Last news in Fakti

8 Април, 2020 21:20 1 572 3

Афганистан освободи 100 затворници

  • афганистан-
  • правителство-
  • талибани

Те са представители на талибаните

Афганистан освободи 100 затворници - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството в Афганистан обяви, че освобождава 100 задържани талибани в страната, съобщи РИА Новости.

Действията на правителството са част от споразумението с бунтовниците. Споразумението е за освобождаването на 5000 задържани.

Талибаните обявиха, че в момента проверяват, дали това е факт. Те сключиха споразумение със САЩ, което да гарантира примирие в страната.

По-рано талибаните обявиха, че може да прекратят преговорите с правителството. Двете страни не могат да постигнат споразумение, за това кои затворници да бъдат освободени.

Американската администрация обяви позиция, в която настояват за изясняване. В същото време в афганистанското правителство има спор за премиерския пост.

Освободените затворници са от базата в Баграм. Очаква се това да доведе до нови преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лили

    3 0 Отговор
    И сега познайте от първи път накъде ще се насочат. Към Европа за лапачка и кльопачка, с европейски танци на пилон, а може и без пклонс
  • 2 Бесен Язовец

    5 0 Отговор
    Е това е краварската авантюра за трилиони$ в Афганистан накрая талибаните печелят!
  • 3 Утрев

    0 0 Отговор
    На клошаря у устата
Новини по държави: