Last news in Fakti

31 Март, 2020 08:15 4 828 20

Тръмп: Най-лошото предстои

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • президент-
  • ню йорк

Страната е изправена пред предизвикателства през следващите 30 дни

Тръмп: Най-лошото предстои - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп защити плана си да удължи действието на указанията за спазване на социална дистанция. Тръмп заяви, че придържането към тези указания е „патриотичен дълг“. До момента над един милион американски граждани са били тествани за COVID-19.

На брифинг в Белия дом президентът предупреди отново, че най-лошото предстои, като заяви, че страната е изправена пред предизвикателства през следващите 30 дни. След консултация със здравните си експерти Тръмп удължи действието на указанията за социална дистанция до края на април. Стратегията се приема за най-доброто оръжие срещу вируса в момента.

Почти три четвърти от американците са или им предстои да попаднат под една или друга форма на рестрикция, но някои отказват да спазват препоръките. Властите избягват да налагат глоби и да арестуват и предимно залагат на диалог и образоване на общностите, предаде БНР. Америка се готви да се сблъска с пика от засегнати от коронавируса през следващите няколко седмици. Очакванията са за до 200 хиляди жертви.

Епицентърът на случващото се е Ню Йорк – щатът, в който се намира финансовата столицата и най-многолюдният град в страната. В понеделник военен кораб, който акостира в Манхатън, бе посрещнат с радостни възгласи. Съоръжението разполага с операционни зали и 1000 легла и ще помогне на болници и здравни служители, които се нуждаят от спешна помощ. Губернаторът на щата Андрю Куомо отправи поредния апел, призовавайки гражданите да водят битка с мисълта, че тя ще продължи още две-три седмици. Над 1200 души за загинали в щата Ню Йорк. Броят на жертвите в страната е около 3 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясно е

    12 4 Отговор
    че още сме в самото начало за съжаление !

    Коментиран от #2

  • 2 .........

    16 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ясно е":

    Не. Не е ясно. Определено не сме в началото. Това е заглавие изсмукано от прьстите на Факти.
  • 3 Защо не

    11 2 Отговор
    Тоя ако си направи едно харакири по служба, ще реши най-много от световните проблеми!!!

    Коментиран от #20

  • 4 У жас

    22 3 Отговор
    Честитооо нови10 миляда дълг за бг няма кризаааа Главанаците щте крадът якооо.
  • 5 Дддддддд

    29 1 Отговор
    Аааа ама как така бе? Как така най-богатата страна,най-технологичната,най-иновационната,най-силната и не на последно място "изключителната нация" ще има проблем? Как така -нали точно БДом преди месец обяви,че всичко е ОК и няма проблем....
  • 6 слаботоков

    25 3 Отговор
    Краварията започва да потъва! 1 Стрелби по улиците. 2 Обири на магазини. 3 Пълна анархия. 4 Много умрели хамерски прасета.
  • 7 ТдТд

    23 3 Отговор
    Дончо обяви,че ако жертвите сред американците са около 200 000 това ще е огромно постижение на управляващите-което показва,че положението в САЩ е отчайващо.А и човешкият живот там не струва-това си е чист фашизъм.С претенциите да са"цивилизованият свят" хич не им отиват такива изказвания.

    Коментиран от #8

  • 8 CapedCrusader

    12 7 Отговор

    До коментар #7 от "ТдТд":

    САЩ са 350 милиона. 200 хиляди са 0.06 процента от това. Смъртност под 1 процент при такава пандемия си е успех от където и да го гледаш. Само виж в Италия как се тръшкат.

    Коментиран от #10, #18

  • 9 Реалист

    29 0 Отговор
    Представете си, че световната икономика е сграда с основи за 100 етажа. Като се построи последния, има два варианта, или да събориш няколко и да се строят наново или да построиш 101-вия и да рухне цялата сграда. Това става в момента, използват сравнително безобиден вирус, да съборят няколко етажа. Другия вариант е световна война, но вече не е вариант, прекалено много станаха държавите с ядрено оръжие. Приемете го, запланувано е и ще стане, няма да умрем от короната, само дано не срутят икономиката до основи.
  • 10 ТдТд

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "CapedCrusader":

    Математически си прав-безспорно.Но тук става въпрос за друго.Тръм все пак е президент и вместо да каже,че властите ще се борят за всеки един човек-той като лихвар предварително е теглил чертата.Все пак при такива ситуации функциите му са съвсем други-а не математически.Всъщност,изказването му за жертвите наистина показва същността на политическата система и нейните ценности.Реално се получава,че има болен има проблем-умира болният-няма проблем....Нещо не се връзва с проповядваната от САЩ политика по целият свят-заради която унищожават цели държави и народи...

    Коментиран от #14

  • 11 Азииис къде си!??

    2 0 Отговор
    !!!!!!!!!

    Коментиран от #13

  • 12 слаботоков

    5 2 Отговор
    Хамерските прасета ще умират като мухи!!!!!!!👎
  • 13 слаботоков

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Азииис къде си!??":

    Азис обикаля Хамерика и търси големи,дебели и черни тояги! !!!!! Да го мандръсват! !!
  • 14 CapedCrusader

    11 4 Отговор

    До коментар #10 от "ТдТд":

    Така е, от една страна си прав. Бил съм пациент обаче на тяхното здравеопазване и мога да кажа,че са изключително отговорни и професионалисти. Много съм далеч от мисълта ,че ще пренебрегнат пациент. Със сигурност ще се борят до последно. Тук обаче идеята е друга, тъй като нито ваксина има, нито лекарство. Тръмп не може да заблуждава народа, че това е обикновен грип защото после ще му се върне с лихвите. Казва реално каква е ситуацията, а не замазва очите както се опитаха да направят тук.

    Коментиран от #15

  • 15 ТдТд

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "CapedCrusader":

    И за да не съм голословен -отговор на твойте думи-* Бил съм пациент обаче на тяхното здравеопазване и мога да кажа,че са изключително отговорни и професионалисти.*......Кметът на Ланкастър, Калифорния, Р Рекс Парис, потвърди смъртта на тийнейджъра във видеоклип, публикуван в YouTube в сряда.Кметът казва, че тийнейджърът „не е имал застраховка, затова не са го лекували”, когато пристигнал в спешно заведение в района.....И дотук с твърденията за професионализъм--защото при такава световна криза-на ПЪРВО МЯСТО трябва да бъде човешкият живот....Лек Ден желая-и дано и ние не се превърнем в такива сребролюбци - виждащи преди всичко парите...

    Коментиран от #16

  • 16 CapedCrusader

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "ТдТд":

    Чакай сега, ти очакваш някой да те лекува без пари ли? Това да не е благотворителна организация? Значи едни могат да плащат, други не и да ги третират еднакво така ли? Ганьовска работа е това, да не кажа циганска. Сега е друго обаче, ситуацията е извънредна. И аз също съм на мнение, че човешкия живот е на първо място , но се появява един проблем. Като направиш изключение и всеки ще те взима за мезе и ще очаква да бъде лекуван при най-добри условия срещу едно мерси. Такъв филм няма... за да има високо ниво и на лекарства и на професионалисти знаеш ли колко труд и пари отиват?
  • 17 Видов ден

    4 0 Отговор
    САЩ и Британия са държавите с най-изявени либерални здравни системи. Среден пакет здравна осигуровка за четиричленно семейство за една година струва 25 000 долара. Идва Видов ден за либералното здравеопазване. Явно такова здравеопазване не е единствено възможното,защото има негови алтернативи и във Германия,и в Сингапур,и в Китай,и в Русия.......така,че предстои да видим.
  • 18 ЪРП

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "CapedCrusader":

    А, ЩО НЕ СРАВНИШ БРОЯ НА ПОЧИНАЛИТЕ В КИТАЙ С БРОЙКАТА НА ХЯНТОТО НАСЕЛЕНИЕ С БЕЗЧЕТ НУЛИ ОТЗАД.......И ТОГАВА ДА ГОВОРИШ КОЙ ИМА ВПЕЧАТЛЯВАЩИ РЕЗУЛТАТИ И ПОСТИЖЕНИЯ!!!!!??????
    1 410 330 000 МИЛИАРДА ДУШИ
    3 200 ПОЧИНАЛИ ОТ ОБЩО ЗАРАЗЕНИ 82 000 ДУШИ !!!!!

    Коментиран от #19

  • 19 CapedCrusader

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "ЪРП":

    Китайците са хитри, изолираха се още преди да се разпространи вируса и тогава казаха за какво иде реч. В САЩ вече има 160 хиляди потвърдени заразени, а колко ли още са заразени, а не се знае? То за това е тази карантина в момента, защото от момента на заразяване до проява на симптоми има 2 седмици. Може да си заразен без да знаеш, и като хванеш чукалата за някъде ето ти защо изкачат нови и нови случаи. Китайците бързо бързо сложиха границите.
  • 20 Маркиз дьо Отзад

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Защо не":

    Друг чифут ще застане на неговото място - лошото е, че следващия може да е 2 пъти по-луд идиот!