Last news in Fakti

23 Април, 2020 18:19 2 214 9

250 000 евро за постоянна забрана на надбягването с бикове в Памплона

  • памплона-
  • корида-
  • тореадор-
  • сан фермин

Фестивалът Сан Фермин привлича всяка година стотици хиляди туристи от цял свят

250 000 евро за постоянна забрана на надбягването с бикове в Памплона - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Възползвайки се от отмяната на известната испанска традиция за надбягване с бикове в Памплона заради коронавируса, организацията за правата на животните PETA предложи днес 250 000 евро на града, за да забрани мероприятието за постоянно, предаде Ройтерс.

Стимулът за местната власт е символичен, тъй като 8-дневният фестивал Сан Фермин носи всяка година по 74 млн. евро на Памплона, според асоциацията на развъждащите бикове.

Памплона обяви във вторник, че заради епидемията от коронавирус отменя прочутия фестивал Сан Фермин през юли, когато пуснати да бягат по улиците бикове обичайно привличат туристи от цял свят.

Фестивалът Сан Фермин привлича всяка година стотици хиляди туристи от цял свят.

От 6 до 14 юли всяка година Памплона живее в ритъма на опасното пускане на бойни бикове, по време на което стотици хора, облечени в червено и бяло, бягат пред тях по калдъръмените улички на северния испански град.

В традиционното бягане има множество ранени, а понякога и загинали, след намушкване от бикове.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ягнешко

    3 0 Отговор
    Дедката е издул бандажа..
  • 2 Антонио Ресио

    8 0 Отговор
    С такива активистки съм готов дори и правата на прилепите от Ухан да браня.

    Коментиран от #5

  • 3 Бай Ганьо

    4 0 Отговор
    Тия от PETA съвсем са изтрещели.
  • 4 Торро

    6 0 Отговор
    Проблемът е по-скоро коридата, отколкото този фестивал, там се дава възможност на биковете да си го върнат на хората задето ги ползват за забавление по такъв начин. Колкото до активистите от такива организации, много често дейността им е доста неадекватна, особено като почнат да правят дълбокомислени демонстрации като тази от снимката, така само вредят на иначе справедливите в повечето случаи каузи, проявявайки се като превъртели в очите на хората.

    Коментиран от #8

  • 5 Клеций-1-ви

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Антонио Ресио":

    Станахме 2-ма бранители
  • 6 Ххх

    3 0 Отговор
    А защо пък трябва да го отменят ? И какво им бърка този фестивал на разни организации за защита на животните ? Все пак това не е корида, и доколкото знам, биковете не ги убиват във връзка с мероприятието. А това, че има разни ненормалници, които за склонни да бъдат стъпкани или намушкани, за да се направят на интересни и да бъдат видяни - това може да си е само техен проблем. Който няма акъл и е склонен безразсъдно да рискува, все ще намери къде да си строши главата. А на мен лично винаги ми е било интересно и забавно да гледам бягащите тълпи, гонени от биковете. Определено има тръпка кой ще оцелее и на кой ще му излезе късмета. Там ненормалните никой не ги е закарал насила, нали ?
  • 7 Фондация на 4 крака

    3 0 Отговор
    Де и в БГ да имаше такива арни активистки, а те едни проскубани кучкарки.
  • 8 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Торро":

    Не мога да разбера, какво имаш против активистките?!:) A, да!:) То, и аз го имам и смятам че и те нямат да имат нещо против, напротив!:) Но, сега не за ходене до Испания. Иначе такава корида щяхме да заформим че всички бикове щяха да гледат в захлас!:)
  • 9 Рошко

    0 0 Отговор
    Дайте ми ги парите като ги пуснете, да ви ги прибере в обора
Новини по държави: