Last news in Fakti

23 Април, 2020 15:00 5 338 12

Гърция приема сезонни работници

  • гърция-
  • работници-
  • албания

Търси се коридор за албански служители

Гърция приема сезонни работници - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Албания и Гърция се договориха да разработят план, който да позволи на албански сезонни работници да работят на гръцка територия, съобщи Катимерини.

Премиерът на Албания Еди Рама очаква работници от страната да могат да заминат за Гърция до средата на май. Той е провел разговори с гръцкия министър – председател Кириакос Мицотакис.

Гръцките фермери се нуждаят от 50 000 сезонни работници. Обикновено такива се осигуряват от Албания, Румъния и България.

Албанското правителство планира скоро да започне вдигане на ограниченията в страната. Рама изказа благодарност, за това, че гръцкото правителство не е въвело ограничения за албанските сезонни работници, останали на територията на страната.

Гърция търси осигуряване на коридор за квалифицираните албански работници. Така ще се подпомогне земеделието в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    19 6 Отговор
    На мързеливите гърци им дай само с устата да работят и да ходят на бозуки, а от коя страна се хваща лопатата, не знаят.

    Коментиран от #8

  • 2 габровец от варна

    6 3 Отговор
    Ма те при тях вее!Още много чакат на границата!
  • 3 миш

    4 1 Отговор
    Българите са там на момента,понеже сме евро-ориентирани,получаваме ясни сигнали и силни послания от ДЕМОКРАТИЧНИЯ СВЯТ.Да ти е кеф да копаш у гръцко.

    Коментиран от #6

  • 4 pbdan

    12 2 Отговор
    Четох някъде за наши тютюнджии от Родопите. Обещали им 600 евро на месец. Събуждали ги сутрин рано и работели по 12-13 часа. След няколко месеца се върнали у нас с коментар: Ако си работя нивата у нас както работих в Гърция не 600, а 1200 евра щях да изкарвам.
  • 5 помня как бяха тогава.

    16 4 Отговор
    Никоя друга държава в ЕС не е получавала дори и минимална фракция от помощите които е получила Гърция. Още с приемането им в евросъюза, започнаха да ги засипват с тонове пари. ---- НЕ МОГАТ ДА ОСТАВЯТ "МАЙКАТА НА СЪВРЕМЕННАТА ДЕМОКРАЦИЯ" ДА СЕ ТЪРКАЛЯ В ПОМИЙНАТА ЯМА. Още си спомням как гърците, преди да ги приемат в ЕС, идваха на гости на роднините си в България които ги водеха по лекари и зъболекари, защото докато бяхме Народна Република България, здравеопазването тогава беше напълно безплатно и на високо ниво. Когато си заминаваха обратно за Гърция, си товареха колите с евтини лекарства, пити кашкавал, тенекии със сирене, щафети със салам и консерви, защото за разлика от сега, тогава всичко това беше много по-евтино и с много по високо качество. След като ги приеха в ЕС започнаха да ги заливат с пари и изведнъж гърците навириха носовете. Знам го това защото имам роднини в Гърция и много добре помня как бяха тогава.

    Коментиран от #7

  • 6 Чочо

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "миш":

    Търсят албанци щото българите заминаха за Великобритания.
  • 7 Димо

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "помня как бяха тогава.":

    Верно е че преди да приемат Гърция в евросъюза, лекари и зъболекари не бяха безплати, а много скъпи.
  • 8 епонимен

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    само че тази практика, други хора да работят за теб а ти да събираш и да се забавляваш, някои го наричат ​​мързел и мнозина го наричат интелигентност, способност и мечта за цял живот

    Коментиран от #9

  • 9 Местен

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "епонимен":

    Както и да го усукваме, мързелът си е мързел. :) Чужденци им работят на полето. Чужденци им работят във фермите. Чужденци им чистят домовете. Чужденци им гледат възрастните родители. На това интелигентност ли му казваме? Или способност? Нека бъдем реалисти - това е обикновен мързел.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Гаспачо

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Местен":

    Преувеличение ... Ηа тяхно място бихме се считали за големи е*ачи. Нали..
  • 11 голо на голямо

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Местен":

    В момента в който европейския съюз спре да им дава пари, този номер с мързелуването им ще спре. Тази пандемия започва да причинява икономически проблеми на всички страни по света. След като отмине, всички членки на съюза ще имат нужда от огромни финансови помощи и тогава на разглезеното детенце - гърция, ще им врътнат кранчето и няма да получават повече от никоя друга страна и гювеча ще спре. Когато това стане, те няма повече да имат слуги и ще трябва сами да си работят земята, а жените им сами да си чистят и гледат домашната работа. Няма повече да бъдат господари със слуги и роби!
  • 12 Попа

    4 3 Отговор
    Кви жени имат тея гърци бре мясат на мъже къто видят някуя българска циганка и получават кокошка слепота
Новини по държави: