Last news in Fakti

27 Април, 2020 12:09 3 078 6

Делфините се върнаха в Босфора

  • турция-
  • делфини-
  • босфора

Намаляло е движението в района

Делфините се върнаха в Босфора - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Делфините отново се завърнаха във водите на Босфора, съобщи Дойче Веле.

Последните седмици доведоха до рязко намаляване на трафика през пролива. Гражданите на Истанбул все по често забелязват делфини край бреговете.

Това беше потвърдено от риболовната организация. В града риболовът е забранен.

Според системите е добър знак присъствието на делфините. Това показва, че екосистемите са съхранени.

Много страни отчетоха подобрение на околната си среда след ограничаването на социалните контакти. На много места регистрират по-чист въздух.

Много турски граждани заявиха, че могат да забележат делфините в района на пролива.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 11111111111

    4 6 Отговор
    Предполагам, че риболова е забранен в момента, заради карантината, защото като бях там преди 5 месеца, беше пълно с турци хвърлили въдици във водата.
  • 2 goni

    10 2 Отговор
    Щом има делфини, има и рибка! Ама, като не дават да ловиш!

    Коментиран от #3

  • 3 Е освен

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    някой делфин да ти носи-))

    Коментиран от #4

  • 4 goni

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Е освен":

    Имаше една мечка дето ми носеше мед, ама се спомина от старост!:) Амин!
  • 5 гост

    6 1 Отговор
    Бил съм в сочи русия там има страшно много риба,ловили сме сафрид колкото малки скомрии а е имало случаи на чипаре с десет куки да сехващат по 12-13 сафрида когато почва да се закачат малки сафриди спирахме шегували сме се че на гърбъ им пише идваме от бургас.Странното е руснаците не ловяха сафрид а само барбуля и окун. А делфини там да искаш виждал съм стада от по 30-40 броя от малките афали големите нямаше.Една вечер излязах на палубата и гледам цялото пристанище водата като в балончета като се вгледах видях че е илария диша на повърхноста на водата такова чудо не бях виждал целият гаван в риба.Викнах веднага колегите и голямо търмъчене падна много риба извадихме но изгасиха осветителните мачти в пристанището за 4-5 минути и като светнаха една риба не беше останала беше си заминала.Водата там е много чиста но тешенията са много бързи пнякога оловото неможе да падне на дъното.Така че риба в черно море има но не и от нашата страна.
  • 6 Абв

    2 0 Отговор
    Делфееееееееее
Новини по държави: