Last news in Fakti

6 Април, 2020 07:38 1 641 6

Повече от четвърт милион заразени с Covid-19 са се възстановили

  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • ухан-
  • карантина

Починалите са повече от 69 хиляди

Повече от четвърт милион заразени с Covid-19 са се възстановили - 1
Снимка: Shutterstock

Повече от четвърт милион заразени са се възстановили от началото на пандемията по света, показват данни на Университета "Джонс Хопкинс". Починалите са над 69 хиляди.

525-те жертви на Covid-19 от изминалото денонощие в Италия са най-малко за един ден от 19 март насам. За първи път от възникването на епидемията в страната намалява броят на хоспитализираните. За трети пореден ден намалява броят на новите смъртни случаи и в Испания.

Починалите във френски болници през последните 24 часа от Covid-19 са 357. Това е най-малкият брой жертви на коронавируса за денонощие през последната седмица, съобщи генералната здравна дирекция, цитирана от Франс прес. Общо 8 078 души са починали от началото на епидемията във Франция, 5 889 от тях в болници и 2 189 в старчески домове и други медицинско-социални заведения.

Около 80% от гражданите на Руската федерация, които са заразени с новия коронавирус, са хора на възраст от 18 до 60 години, защото в тази група са най-големият брой хора, завърнали се от чужбина, съобщиха местните власти. От останалите 20 на 100 - 15% са хора над 60 години и 5% са деца.

Всички завърнали се от чужбина ще бъдат тестувани, но в режим на изолация, защото руският опит показва, че след самолетен полет рязко се променя състоянието на лигавиците и установяването на патогена е най-трудно. Затова пътникът трябва да бъде поставен в изолация и чак след това да бъде изследван.

Към днешна дата в Русия са регистрирани 5 389 случаи на коронавирус, като повече от половината са в Москва. По данни на федералния оперативен щаб, починалите са 45 души, посочва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баро Вкаров

    4 0 Отговор
    Лошо!Всеки възстановен е пирон в ковчега на пенционната система.
  • 2 250 000 доказани

    1 0 Отговор
    Безсимптомните колко са?
  • 3 Миризлив пор

    0 0 Отговор
    Вируса не е толкова проблемен за лечение и с не толкова голяма смъртност. Всичкото това е в сила ако всички се лекуват, в момента в който болните станат повече от колкото системата може да поеме като лекари и техника хората умират поради липса на лечение.
  • 4 Рошко

    1 0 Отговор
    Това е голяма загуба за тези които създадоха вируса, и ако са били здрави хора е още по голяма, не пийте и не яжте краварски продукти и доколкото можете избягвайте гмо, че догодина пак може и да пуснат по як вирус, яжте джинджифил и наблягсйте на родно производство
  • 5 Кокорчо🙄

    1 0 Отговор
    Само с една дневна партида кока кола и макноналдс, представяте ли си колко хора, може да изпратят в гроба
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.