Last news in Fakti

28 Април, 2020 14:08 3 211 4

Австрия облекчава карантинните мерки

  • австрия-
  • мерки-
  • събирания-
  • коронавирус

Вече не са необходими специални причини, за да се излиза от дома

Австрия облекчава карантинните мерки - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Австрия ще предприеме по-нататъшни стъпки за облекчаване на карантинните мерки в петък, като позволи прояви с участието на най-много 10 души и ще обяви пред обществеността, че вече не са необходими специални причини, за да се излиза от дома, предаде "Ройтерс".

Железариите, градинските центрове и по-малките магазини отвориха преди две седмици, а големите магазини и фризьорските салони ще отворят от 1 май. Препоръките след 1 май са да се спазват правилата за социална дистанция от 1 метър, като се насърчава работата от вкъщи, заявиха здравният министър Рудолф Аншобер и вътрешният Карл Нехамер.

"Според мен това е много голяма промяна и много голяма стъпка, в която залагаме на доверието", каза Аншобер и добави: "Сега зависи от всички нас да не бъдем безразсъдни, а съвестно и изцяло да прилагаме тези мерки".

Планирани са последващи стъпки като отваряне на кафенетата, баровете и ресторантите на 15 май. Министърът на туризма Елизабет Кьостингер каза на пресконференция, че хотелите ще могат да отворят след 29 май и правителството се надява, че ще може да разреши отварянето на басейните от същата дата.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко

    5 0 Отговор
    И аз така направих
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дааа,личи

    5 0 Отговор
    кой е бил велика империя в Европа.Бивша Австроунгария.Три са великите сили в онази епоха.Руската,Прусия и Австроунгария.Това е положението. Едно е Виена,Берлин и Петербург,друго- всички останали.