Last news in Fakti

28 Март, 2020 12:16 2 071 28

Кристалина Георгиева: Целият кредитен ресурс на МВФ може да е за страни, засегнати от Covid-19

  • кристалина георгиева-
  • ковид-19-
  • международен валутен фонд-
  • коронавирус

Забавянето на световната икономика крие риск от банкрути и съкращения

Кристалина Георгиева: Целият кредитен ресурс на МВФ може да е за страни, засегнати от Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световната икономика може да изпадне в по-тежка рецесия, отколкото през 2009 година. Това заяви управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, предаде Ройтерс.

По прогнози на Фонда се очаква възстановяване през 2021-а, но то ще бъде постигнато, само ако страните успеят да овладеят разпространението на коронавируса, както и да ограничат икономическите щети.

“Основното безпокойство от дългосрочно влияние на внезапното спиране на световната икономика е рискът от вълна от банкрути и съкращения. Това не само може да подкопае възстановяването, но и да разруши структурата на нашите общества. За да избегнат това да се случи, много страни предприеха широкообхватни мерки, за да овладеят кризата в здравеопазването по места и за да смекчат влиянието ѝ върху икономиката - и от парична, и от фискална страна”, каза Кристалина Георгиева на пресконференция след телефонен разговор с представители на финансовите власти от 24-те страни от Международния валутен и финансов комитет към Фонда, уточняват от агенцията.

Георгиева каза, че 81 страни са поискали досега помощ от МВФ във връзка с кризата с Covid-19. Тя повтори, че организацията е готова да предостави целия си кредитен ресурс на стойност 1 трилион долара на страни, засегнати от вируса.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уди Кълвача

    17 0 Отговор
    Искат да си спасят инвестициите затова са толкова ларж, не е от грижа за човека и алтруизъм!
  • 2 БАЦЕ:

    18 0 Отговор
    СТАЛИНКЕ, ДАЙТЕ НАСАМ ЕДИН БЪРЗ КРЕДИТ ДА СИ КУПИМ ОЩЕ НЯКОЛКО КЪЩИ У БАЦЕЛОНАТА И ШЕ ИЗЛЕКУВАМ ВСИЧКИ СТАРЦИ
  • 3 гост

    20 0 Отговор
    ЕТО ТИПИЧНО МАСОНСКО ГОВОРЕНЕ ВСИЧКИ СИ МИСЛЯТ,ЧЕ ЩЕ РАЗДАВА ПАРИ А ТЯ ГОВОРИ ЗА КРЕДИТИ!!!
  • 4 Според мен

    12 0 Отговор
    Шефовете на еврейката кри Сталин а пуснаха тоя бацил и сега печатат пари. А след кризата всички ще сме им роби.
  • 5 Ventura

    9 3 Отговор
    От както комуняги те плъзнаха по света и заемат отговорни постове, всичко се срива. Сталинка, Меркел.
    Ком. - икономист няма как!

    Коментиран от #23

  • 6 Професор по Стоманобетон

    11 1 Отговор
    АКО ЗНАЕТЕ КАК Я МРАЗЯ ТАЯ,НЕ Е ИСТИНА..ДОРИ СССР,ЮСА,МУТРАТА,ЖИВКОВ КОСТОВ,серГЕЙ И ПРЕЦЕДЕНТА ПОДКА НЕ СЪМ МРАЗИЛ ТАКА
  • 7 Baba Vuna

    10 2 Отговор
    Mersi kredit ne iskame nqma da mine toq nomer.Mirischi mi na revoliusion
  • 8 Лешояди

    12 0 Отговор
    Събиране на реколтата след посаденото.
  • 9 Тиберий

    12 0 Отговор
    Знаех че новия световен ред ще има нещо общо с България Но не очаквах жена
  • 10 гост

    10 0 Отговор
    Сталинка. Поредните комунистическо-герберски лозунги!
  • 11 Шефката на печатницата

    10 0 Отговор
    Това го знае всяко дете, както и че всеки ще печата пари. Защо да ги вземаме на кредит от който и да било? Тази криза показа истинското лице на запада, как се става богат чрез печатане на пари, които даваш на заем, на тези на които не им даваш да печатат
  • 12 ха ха ха ха

    15 0 Отговор
    В която държава влезе МВФ ...смятай я за фалирала .
  • 13 МФВмислител

    9 0 Отговор
    А някой зададе ли си логичния въпрос ... след като целия свят е засегнат, хартите наречени долари как ще оправят положенито ? Ако бяха 10 държави и им се дадат пари, те ще ги похарчат и дадат на незасегнатите за да си наваксат изпуснатото. Но след като целия свят е засегнат - хартията няма никакво значние. Тези за толкова елементарни ни мислят, или просот гледат да си пласират заемите, че видиш ли така се правили като има проблем - даваш заеми и загърбваш икономики за още 10 години до следващата им спретната криза. Аман от капитализъм по време на истинска криза.
  • 14 ПЕНКО

    7 0 Отговор
    и мвф ли е в сащ -като негово "копиле" ??? Старата система на господарска доминация на "чичо Сам" - е в края си и след корончето -ще е аут !!!!!!!!!
  • 15 Една

    10 0 Отговор
    Ще дават кредити, но на каква цена? Кристалинка не казва срок и лихва, защото ще й лъсне алчния чиновнически задник.

    Коментиран от #18

  • 16 Фактъ

    8 0 Отговор
    Защо дават думата на тази ционистка подлога ?
  • 17 Банкера

    10 0 Отговор
    И от къде ще дойдат тези 1 трилион долара ??
    Централната сметка на МВФ я държи Федералният резерв на САЩ, който е частно акционерно дружество, дирижиращо лихвените проценти и печатането на пари. А общата сума пари винаги работи за главния държател на сметката.
    Големите частни банки, влизащи в Федералният резерв на икономика САЩ, се превърнаха в най-голямата сила и управляват държавата, неограничено печатат пари, дават ги на правителството срещу лихва и му определят бюджета.

    Най-елементарното нещо е да се проследи "пътя на парите", за да се види КОЙ го прави и КОЙ има изгода, в случая от Covid-19.
  • 18 Магелан

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Една":

    Невероятно но факт.От малка България се пръкна една финансиска която беше избрана да свърши мръсната работа на дявола наречен Световно правителство.Нищо случайно няма в световната коспирация.
  • 19 no name no face no number

    5 0 Отговор
    Зад Банките стои Дявола ама истинският. Ако скоро ние не го оправим той ще ни оправи.Ето говорителката му кви ги бръщолеви
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Руски инвеститор в България и други Балкански страни от 30 години продължаващ да надгражда

    1 7 Отговор
    Русия унищожава Запада, САЩ и други близки до САЩ страни, които са прикрити нейни съюзници с възможно най-лекото генно биологично оръжие! Твърде е възможно ние руснаците да оцелеем единствени след тази пандемия...Пита се в задачата ще оцелеят ли българските комунисти, които нямат руски произход също и русофилите?? Тази организация със странно име състояща се от хора с много голямо самочувствие, които се правят на по-големи руснаци от нас руснаците ще оцелее ли??Отговорът е - ще оцелее, но на мукавей в понеделник. Сред българските комунисти, русофили, атакисти и атеисти ще оцелеят тези, които имат минимум 75% руски произход....Слушайте внимателно и научете това наизуст защото няма да го повтарям всеки ден!! Работете за Русия, но не очаквайте никаква пощада!!

    Коментиран от #26

  • 22 Шопо

    2 0 Отговор
    Оффцооооооо,помогни на България!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 А бе

    6 0 Отговор
    Тая кристалина човек ли е или пратеник на гявола от сектор рекет до дупка.
    Нема ли най после господ да прибере верисиите си барабар всите кат нея?
  • 25 Барба Ганьос

    10 0 Отговор
    Пандемия, не пандемия лихвите и вноските по кредитите си текат. Уж щяха да ги замразяват по време на извънредното положение. Икономически мерки ще видите ама друг път.
  • 26 Барба Ганьос

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Руски инвеститор в България и други Балкански страни от 30 години продължаващ да надгражда":

    Много си се издухал, няма да е лошо да посетиш психиатър.
  • 27 волен сидеров

    0 0 Отговор
    холандия и таа госпожа с масоните-рептили ще съсипят евросъюза за 3-4 години .ще започнат яко следене и чипосване на населението
  • 28 нема фандък никому

    0 0 Отговор
    а сега сетихте ли се тоя предложи сегатя ще му връща и ше има крадене на кинти до дупка и тая ще ни закичи с някой и друг милиард ама кво от това нали ше ги усвоят точните хора аКОНКРЕТНИЯ ЧОВЕК НИЩО НЯМА ДА ПОЛУЧИИИИИИИ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ
    всичко като отсрочка на кредити или безлихвени заеми или квото и да било ще ги обещават за малко понатам по време на инзвънредното положение и а таман да ги дадат на хората и после ще отменят инзвънредното положение и ще кажат ми то вече ви пуснахме да работите айде оправяйте се абееее стари номера