа, за да се избегне струпването на хора в тях.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В клоаката гърция положението

    3 5 Отговор
    Става все по-плачевно. Досега замазваха положението с мигрантите, но вече няма на къде.
  • 2 името

    9 2 Отговор
    37'000 американски военни са пристигнали в Европа. Вируса е умишлено пуснат за да се направи "учение" в условията на биологична война.