Last news in Fakti

17 Април, 2020 12:02 5 857 15

Гърция отваря малките магазини

  • гърция-
  • магазини-
  • правителство

Страната планира вдигане на ограниченията

Гърция отваря малките магазини - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция планира поетапно вдигане на ограниченията за малкия бизнес. Министърът на развитието Адонис Георгиадис заяви, че мерките ще бъдат сваляни в обрате ред, съобщи Катимерини

Първите обектите, на които ще бъде разрешено да отворят са малките магазини. Одобрение може да бъде дадено в средата на май.

Магазините са затворени от миналия месец. След това ще бъдат отворени търговските центрове и по-големите търговски обекти.

Разрешени ще бъдат козметичните салони. Те ще трябва да спазват строи правила за сигурност.

Ще се спазва дистанция и ред на допускане. Правителството вече обсъжда действията.

Очаква се те да бъдат обявени скоро.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокорчо🙄

    34 9 Отговор
    Навсякъде отварят, само тукс затварят

    Коментиран от #5, #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Барба Ердо

    35 3 Отговор
    Страна, която без големи думи и силни изказвания се справи много по-добре от мегаломанската Турция, която е потопена в лъжи и лицемерие.

    Коментиран от #14

  • 4 бургас

    18 6 Отговор
    айде тиква отварай всичко защото ще ти отрежа голямата глава
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бачо Киро

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Шекспир":

    Това тук кое е? Турция? Къде са по-малкото, като са пукясали 1600+ чалми? Или говориш за у нас? Как не е затваряно? В Гърция супермаркетите също работят, аптеките и тн, точно като у нас. За разлика от нас набожните гърци затвориха и църквите, докато Ганчо нали е по-вярващ, нищо че си плаща свещите, понеже иначе ще взема безплатно, той остави църквите отворени... По- католици и от Папата дет се вика ... А колкото до данните у нас, на нищо не им вярвам. 1000% заразените са десетки пъти повече. Смъртността е очаквано ниска, в края на краищата какво очаквате от този вирус? Да е като чума? Няма как да стане, вирусът е опасен за много малка част от хората, това е, няма как да го избегнеш, точно както няма как да избегнеш смърт от грип и тн ... Всичко друго е политическа простотия в преследване на определени цели ...

    Коментиран от #8

  • 7 фактология

    7 0 Отговор
    И кой го каза ??? Адонис Георгиадис (Бубуко- жена му така се обръщала гальовно към него)политик, който продаваше книги по третокласните телевизии.
  • 8 Шекспир

    7 11 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    Как успя да намесиш и Турция в под тази статия не знам.В Гърция починалите са два пъти повече от България при спазване на по строги мерки.Нещо куца при тях.Хич не ми ги хвали

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Сиска

    5 1 Отговор
    Коя държава не го планира,но срок няма и както виждаме ако е имало го удължават?При положение,че храмовете са им затворени и са много по ограничени от нас.Дтига сте съпоставя ли,а да си гледаме нашата черга.
  • 10 фактология

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Шекспир":

    Дааа .Бачо ти Киро явно не е догледал,че от момента в който обявиха отпускането на пари от ЕС за Гърция, те благовейно намалиха цифрите след като постигнаха целта си.Още по-грозната им постъпка.Направиха си мини ЕС- ЮГс южните държави като Италия,Испания,Португалия,Франция,Малта общо 9 на брой и в момента, който взеха парите,обърнаха палачинката и взеха да плюят за Италия.После иди да вярваш на византиец.
  • 11 Стадо

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Кокорчо🙄":

    Отварят това,което в БГ не е затваряно В Гърция дистанционното обучение е много след нас,в Германия и много други държави даже няма такова.В някои държави има вариант да анулират учебната година.Всяка държави има пропуски в мерките.

    Коментиран от #13

  • 12 тц тц тц

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "Шекспир":

    Мерките в Гърция не са по-строги от България. Всички паркове са отворени.Можеш да ходиш ,но не на групи. Хората се разхождат на разстояние от 2м. Магазини ,аптеки ,банки си работят както в България. Единствено по-строгото е,че в Гърция затвориха църквите,докато в Бг не,за да падат кинти от свещите;)))
  • 13 тц тц тц

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Стадо":

    Та не разбрах кое отварят гърците,което в България не е затворено?

    Коментиран от #15

  • 14 Всичко с мярка

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Барба Ердо":

    Турците, както всички цигани, нямат "Пан Метрон Аристон".
  • 15 Колко

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "тц тц тц":

    Ти плащат? Само трима ли сте, на заплата? Срем и съвест имаш ли, или всичко е за парата!
Новини по държави: