Last news in Fakti

31 Март, 2020 13:40 2 651 7

СЗО: Коронавирусната епидемия в Азия е „далеч от своя край"

  • азия-
  • тихия океан-
  • коронавирус-
  • сзо

Коронавирусната епидемия е „далеч от своя край“ в Азиатско-Тихоокеанския регион, а настоящите мерки за ограничаване на разпространението на вируса купуват време на държавите, за да се подготвят за широкомащабно заразяване, съобщи днес служител на СЗО. Това предаде Reuters.

Такеши Касаи, регионален директор на Световната здравна организация (СЗО), заяви, че дори при всички предприети мерки рискът от предаване на заразата в Азия няма да отмине, докато пандемията продължава.

Припомняме, че коронавирусът се появи за първи път в Китай в края на 2019-а. Броят на инфекциите със заразата по целия свят вече надхвърли 770 000, като САЩ, Италия и Испания изпревариха континенталния Китай по потвърдени случаи.

"Нека бъда ясен. Епидемията далеч не е приключила в Азия и Тихия океан. Това ще бъде дългосрочна битка и не можем да свалим гарда си. Всяка страна трябва да продължи да се подготвя за широкомащабното заразяване“, каза Касаи на виртуален брифинг.

„Страните с ограничени ресурси са приоритет. Това са държавите от Тихоокеанските острови, тъй като те трябва да изпращат проби до други страни за диагнози, а транспортните ограничения затрудняват този процес", допълни той.

Касаи предупреди, че страните, в които се наблюдава отшумяване на COVID-19, не трябва да свалят гарда си, защото вирусът може да се върне обратно.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 А у нас

    13 6 Отговор
    държавата е "близо до своя край"...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 караоши маратонец

    3 0 Отговор
    Това добра или лоша новина е .....?
  • 5 СЗО

    11 0 Отговор
    са неадекватни. Това е паразитна структура, която лапа средства и ползата от нея е нулева.
  • 6 Джеки Чан

    2 6 Отговор
    Някой трябва най - накрая да каже на тия самоснимащи се жълти маймуняци, че не всичко, което лети се яде. За кой пореден път заразяват света. Все пак един прилеп е далеч по- полезен за природата от дузина китайци, защото яде по 300 кг насекоми на година, а жълтурите далеч по- малко

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.