Last news in Fakti

16 Март, 2020 15:10 2 434 14

EК ще гарантира доставките на медицински предпазни консумативи в ЕС

  • ек-
  • ес-
  • коронавирус-
  • вирус-
  • пандемия

Нуждата от тях е от животоспасяващо значение за болници, пациенти, работници на терен и органи за гражданска защита

EК ще гарантира доставките на медицински предпазни консумативи в ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

В продължаващите усилия за защита на гражданите и за координиране отговора на COVID-19 Европейската комисия предприе незабавни стъпки за защита на снабдяването с лични предпазни средства (ЛПС), като изисква износът на такова оборудване извън Европейския съюз да подлежи на разрешение от страна на държавите членки. Това съобщиха от Европейската комисия.

Личните предпазни средства обхващат оборудване като маски, защитни очила и козирки, защитни маски за лицето, предпазни средства за устата и носа и защитни облекла. Нуждата от тях е от животоспасяващо значение за болници, пациенти, работници на терен, органи за гражданска защита.

Актът за изпълнение, приет по спешна процедура от Комисията вчера, предвижда режим на разрешения за износ към трети държави. Той ще бъде валиден за период от шест седмици, през които държавите членки ще бъдат консултирани относно потенциалните изменения и обхват на настоящата мярка и бъдещите стъпки.

Единната европейска реакция цели да засили европейската солидарност и да предотврати ситуация, при която държавите членки предприемат индивидуални подходи, засягащи движението на такова оборудване в рамките на единния пазар, както и в трети държави. Някои държави — членки на ранен старт, вече обявиха, че приемат исканията на Комисията за изменение на националните им мерки, за да гарантират, че необходимото оборудване ще е налично за тези, които най-много се нуждаят от него.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Чакал

    5 2 Отговор
    С Марешки не могат да се оправят.Това животно не се наяде.
  • 2 Евалата

    8 1 Отговор
    Чакаме ЕК, защото ние три месеца не можем да се организираме сами за едни маски и ръкавици

    Коментиран от #5

  • 3 Сизиф

    5 4 Отговор
    Днес сутринта гледах ABC и NBC /директно от САЩ/, както Canal 26
    и Congresso от Аржентина и Колумбия, като навсякъде се говореше ЕДИНСТВЕНО само за . . . COBIT-19 !?
    Тази огромна медийна пропаганда въобще не е случайна, което ме води на мисълта че човечеството днес е подложено на психологическа атака и биологически експеримент, от страна на военолюбивите ционистко-империалистическите кръгове
    в Пентагона !
    Така че тези маски и ръкавици са "пунт и пластик" за балъците,
    тъй като на много от нас СЪДБАТА е вече предрешена !
  • 4 пади

    1 3 Отговор
    има страни които са взели преди един месец за вируса а нашия падишах се сети греди три дни и пак друг някой е виновен но не той
  • 5 no name no face no number

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Евалата":

    То в ЕС дали има? Щото у немско нема
  • 6 Европеец

    0 0 Отговор
    ЕС е бъкан с паразитни и ненужни структури които пречат и създават хаос. Направете паралел на случващото се в Европа и Китай. В Европа в разгара на пандемията няма предпазни средства ако това е развитото общество, Мерси!
  • 7 Лаура Кьовеши

    1 0 Отговор
    Много рано се сетиха тия от ЕС.
  • 8 държава чудо

    0 1 Отговор
    Може да нямаме в медицински предпазни консумативи но имаме чертежи платени с милиарди на ретро самолети за нападение на Русия.
  • 9 Ихуууу

    0 0 Отговор
    Той боко каза, че ние ще произвеждаме, ама платовете са в САЩ. Тати ще ми купи колело, ама друг път
  • 10 Иван

    0 0 Отговор
    Эащо сте покаэали Англия и Турция?
  • 11 Иван

    0 0 Отговор
    И Новорусия.
  • 12 Факти

    0 0 Отговор
    В град Лениано Ломбардия,лекарите са съобщили по обществената телевизия Рай,че започват експериментално лечение с лекарство често използвано за ревматоиден артрит.Според римски всекидневник Messagero Неапол е подобрило състоянието на 5 от 10 заболели,а 16 са в пилотно проучване, които са с по-тежки симптоми на пневмония. Дано да имат успех...
  • 13 Feghoul

    0 0 Отговор
    Имате ли нужда от финансиране за проект или лична грижа (покупка на автомобил, покупка на жилище, обновяване на дома)? Готови сме да ви предложим кредити от 5000 евро до 1000 000 евро само на цена от 2%. Така че за всяка нужда не се колебайте да се свържете с нас.
    E-MAIL: [email protected]
    Whatsapp: +32 477 29 69 02
  • 14 Лупи

    0 0 Отговор
    Няма ли някой журналист да попита кога ще можем да си купуваме маски от аптеките или, щом вожда има една за очите и една за устата всичко е наред?