Last news in Fakti

25 Април, 2020 19:15 52 038 82

Коронавирусът умира сам за 70 дни, както и да го мъчим

  • израел-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • исак бен-израел

Според израелски експерт всички усилия да се ограничи заразата ще доведат до един и същ резултат, защото Ковид-19 има собствени граници

Коронавирусът умира сам за 70 дни, както и да го мъчим - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Коронавирусът изчезва сам след 70 дни, независимо как опитваме да го спрем. Това обяви сензационно проф. Исак Бен-Израел, генерал-майор от израелската армия. Той е бивш съветник по въпросите на кибернетиката на премиера Бенямин Нетаняху, а сега ръководи изследванията в сферата на сигурността в университета на Тел Авив.

Според него всички усилия да се ограничи заразата така или иначе ще доведат до един и същ резултат, защото К-19 има собствени граници, пише в. “Дейли телеграф”. Анализи показали, че вирусът достига своя пик около 40 дни след появата на първите заразни в дадена страна и след това кривата започва да върви надолу и затихва около 70-ия ден. Тази тенденция се забелязва както в страни под карантина, така и с не толкова строги мерки.

Според професора блокирането на икономиките нанася големи вреди, а ползите са малки. Когато медии в Израел го попитали как вирусът ще изчезне без никаква намеса, той отговорил: “Нямам обяснение. Може да е свързано с климата, а може и животът му да е ограничен”.

Руски учени от болница в Москва пък започнаха да изпитват нова методика за лечение на К-19 с хелий, съобщи Интерфакс. Те се позовават на ефикасността на използването на хелий при остри белодробни заболявания. Този газ може да предотврати кислородния глад и по този начин да помогне за ранната профилактика на усложненията. Интерес към технологията са проявили поне 10 страни.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 137 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нострадамус

    83 53 Отговор
    Колкото и да я мъчите тази цивилизация, и тя си умира след 20г.

    Коментиран от #67, #68, #76

  • 2 Лизача на Мис гащи

    117 77 Отговор
    Не го вервам, требва затягане на мерките

    Коментиран от #69, #70

  • 3 ИНТУБИРАН

    215 27 Отговор
    С ДВЕ ТУБИ ВИНО И ЕДНА С РАКИЯ..НЕ СЛАГАЙ МИНУСИ А СЛАГАЙ МАСАТА..ИДВАМ С ТУБИТИ

    Коментиран от #27

  • 4 ббжй

    134 11 Отговор
    Български гений от мнения на специалисти не се интересува.
  • 5 ала бала

    146 115 Отговор
    Много умно - значи и с ограничение и карантина, и без карантина - според доктора вирусът е вирулентен 70 дни. Има едн съществена разлика, ако това е вярно. За тези 70 дни колко хора ще се заразят, колко ще се усложнят, колко ще напълнят болниците и колко ще умрат. Според този професор това са малки ползи ако умрат по-малко. Евала на такъв доктор, той си е сбъркал изглежда професията. Икономиката била по-важна. Ами тя е важна, но хората струва ми се са по-важни. Значи дали ще умрат 10 000 човека или 1000 човека разликата е 10 пъти, според него това са малки ползи. Ами ако се разболее той и в болниците няма места,а прекарва заболяването тежко, дали така ще мисли. Или е по-лесно като говориш за другите.

    Коментиран от #6, #8, #47, #71

  • 6 ала бала

    73 21 Отговор

    До коментар #5 от "ала бала":

    А той не е доктор, ясно,нещо като нашия професор Константинов. Разбирачи по всички въпроси, пенкилер.

    Коментиран от #72, #77, #82

  • 7 Шекспир

    115 32 Отговор
    Човека ви го каза.Дано сте го разбрали.Всички държави минаха през плавно покачване рязък скок и последвал спад.Ние сме в момент на рязък скок и за това не е виновна Цветница и Великден.След 2седмици ще започне спад.

    Коментиран от #10, #23

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ръмпези

    50 21 Отговор
    МОЖЕ ДА Е ЕКСПЕРИМЕНТ НА ИЗВЪНЗЕМНИТЕ..ДАЙТЕ ЩЕ ПУСНЕМ МАЛКО, ДА ВИДИМ КОЛКО ЩЕ ИЗМРАТ...ДА ЗНАЕМ ЗА В БЪДЕЩЕ КАК ДА ГИ КОНТРОЛИРАМЕ ДА НЕ ОНИЩОЖАТ ПЛАНЕТАТА, КОЯТО ЩЕ НИ ТРЯБВА ЗА В БЪДЕЩЕ...

    Коментиран от #35

  • 10 Да бе да

    30 62 Отговор

    До коментар #7 от "Шекспир":

    Аз на теб ли да вярвам,който никога в живота си не си чел по Епидемиология, или на епидемиолог като д-р Кунчев,който каза,че след тези пътувания по празниците се очаква скок в заболяваемостта.

    Обясни ми ти как вирусът ще се разпространява рязко,ако карантината не пада? И не във всички страни има рязък скок,а плавен,където са взети мерки.

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Smael

    75 12 Отговор
    Като настинката, с лекарства за 7 дни а без за 1 седмица.

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Шекспир

    70 10 Отговор

    До коментар #10 от "Да бе да":

    Хаха.Кажи страните.Не вярвай на мен а на този който е казал това.Вярвай на Китай.В Италия и Испания също намаляват заразените.Въпрос без повишена трудност.Защо намалява броя без да има лекарство ваксина и имунитет.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Ще ти кажа

    40 25 Отговор

    До коментар #14 от "Шекспир":

    Защото всички тези държави предприеха карантина. Но по-късно,затова им се препълниха болниците. Ако не бяха приели ограничителните мерки,може би хората трябваше да не получат медицинска помощ,като за някои хора това се случи,защото се претовариха болниците. Китай направо затвориха градове.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Точно

    36 23 Отговор

    До коментар #12 от "Smael":

    Точно като настинката - с 200 000 умрели за 4 месеца, при това с карантина в Европа,САЩ,Китай и др. Смятай без това каква настинка е.

    Коментиран от #24

  • 18 професор Зубов

    51 16 Отговор
    Генерал Исас Бен Израел е забележителен учен.

    972: Израелската награда за отбрана - за разработване на система за бомбардировки за F-4 Phantom II
    1976: Наградата на военновъздушните сили на Израел - за разработване на компютърна система за контрол и надзор
    1984: Наградата на ръководителя на дирекция „ Разузнаване “ - „за„ творческа мисъл “
    1989: Награда Итжак-Саде за военна литература - за книгата му „ Диалози за науката и отбраната“
    2001: Израелската награда за отбрана - втори път, за разработване на оръжейни системи


    Освен това участва и в космическата програма на Израел. Участвал е в разработката на системата Железен купол. Има научни трудове за защита от бактереологично оръжие,където са необходими сериозни познания по медицина и фармация , и още много ,не мога да му изброя всичките книги ,експерти в областта на космическата, кибер и технологичната сигурност. Не е случаен Има докторска степен по философия и бакалавърска степен по физика и математика от университета в Тел Авив.

    Коментиран от #44, #51, #60

  • 19 Марио

    56 17 Отговор
    Много ясно че умира.Само ни тревожехте.Обаче ме притеснява, мисля си че Борисов ще остави всички ограничения в сила и пак нищо няма да работи.
  • 20 Гащите

    38 9 Отговор
    От барселонската вила с га ще се оттървем
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Pepo

    44 7 Отговор
    Така поднесено е все едно няма смисъл от мерките. Дори да си умира сам за 70 дни, не е все едно колко хора са умрели за това време, така че от мерките има разлика.
  • 23 Натъкмистика

    60 4 Отговор

    До коментар #7 от "Шекспир":

    Искаш да кажеш , рязък скок на тестваните като бройка ! Ти наясно ли си колко хиляди българи са отишли в гроба от други болести , за времето през което короната умори 50 човека ?!

    Коментиран от #29

  • 24 Smael

    14 8 Отговор

    До коментар #17 от "Точно":

    Ако искаш да си точен върни се съвсем малко назад. Сравнението ти е не коректво относно смъртните случаи. Факт е че една настивка се преодолява с лекарсна или без лекарства за 7 дни а не за брой смъртни случаи. И тук че с лкарсва или без лекарства 70 дни. Ако не е така как някои имат антитела и лекарите твърдят че са преодолели вируса без да разберат. Ако беще помислил, няше да ти обяснявам или си от онези с отрицанието напред.

    Коментиран от #30

  • 25 незнайко

    40 11 Отговор
    Всичко у нас се прави за пари, маски, глоби и тормоз на народа! Природата си взема гнилото и остава здравото, за това пийте си ракията със салта.И не се ядосвайте че в България няма добри доктори???
  • 26 Мистър статистика

    21 5 Отговор
    Дай им на генералите вируси.Много им разбират.
  • 27 Берк Али Айхан

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИНТУБИРАН":

    И АЗ ТАКА....
  • 28 ДО 27 БРАВО

    10 0 Отговор
    Ш СА СЕТИШ ЧЕ ПИЯНИЦИТИ НЕ ГИ ЛОВИ..THANK YOU..
  • 29 Тъпанар

    20 19 Отговор

    До коментар #23 от "Натъкмистика":

    Нещо не мога да разбера . Умира за 70 дни . Доколкото си спомням китайците първи изреваха от този вирус и това беше поне преди 80 дни . Следователно този вирус трябваше да е пукнал до сега по изказването на онзи гадател. Но щом го има до сега, явно се самовъзпроизвежда и какви 70 дни го гонят онзи гадател. Старите ковидове умират за 70 дни , а новите продължават ха ха .... и откъде идват тези новите господин гадател като трябваше да са пукнали за 70 дни .... ааа сетих се зомбитата идват

    Коментиран от #32, #33, #34

  • 30 Ха ха ха

    19 8 Отговор

    До коментар #24 от "Smael":

    " една настинка се преодолява с лекарства и без лекарства за 7 дни...""" ХА ХА ХА... ЯВНО НЕ ЗНАЕШ КОЛКО ХОРА УМИРАТ ОТ УСЛОЖНЕНИЯТА НА НАСТИНКАТА. ПЕНКИЛЕР!!!!

    Коментиран от #36

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Smael

    12 1 Отговор

    До коментар #29 от "Тъпанар":

    То и човек живее около 70 години а човечествоно същестмува от хиледи годинш.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ъхъ

    22 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ръмпези":

    и аз имам теория, според която извънземните странят от нас, понеже човечеството е далеч от необходимото интелектуално ниво, за тях комуникацията с нас е равносилна на крайно самоунижение
  • 36 Smael

    5 5 Отговор

    До коментар #30 от "Ха ха ха":

    Пенкилер, какво е общото? С лекарства за настинка пак има усложнения. Първо мозачните клетки. Явно доста настинки си прекарал
  • 37 Гост

    19 7 Отговор
    Израелския експерт казал 'как вирусът ще изчезне без никаква намеса' подкрепил го с факта 'Нямам обяснение...' до тук всичко е ясно. Ама Вие защо публикувата тези неща не ми е ясно.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ефрейски Манаф

    3 5 Отговор
    Ние Българите ако изловим всички Еврейчовци и Еврогейчовеци и ги оградим с висока ограда с бодлива тел и ако ги държим гладни ще умрат за 2 седмици без да ги мъчим и като измрат умира и вирусът

    Коментиран от #41

  • 40 Вярно е

    13 2 Отговор
    Който е гледал кривите отдавна да го е забелязал. По мои наблюдения е 72 дни. За България 24 май е развръзката.
  • 41 SPQR

    6 2 Отговор

    До коментар #39 от "Ефрейски Манаф":

    Лекуване с ХЕЛИЙ - Нобелова награда за Капица и Ландау.

    Коментиран от #42

  • 42 SPQR

    4 2 Отговор

    До коментар #41 от "SPQR":

    ХИМИЧЕСКИ ПНЕВМОНИТ
  • 43 Правят ни на маймини

    48 9 Отговор
    След филма 11 септември и Ал кайда, после Ислямска държава, сега филма Ковид.
    Тоя Ковид взе да ми писва, Ислямска държава сякаш е по-интересен, има драма, стратегии, джипове, танкове, автомати, Ковид е само плешив войник който дава пресконференции, скука. Ал кайда имаше изненада: брадат талибанин излиза от пещера с пушка и смазва най-великата армия, кара самолети, взривява небостъргачи, атакува пентагона, супер екшън.
    И сериозно : правят ни на балъци и всико е за пари.
  • 44 ЛОЛ

    6 7 Отговор

    До коментар #18 от "професор Зубов":

    и..?....нещо за вирусологиа,имунология....някаква награда? икли е просто поредният 'умен' военен......
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Чук и Гек

    8 25 Отговор
    Тоя професор е ученик и агент на доцент Мангъров! И двамата са се вкопчили в свещеното число 70! Единия говори, че пандемията си отива след 70 дни, другият - след заразяване на 70% популация! Великолепната седморка!
  • 47 СССА

    17 3 Отговор

    До коментар #5 от "ала бала":

    Незабравяй той е евреин и за него колко ще се разболеят и колко ще умрат няма значение те не са хора, а " ГОЙ" щом не са евреи не са важни и са без значение. Не вярвам на Евреин дори когато казва истината винаги има скрити помисли. също като в Илиада " Не вярвайте на Данайците дори когато носят дарове" това е коварство. Най малко евреите имат право да говорят за вируса и как да се справяме с него.
  • 48 Петров

    40 1 Отговор
    Aкo ce зaмиcлим лoгичнo,имa рeзoн в тaзи тeзa.Нe cъм кaпaцитeт кaтo пoвeчeтo тук,нo вceки вируc имa oпрeдeлeн пeриoд,нужeн нa oргaнизмa дa cи cъздaдe caм имунитeт.Виднo e,чe удря прeдимнo хoрaтa cъc cлaб тaкъв,възрacтнитe и тeзи c придружaвaщитe зaбoлявaния.Cъщитe тeзи хoрa,кoитo прeкaрвaт и грипнитe eпидeмии нaй-тeжкo и c нaй-гoлямa cмъртнocт.Кoлкoтo дo тoвa,чe в удaрeнитe cтрaни нaй-тeжкo гo имa вce oщe,нo имa cпaд нaдoлу e нoрмaлнo,нe вcички ca ce зaрaзили в eдин и cъщи дeн.Личнo cпoрeд мeн,кaрaнтинaтa бeшe нужнa,нo зa 1 мeceц.Врeмe дocтaтъчнo нa държaвaтa дa oбeзпeчи бoлницитe c нeoбхoдимoтo oбoрудвaнe и дa прeocмиcли зaщo нямaмe пeрcoнaл зa тях.Кaк дa ги зaдържaмe тук.
    Oтнocнo кaрaнтинaтa,трябвaшe дa ce нaпрaви c прeпoръки,a нe зaбрaни и глoби.Вceки oтгoвoрeн чoвeк щeшe дa ce cъoбрaзи.
    Тoвa e мoe личнo мнeниe и нe aнгaжирaм никoгo c нeгo.Бъдeтe здрaви!
  • 49 Само Локо

    2 13 Отговор
    Тоз дохтур напрао да си ибе франко магарето нищо чей дялан по лесно влиза и туй да го знай
  • 50 hmhmhm

    6 11 Отговор
    ало професора от израел?! кой ти е дал диплома бе? къв 40 ден къв 70 ти ало професора това вируса не е много много живо от организма как разбра че живее 40 дни. Едно ново поколение при навлизане в клетката може би е под 20 мин. Какво имаш предвид първото или последното поколение?!!?? или нито едното или другото. Как при различни мерки резултата е един и същ? Ало професорчето я се обоснови че нещо ти се губи мисълта??!!! ако има 1 заразен и около него на 90км няма никой само той ще е болен и ако около друг заразен контактува с 100 други се целува с тях примерно 90 със сигурност са заразени. Как ви дават тези титли просто не знам и кой.???
  • 51 hmhmhm

    7 8 Отговор

    До коментар #18 от "професор Зубов":

    това че някой му е дал награда не значи че ги е заслужил. Как можеш да твърдиш че ако човек в изолация и хора без изолация довеждат мерките до един и същ резултат. Това НЯМА как да стане.
  • 52 Митко ВР

    17 4 Отговор
    Напълно съм съгласен с проф. Исак Бен!
    Лично Аз имах среща с К-19 на 6 януари 2020. Две седмици бях много зле. ... Да Ви опиша ли сиптомите и как се чувствах? Нито един човек НЕ съм заразил през това време!.... Сега вече съм много добре и живея нормално!
    Това е истина!

    Коментиран от #59

  • 53 Ян БиТурбо Бибиян

    12 2 Отговор
    ХОРА И ЧОВЕЦИ ТОВА СЕГА БЕШЕ САМО ТРЕНИРОВКА , РАЗГРЯВКА , ЕДИН ТЕСТ ДА ВИДЯТ РЕАКЦИЙ КОЕ КАК И НАКЪДЕ СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ ЩЕ Е СТРАШНО .
  • 54 Петров

    27 1 Отговор
    Вeчe и дeцaтa знaят,чe тoзи вируc нe ce лeкувa.Цeлият cвят щe гo изкaрa.Oгрoмнa чacт нямa и дa гo уceтят,пo-мaлкa щe гo изкaрaт c пo-лeки или пo-тeжки уcлoжнeния и зa cъжaлeниe щe имa и пoчинaли oт риcкoвитe групи,кaтo възрacтни и бoлни.Eдинcвeният нaчин дa ce oгрaничи cмъртнocттa e изoлaциятa.Cъглaceн cъм,нo дoкoгa?Нaли вce някoгa щe излeзeм нaвън и пaк щe ce зaрaзим?И кoйтo нe e придoбил имунитeт пaк щe e в риcк.Щe прoдължи дa гo нocи и зaрaзявa ocтaнaлитe кaтo нeгo.Трябвa ли дa cмe изoлирaни eдин oт друг,дoкaтo измиcлят вaкcинa.Нe cтaвaмe ли пo-cлaбo имуннo зaщитeни,ceдeйки cи в къщи?Мacoвaтa пcихoзa,кoятo ни ce нacaждa eжeминутнo,нямa ли дa дoвeдe дo oтключвaнe нa рaзлични oпacни бoлecти,дoвeждaщи ни дo пo-гoлямa cмъртнocт oт тaзи oт вируca?Aми глaдът?Въпрocи,вce тaкивa,нa кoитo трябвa caми дa cи oтгoвoрим.
  • 55 Ушанка

    12 1 Отговор
    A ВЕ туй име КОВИД малко евреиско ми звучи
  • 56 Рамбо

    2 6 Отговор
    Искам долара да стане минимум 2лв
  • 57 Тото

    10 0 Отговор
    Кви са тия генерали,кви са тия чудесии?Генералите повече от войниците и затова ни бие некав си пиклив корона вирус
  • 58 Пак глупости

    4 7 Отговор
    Ако вируса умираше за 70 дни щеше вече да е заминал! Той няма таймер и GPS с който да засече кога влиза в нова страна и кога да рестартира таймера с който засича 70 дни
  • 59 Човек

    18 2 Отговор

    До коментар #52 от "Митко ВР":

    И аз бях така. В къщи го изкараха и другите ,но съвсем леко. Но това беше ЯНУАРИ, тогава можеше да се търси пик ! Сега му хванаха опашката.
  • 60 Да еааа!

    13 2 Отговор

    До коментар #18 от "професор Зубов":

    А има ли светещ ореол над главата? Щото нашият Кратун, освен всичко което изреди, има и ореол, осветен от трима папи!
  • 61 Грета Курвенбег Чифутенбер

    8 2 Отговор
    Чифутите знаят,нали те са го пуснали...
  • 62 Карантино

    16 0 Отговор
    Заразих жената след 3та седмица,но тя изле по корава от мен льохото.Тъщата на 94 само кихна 3 пъти дейва и зверо.Таман си рекох аха...ама не и тоя път
  • 63 Карантино

    10 2 Отговор
    Така,че тоя вирус некои хора да си го наврат некъде си...за нищо не става само пушек и сажди
  • 64 Инш аллах!

    6 1 Отговор
    Аве от евреин войник не става Колко години се млатят с арабите и един път някой не бръкна в генома им та да намали популацията. То вярно има трудности, нали са братовчеди - семити, ама все пак...короната прасна европейците.
  • 65 Е това е

    5 1 Отговор
    Колкото и до го заобикаляте въпроса, това е изкуствен вирус, създаден в УХАН !
  • 66 избихте рибата

    4 0 Отговор
    Ето това са журналистите ! Изкривяват оригиналния текст,та де са бъдат оригинални ! Човекът е отговорил на въпроса с думите: "Нямам представа!!!!!!! Може да е от климата,може иживотът му да е ограничен" . Това е все едно да кажеш....ако баба ми беше мъж,щях да и викам дядо !
  • 67 аман бе

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Нострадамус":

    Нека професора доброволно се жертва в името на "икономиката", който е гъвкав няма нужда нито от саможертви нито от страдание на икономиката.
  • 68 аман бе

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Нострадамус":

    Освен това намерете как се е развивала пандемията от1918г , най-страшно е било септември-декември до стигане на 75-80% заразени. Може и сега така но няма 100-150млн. доброволци да умрат и още толкоз за инвалиди. Така че профа да го д....а !
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Чичо му

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ала бала":

    Ще изтрескате от страх
  • 73 Стрес

    1 1 Отговор
    Пълно е с полудели
  • 74 Пончо

    2 0 Отговор
    България има нужда от лудници
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Нане

    1 1 Отговор
    Така... и в крайна сметка ни държат в една голяма измислена карантина против волята ни. Стойте още и търпете тази диктатура да видим до кога ще издържите?!
  • 79 гершуин

    0 0 Отговор
    Тц, тц , тц - тоя па короната и от география разбирал, и от математика. Знае в коя страна е дошъл, брои 70 дни и културно напуска.

    Коментиран от #80

  • 80 Др Зорге

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "гершуин":

    Вярвам на ген. майор Исак Бен Израел , защото е отговарял за бактериологичната защита, освен всички останали дейности и награди. От Израел ще дойде спасението , както и Исус Христос дойде от там !!!
  • 81 Грую

    0 0 Отговор
    Тя и обикновената настинка се причинява от коронавируси, но не точно от този. Настинката обаче минава за 7 дни, а пък този за 70! Много! Та това са си амен три месеца да го чакаме да си отиде. Хайде холан! Измислете някаква ваксина ама да не е по идея на американския президент да си инжектираме дезинфектант, че ще ми се избели ауспуха от тези идеи!
  • 82 Балъче

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ала бала":

    Добро утро! Колко ще загинат зависи от доста други фактори, освен карантина. След 2 м обездвижване, стрес и неизлагане на слънчева светлина, особено в този сезон, сега предстои да има повече случаи с усложнения. Защото дори само гореизброените са достатъчни за да предизвикат нарушения във функциите на имунната система