Last news in Fakti

1 Април, 2020 13:10 2 368 4

Близо сто турци са починали в чужбина от коронавируса

  • турция-
  • починали-
  • коронавирус-
  • чужбина-
  • турци

Турция поставя пристигналите от чужбина лица в 14-дневна карантина

Близо сто турци са починали в чужбина от коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Общо 98 турци са починали в чужбина в резултат на COVID-19, а 20 хиляди турски граждани са били евакуирани в Турция от 50 държави, предаде Анадолската агенция. Данните изнесе турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу пред телевизия TRT World.

По думите на министъра около 10 хиляди турци остават в чужбина, но Турция ще продължи да ги евакуира съобразно политиките на страната за карантиниране.

Турция поставя пристигналите от чужбина лица в 14-дневна карантина като част от усилията за пресичане на разпространението на коронавируса.

По повод на подетата кампания в помощ на най-засегнатите от мерките срещу COVID-19 сегменти на турското общество Чавушоглу каза, че засилен интерес към нея проявяват и сънародниците зад граница. Броят на починалите пациенти с COVID-19 в Турция нарасна на 214 души снощи, а потвърдените случаи на заразените са 13 531, по данни на здравното министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    2 2 Отговор
    Да са жииви и здрави ..TRTRTRTRTRTRTRTR

    Коментиран от #2

  • 2 Дефакто

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Русофилите мразят българите, мразят турците, ЕС обичат само руснята.
  • 3 Доктор Иванов

    0 2 Отговор
    Малко са ,може и повече да станат.Скоро,скоро.

    Коментиран от #4

  • 4 Обичам свинска пържола

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Доктор Иванов":

    Да ти се връща от най близките ти