Last news in Fakti

8 Април, 2020 15:03 2 636 7

Стъпка към въвеждане в сила на втория пакет мерки на ЕС срещу пандемията

  • ес-
  • ек-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • урсула фон дер лaйен

Страните-членки ще могат да прехвърлят пари между различните фондове за собствените си нужди

Стъпка към въвеждане в сила на втория пакет мерки на ЕС срещу пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Постоянните представители на страните-членки на ЕС одобриха позицията на Съвета за втория пакет от мерки, които целят освобождаване на повече средства от структурните фондове за операции, свързани с пандемията.

Страните-членки ще могат да прехвърлят пари между различните фондове за собствените си нужди. Например, предназначените средства за инфраструктура ще могат да се използват за дихателни апарати, в подкрепа на малките и средни предприятия или да се инвестират в краткосрочни схеми за заетост.

Новите мерки ще позволят временно премахване на условията, според които регионите трябва да получават подкрепа, което ще даде възможност ресурсите да се пренасочват към най-засегнатите от кризата райони.

Като временна и изключителна мярка, страните-членки ще могат да изискват до 100 процента финансиране от бюджета на ЕС за програми, свързани с влиянието на пандемията, между 1 юли 2020 и 30 юни 2021 година.

Позицията на постоянните представители трябва да бъде одобрена от Европейския парламент, след което се очаква тя да бъде приета от Съвета чрез писмена процедура.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 75 МИЛКИ

    11 0 Отговор
    .Нa нac ни e яcнo чe фирмитe зa бързи крeдити ca вaшитe пeрaчи нa пaри и cъщecтвувaт,зaщoтo виe cтe нa влacт(В Eврoпa тaкъв вид лихвaрcтвo e пoдcъднo),нo дa дaдeш 74 милиoнa нa тeзи c бухaлкитe cи e пълнa пcocтoтия.
  • 2 джаба

    6 0 Отговор
    ОХАААА,НЕКА ПРЕХВЪРЛЯНЕТО ЗАПОЧНЕ СЕГА
  • 3 ррр

    3 0 Отговор
    В РФ от 10 април започват пробите за ваксината! До 29.06.2020 започват и върху хора! Що така стана?

    Коментиран от #4

  • 4 Ще стоите у дома докато не полудеете

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ррр":

    Ваксината е готова но още не сте " готови".
  • 5 пакети на чертежи като самолетите

    3 0 Отговор
    Де са тез пакети?Кой ги открадна?
  • 6 Лили

    2 0 Отговор
    И все Горанов не чул, не видял, не разбрал. На такива мястото им е на м...... си
  • 7 Искрен Вълчев 56Лавчойс

    2 0 Отговор
    Страните-членки ще могат да прехвърлят пари между различните фондове за собствените си нужди ...в т.ч. и гоУеми , след като се уакат