Last news in Fakti

9 Април, 2020 08:26 1 801 21

Конте отряза работодателите за махане на мерките

  • италия-
  • джузепе конте-
  • бизнес-
  • мерки-
  • ограничения-
  • работодатели

Конте пресече призивите на работодатели за разхлабване на режима

Конте отряза работодателите за махане на мерките - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Премиерът на Италия Джузепе Конте отсече в сряда, че страната трябва да се придържа към твърдото си блокиране, за да се опита да ограничи епидемията COVID-19. Това каза той пред германския вестник Bild.

Така Конте пресече призивите на работодатели за разхлабване на режима, така че служители да могат да се върнат на работа. Според него, учени са настояли мерките да останат в сила, за да има шанс страната да овладее пандемията.

Бизнесът в северната индустриална част на страната призова правителството да им позволи да работят отново от следващата седмица, въпреки че северът е най-засегнат от коронавируса. В сряда представители на бизнеса от четирите северни региона на Ломбардия, Венето, Пиемонт и Емилия-Романя, призоваха правителството да изготви "пътна карта", за да се върнат към работа.

Индустриалците в регионите представляват съвместно 45% от икономическата продукция на Италия. Италия надхвърли вчера 17 000 жертви от началото на епидемията. По брой на заразени Италия е на трето място в света след САЩ и Испания - около 140 000 души, предаде News.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корона шоу.🌟💈🍺🍢🍥🌸👑

    8 2 Отговор
    Види се тия италянци са по гладни и от нас при толкова много умиращи на ден вместо да затягат мерките те искат разхлабване .

    Коментиран от #2

  • 2 Корона вирус. 👑👑👑

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Корона шоу.🌟💈🍺🍢🍥🌸👑":

    От една страна ако се разхлабят мерките това ще действа много облекчаващо за пенсионната система и за бизнеса : по малко пари за пенсии от фондовете и по малко обещитения за настоящите пенсионери когато се пенсионирват.

    Коментиран от #8

  • 3 До коментар 2

    6 2 Отговор
    Не виждам проблем фирмите да възобновят работа при спазване на определени мерки.
    Като носене на ръкавици,маски,дезинфектанти за ръце на много места,спазване на дистанция между хората.
  • 4 Тази....

    3 4 Отговор
    Тази подлога на Меркел, ще разхлаби мерките тогава когато успее да докара икономиката на Италия до състояние подходящо за изкупуване на безценица от внуците на фашистка Германия, така както оплячкосаха Гърция.

    Коментиран от #5

  • 5 Бай Кольо

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Тази....":

    Много си зле пич,явно не си в час какво става в Италия. Преди два дена правителството отпусна 750 милиарда помощ за бизнеса, да си чул друга държава в ЕС. Да отпуска толкова пари?

    Коментиран от #7

  • 6 Бай Минчо

    5 0 Отговор
    Бай Кольо, борчове са тва, борчове, ще трябва да се връщат, не е гратис
  • 7 Много

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Кольо":

    Много искам да ме светнеш как тези средства ще стигнат до бизнеса. В началото на карантината се обещаха и по 600 € еднократна помощ за бедните, бяха някакви милиарди, до днес няма Н И Щ О. В снощно предаване по четвърти канал водещата обеща първият получил такава помощ да го покажат на живо.. И би ли ми обяснил какво значи помощ. Защото помощ е едно, заем с които да те доведа до самоубийство е друго БАЙО. Та и аз бих те посъветвал да баеш на баба си вместо да ръсиш поучителни мнения Това че евентуално си работил на някой строеж или брал домати в Италия нищо не значи

    Коментиран от #9

  • 8 В грешка сте

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Корона вирус. 👑👑👑":

    Пенсиите са най-малките проблеми и са хиляди пъти по-малки от загубите. Тези пенсии, като ги взимат тези пенсионери, те ги използват, купуват консумативи. Парите се въртят и стоката се продава. Пенсионерите харчат много пари, защото имат време и пари за дълго не им трябват. Често са с нови коли, ходят на скъпи почивки и т. н. Така че сте много в грешка, че икономиката олеква.
  • 9 Бай Кольо

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Много":

    Байчоо живея в Италия от 91год, ти сигурно тогава си бил в детската градина,та позволи ми да познавам обстановката по добре от теб. А колкото до тези 600евр,няма как да бъдат одобрени,отпуснати и получени в рамките на един месец

    Коментиран от #10

  • 10 Страхотно

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Кольо":

    ОТ # 7. Страхотно че живееш от 91, преди дни ти бях писал да напишеш италианското си име, защото италианците слага на STRANIERITE тяхно си име удобно за произнасяне но ти продължаваш да си БАЕШ. А 600 € могат да стигат до нуждаещите се само със натискането на един бутон от клавиатура. Ако на ваше село още ги разнася пощальона друг е проблема

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Бай Кольо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Страхотно":

    Продължаваш да говориш празни приказки,с натискане на един бутон и айде по 600евр на милиони Италианци, ще си говорим след няколко дена кой е бил прав, ама съм сигурен че тогава ще се покриеш като тополино

    Коментиран от #12

  • 12 Ташунко Сапа

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Кольо":

    Де живееш в Италия бре Бай Кольо?
  • 13 Ташунко Сапа

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Страхотно":

    Та викаш кой бутон да натискам за 600€?

    Коментиран от #15

  • 14 Бай Кольо

    0 0 Отговор
    Конеляно
  • 15 От. 10

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ташунко Сапа":

    Тъй като бай ти Колю живее в Италия, трябва да знае че всеки пребиваващ законно на територията на Италия има CODICE FISCALE. И най малката община има данни за състоянието на жителите на своята територия. Данните от общината отиват в провинциалния център, от провинциалния център в регионалния. Всички региони ги изпращат в банка правителство.Цялата информация е един код съставен от 16 букви и цифри за която обработка изисква натискане само на едно копче. Достатъчно е от правителствена страна да натиснат обратно. Защото парите няма да се печатат сега, няма село което да няма банка и в нея да няма средства или да бъдат преведени директно на сметка.. А НА БАЙ ВИ КОЛЮ МУ ПОЖЕЛАВАМ УСПЕШЕН БИЗНЕС С ОНИЯ ОБЕЩАНИ МИЛИАРДИ

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Бай Кольо

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "От. 10":

    Все по ясно става че си хал хабер от тези неща. По 600евр няма да получи цялото население на Италия, а само тези които имат партита ива и имат в банката под 10 000евр, за да е социално справедливо, така че с твоя бутон за една секунда няма как да стане
  • 17 Стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "От. 10":

    Преди да пишеш глупости младежо,питай татко ти как стоят нещата за да не се излагаш по сайтовете

    Коментиран от #18

  • 18 Няма нужда

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Стоян":

    Няма нужда да питам никой. Достатъчно е да чета какво казват Valerio Malvezzi, Diego Fusaro, Claudio Borgi, Francesca Donato , Nicola Porro .... АРЕ СТГА ВИ, стана обяд и мама ме вика да папкам
  • 19 Ташунко Сапа

    0 0 Отговор
    Всички бутони на клавиатурата натисках, ама няма 600€. Да не е няква комбинация от 2-3бутона заедно?
  • 20 Ташунко Сапа

    0 0 Отговор
    То и аз живея в Италия, ама ме пратиха на трудовата борса, нещо само обещават и нищо не дават. Още за март пари не съм видял. Кат платят ще пиша пак.

    Коментиран от #21

  • 21 Питай

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ташунко Сапа":

    Питай бай ти Колю кога ще дойдат парите. Ти чакаш още заплата, а тия къде се надяват на помощи