Last news in Fakti

25 Март, 2020 15:00 2 869 11

Китай сподели опита си в контрола на епидемията с над 100 страни

  • китай-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • ковид-19

Фокусът е главно върху три аспекта - строг контрол на източника на заразата, прекъсване на веригата за пренос и защита на уязвимото население

Китай сподели опита си в контрола на епидемията с над 100 страни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пекин е споделил с над 100 страни опита си в превенцията и контрола на епидемията от новия коронавирус (COVID-19) на фона на разрастващия се бързо брой на заразените по целия свят, каза вчера на пресконференция У Дзуънйоу, китайски епидемиолог от Центъра за контрол и превенция на болестите, предава "Радио Китай"

„Работата на Китай се фокусира главно върху три аспекта, строг контрол на източника на заразата, прекъсване на веригата за пренос и защита на уязвимото население", каза експертът.

Навременното откриване, регистриране, изолиране и лечение също допринесоха за ефективното намаляване на източниците на заразяване в Китай, добави У Дзуънйоу.

За да прекъсне веригата за предаване на вируса, У Дзуънйоу заяви, че е изключително важно носенето на маски, редовното миене на ръце и проветряване на помещенията.

Китай удължи почивните дни и насърчи социалната изолация. Много страни приложиха тези мерки според условията си, каза още експертът.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Вангел

    6 10 Отговор
    Жертвите в Китай от вируса на ККП (коронавирус) се изчисляват приблизително на 2 милиона.

    https://debati.bg/interneshanal-biznes-tayms-krie-li-kitay-istinskia-broy-na-pochinalite-ot-koronavirus/

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Бачо Киро

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо Вангел":

    Дръж се за тоя сайт. Ганьо го е сметнал, не слушай китайците.

    Коментиран от #5

  • 3 Усмивката

    4 1 Отговор
    Ние къде сме. Извън класацията ли пак.Така нашия докато се прави на Пиночет, Хората ще ни изпреварят , даже ще ни задминат
  • 4 Усмивката

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо Вангел":

    И как . Сами ли се изчисляват.

    Коментиран от #7

  • 5 Дядо Вангел

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бачо Киро":

    Новината е препечатана от The Epoch Times, което е най голямата медия на китайски извън континентален Китай, има и английско издание. Вестникът разполага с много точна информация за ситуацията в Китай, тъй като контактува с много източници, които не са под контрола на ККП.

    Коментиран от #10, #11

  • 6 будна ера

    5 3 Отговор
    А краварите споделиха вируса с над 100 страни .
  • 7 Презвитер Козма

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Усмивката":

    Прочети поне статията преди да ръсиш мозък
  • 8 Чавдар войвода

    2 9 Отговор
    Цял свят съсипаха с китайският си вирус. Но комунистическата пропаганда се опитва да внушава нещо друго.
  • 9 ВАНЯ

    4 1 Отговор
    ИМЕННО,НОСЕНЕ НА МАСКИ,...А НАШИТЕ МЕДИЦИНСКИ ,,КОРИФЕИ,, НЕГЛИЖИРАХА НОСЕНЕТО НА МАСКИ,ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯТ ЗА ТОВА,НИЩО НЕ РАЗБИРАТ,УЖ ДОЦЕНТИ И ПРОФЕСОРИ...
  • 10 Бачо Киро

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Дядо Вангел":

    Ти провери ли новината на китайски какво казва? Не? Значи не можеш да твърдиш нищо. Останалото звучи като центъра за информация от Сирия, който е позициониран в Лондон. Стига глупости.
  • 11 Бачо Киро

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Дядо Вангел":

    The Epoche Times - HQ New York, US, втори по големина спонсор на агитация за кампанията на Тръмп във Фейсбуук, често разпространение на теории за конспирация... Мале, Мале... Страшен източник 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣