Last news in Fakti

10 Май, 2020 18:36 3 561 34

Започва монтажът на втория вятърен парк в Русия

  • вятърен парк-
  • вятърни турбини-
  • русия-
  • кавказ

Основните компоненти на турбините се произвеждат в Германия

Започва монтажът на втория вятърен парк в Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Компанията RedWind започна изграждането на втория вятърен парк в Русия. 84 вятърни турбини с мощност 2,5 мегавата всяка ще бъдат разположени в Кочубеевския район на Ставрополския край в Северен Кавказ.

RedWind е съвместно предприятие на руската ветроенергийна компания „НоваВинд“ и холандската Lagerwey (която през 2018 г. става собственост на германската Enercon).Общата мощност на ветропарка ще бъде 210 мегавата, предаде Windtech-international.com.

Основните компоненти на турбините на Lagerwey, включително генератора, се произвеждат от партньорите на Enercon в Германия и се доставят в Русия. Предвижда се RedWind да произвежда компонентите за бъдещите вятърни паркове в нов завод в руския град Волгодонск. В момента Enercon оказва подкрепа при локализирането на производството им в Русия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мим

    32 12 Отговор
    Нали има уж санкции,какво става,американците веднага да се намесят,ако не са го направили.Нали са световен жандарм,пак ще закъснеят,както за северен поток..

    Коментиран от #4, #12

  • 2 Русия е само лъжи и престъпления

    16 37 Отговор
    Путин е обещал да им пусне вятър, ако го преизберат. Дотогава турбините ще му правят вятър на него, че рейтинг упал драматична.

    Коментиран от #21

  • 3 пшлнхпдрс

    16 29 Отговор
    вятъра е по-чист от АЕЦ. а тук някой се напъват да правят АЕЦ Белене за да лапнат едни пари...

    Коментиран от #7, #16

  • 4 Дедовия

    17 27 Отговор

    До коментар #1 от "Мим":

    Кога най после ще разберете че санкциите са само срещу определени хора и фирми! Ако бяха срещу Русия досега матушката ви отдавна да е фалирала!

    Коментиран от #6, #11, #31

  • 5 Питам

    25 13 Отговор
    Кога ще ги стигнем руснаците...?

    Коментиран от #9, #17

  • 6 Ай де бе

    14 10 Отговор

    До коментар #4 от "Дедовия":

    Не се увъртай тук бе деди-нали точно Обама каза преди 5 години,че икономиката на Русия била фалирала-значи това им е целта...-кво се правиш на умен...

    Коментиран от #8

  • 7 Глупак

    12 10 Отговор

    До коментар #3 от "пшлнхпдрс":

    ЕС разглежда варианта за връщане на атомните централи като най екологични

    Коментиран от #10, #15

  • 8 Дедовия

    12 24 Отговор

    До коментар #6 от "Ай де бе":

    Каква икономика те тресе бе товаришЧ?Обама каза че Русия не е световна сила а регионална!А колкото до икономиката им която е на нивото на Банглдеш никой не се интересува!

    Коментиран от #14, #23, #29

  • 9 гост

    12 10 Отговор

    До коментар #5 от "Питам":

    През 2009 г., ЕЙ И ЕС Гео Енерджи, съвместно предприятие на ЕЙ И ЕС и немската компания Гео Пауър с миноритарен дял, построи в близост до град Каварна ВяЕЦ „Свети Никола“, с обща инсталирана мощност 156 мегавата. С 52 вятърни турбини „Вестас“, проектът край Каварна е най-големият ветроенергиен парк в страната. Паркът значително увеличава капацитета на България в производството на енергия от вятър и помага на страната да достигне изискванията на Програма на Европейския съюз 20/20/20.

    Общата инвестиция на проекта е 270 милиона евро, от които 198 милиона евро са осигурени от банков консорциум, включващ Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), Международната финансова корпорация (IFC) и Уникредит пазарно и инвестиционно банкиране !!!!!!!! А това са само част от големите в България !! 1 "AES гео енерджи" - вятърен парк "Свети Никола" - 156 мегавата ! 2. "Ветроком" ЕООД - общо 72.5 мегавата ! 3. "Еолика България" ЕАД – вятърен парк "Суворово" - 60 мегавата. ! 4. "ЛУКЕРГ Рeню" – 42.5 мегавата край Каварна. 5. Enel Green Power – вятърен парк "Шабла" и "Камен бряг" - 42 мегавата. !!!! България още миналата година премина 20% еленергия от ВЕИ , а умрелите ти руснаци не могат да мечтаят и за 1 % !!!!! Кога руснаците ни стигнат НАС , тогава имай наглостта да плещиш идиотии !!!!

    Коментиран от #13

  • 10 гост

    9 8 Отговор

    До коментар #7 от "Глупак":

    ЕС разглежда възможността СТАРИТЕ аец да продължат да работят още известно време , докато напреднат ВЕИ , за да се затворят по-бързо тецовете , особено на въглища , не пиши каквото ти изнася !!! Никой никога не е говорим за нови аец !!!!
  • 11 Копейкин

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Дедовия":

    Има санкции срещу Русия, но те са въведени от Путин като контра на санкциите срещу руската мафия .

    Коментиран от #19

  • 12 гост

    12 14 Отговор

    До коментар #1 от "Мим":

    Ветрогенератори от 2,5 мегавата са изхвърлени от употреба в ЕС поне от 10 години !!! В момента актуалните , които се монтират са от 10 до 12,5 мегавата !!!!! Вече се монтират ПЛАВАЩИ по 8-9 мегавата , да не говорим за на сушата !! Та това е горе долу като да почнеш да произвеждаш Жигули , когато Фиат 124 е спрян от производство и изхвърлен в Италия , хахахха !!! Та по-голяма санкция от това знаеш ли ??? Германците си пласират брака , дето никой друг не го ще !!!

    Коментиран от #25, #26

  • 13 ай сик тир

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    И това всичко ще го платим "ти" , "аз" фалиралият НЕК на преференциалните им цени за зелена енергия , които унищожават бизнеса , и икономиката. И това е целта , да се смачкат конкурентните производства , основани на ниска цена на енергията. Всяка година държавата налива милиарди от бюджета - моите , твоите , нашите пари да подпомага фалиралият НЕК с милиардите задължения , за да може да съществува хем някаква икономика , хем такива като изброените от теб , да папкат , и изнасят навън национален капитал.

    Коментиран от #18

  • 14 Мим

    13 5 Отговор

    До коментар #8 от "Дедовия":

    А бе дедо нещо много ги подцняеаш руснаците, що ли така. Нещо явно са те омгьосали..

    Коментиран от #20

  • 15 пшлнхпдрс

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "Глупак":

    а отработеното гориво от АЕЦ какво ще го правим? трябва да го заравяме под земята да не ти облъчва гладкия мозък. за това строим "Радиана"
  • 16 Не съм против при тези условия

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "пшлнхпдрс":

    Ок , ако успеят да докарат цена от вятър 6-10 стотинки на киловат , при цена за битовият потребител около 20 ст , и подсигурят сигурност и непрекъснатост на доставките , ако ще да покрият и морето с перки.
  • 17 гост

    5 14 Отговор

    До коментар #5 от "Питам":

    Пак повтарям , ВЯЕЦ Свети Никола със 52 турбини е със 156 мегавата , тоест турбини от 3,1 мегавата всяка , преди 12 (дванадесет) години !!!!!! Отдавна изплатени е вече с проект за разширение и замяна !!! Кой ще стигаш , бе русопитек смотан , как се пръквате такива , та няма кой да ви удави още тогава !!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Дедовия

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Копейкин":

    Много точно си го казал!
  • 20 Дедовия

    6 8 Отговор

    До коментар #14 от "Мим":

    Ммммми хайде помогни ми де! Я ми покажи нещо с което се гордеят и това не оръжие!Покажи ми нещото с което всички безродници се гордеете за матушката ви!

    Коментиран от #27

  • 21 Ха-ха

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "Русия е само лъжи и престъпления":

    Что так си загрижен за рейтинга на Путин?
    Докато такиви гадове,като тебса живи,-руснайи ще избират Путин.
    Впрочем,една хлебарка си със завишена самооценка.
  • 22 стоян

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    До 18 ком -Браво за подробните ти с числа коментари
  • 23 Иван

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Дедовия":

    Барак Обама да търка пръта на Мишел Обама.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Иван

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Поклонник на Мишел,как така ще ги иэхвърлят? Эащо не са ги подарили на съюэническа България,която въэпира руската агресия?
  • 26 Иван

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    България има по-модерни от теэи остаряли германски,раэбира се че няма да ги ще.Освен това Германия ги продава много евтино,България не обича евтини неща.
  • 27 ай сик тир

    15 0 Отговор

    До коментар #20 от "Дедовия":

    Малко неща за сравнения. ВЕЦ- Трите Клисури- Китай 22,5 Гигавата- Най грандиозният ВЕИ проект в света. Волжко-Камска каскада-Русия -12.9 гигавата. Енисейска каскада-Русия -12,7 гигавата . Ангарска Каскада-Русия- 12 гигавата. Сулакска Каскада-Русия 1,3 Гигавата . Вилюйска Каскада -Русия 1 гигават. Саяно-Шушенската ВЕЦ-Русия 6400 мегавата. Тец- Марица-Изток -Гълъбово - въглища -670 мегавата.

    Коментиран от #30, #34

  • 28 Това е руско-еврейски комунистически сайт

    2 4 Отговор
    финансиран на първо място от Турция, Русия още две държави и не на последно място САЩ, изпълняващ най-различни политически поръчки! Въпросът ми е -наясно ли сте с кого точно комуникирате тук и с кого точно "провеждате конструктивен спор"?Наясно ли сте, че две групировки с заплати тук, едните предстявящи се за русофили, другите представящи се за соросоиди си делят форма на принципа разделяй и владей, точно така, както САЩ и Русия делят света и всички останали, които не са с тези две групировки са "ненормални"? А те наясно ли са, че както тези две държави САЩ и Русия в момента отиват на кино от "странна болест" всъщност биологично оръжие от нов вид, точно така и тези две групировки могат да си отидат от България организирано, само за 48 часа?
  • 29 ГруЮ

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Дедовия":

    Бангладеш казваш. Русия е 6-Та икономика по ППС и 11-та в света по номинална стойност. Точно толкова голяма, колкото Канада. Аман от опорни точки.
  • 30 Мим

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "ай сик тир":

    А бе не се мъчи да му обесняваш,дедото много трудно ще го разбере това,той си знае една песен и ще си я пее докато е жив,така,че нека си изкара живота с тази мисъл..
  • 31 Бат САЛИ

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дедовия":

    Кой са по точно хората, а за Русия няма да фалира. Ще фалира ФАЩ и то много скоро
  • 32 Ще го направят

    3 1 Отговор
    Как няма да го направят! Още повече, че нашите антируски тролове така се напинят да духат срещу Росия, както вълкът в приказката за трите прасенца, че само бесните тролове ще им движат турбините. Голямо духане и пухтене, до разпаряне на трътките се очаква от тролеите.

    Коментиран от #33

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Голем смях

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "ай сик тир":

    Малко за сравнение..САЩ ПРОИЗВЕЖДАТ ..ЕДНА ТРЕТА от електроенергията в ..света.Сметките ги оставям за ватенките .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания