Last news in Fakti

11 Май, 2020 20:00 2 032 10

Германското правителство дава €750 милиона за ваксина

  • ваксина-
  • аня карличек-
  • германия-
  • коронавирус

250 милиона евро са заделени за развитие на производствения капацитет

Германското правителство дава €750 милиона за ваксина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германското правителство ще даде 750 милиона евро в програма за създаване и разпространение на ваксини срещу новия коронавирус, предадоха германските медии.

Министърката на образованието и научните изследвания Аня Карличек обаче посочи, че ваксината едва ли ще бъде пусната за масова употреба преди средата на 2021 година. Германия е една от страните в света с най-много заразени с коронавирус, но за сметка на това с нисък процент на смъртност.

Около половин милиард от тези пари ще отидат за разширяване на възможностите за клинични изпитания в Германия, а останалите 250 млн. за развитие на производствения капацитет. Една от целите на финансовата програма е да се даде възможност в клиничните изпитания от самото начало да се включат по-голям брой участници.

При нормални обстоятелства изпитанията на нова ваксина се извършват стъпка по стъпка, като всеки път броят на участниците се увеличава, съответно и количеството на препарата, който се произвежда. Сега обаче медицински персонал и други ключови работници могат да бъдат включени в изпитанията на доброволна основа още от ранен етап, каза Карличек. В Германия има над 170 хиляди заразени, а жертвите са близо 7500.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко

    1 1 Отговор
    И аз дадох. 100 хиляди еврака. Малко, ама от сърце.
  • 2 Не се залъгвайте

    1 0 Отговор
    По 2 евра на човек, за такъв обем, не е ли малко скъпичко? А?
  • 3 Едмон Дантес

    10 0 Отговор
    Удивително как СЗО успя да подчини всички правителства и принуди да паднат на колене.Малко изключение недоволството и съпротивата на Тръмп,Швеция, Беларус, Танзания и някои мюсюлмански страни.

    Коментиран от #9

  • 4 Ivan

    2 0 Отговор
    Колко са жалки .Учените ще им вземат всичките кинти, тез политици хал-хабер нямат от нищо!)

    Коментиран от #10

  • 5 Даааа

    3 0 Отговор
    А Ганьо домъкна от огнището на вируса в ЕВРОПА Ишгел /Австрия заразените си скиори "баровци" , че и транспорт им прати ! И Той си трае , и те си траят - "съвестни" субекти !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Novus Ordo Seclorum

    2 0 Отговор
    Голям праз! България за по 2 млрд. самолети си пазарува! Тия с по малко от 1 милиард света ще спасяват!
  • 8 С едната ръка

    1 0 Отговор
    Се дава, с другата се взима, минимум по 10 процента, по веригата, на разпореждане с бюджетни средства! Смята се за услуга, а Веска услуга се заплаща!
  • 9 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Едмон Дантес":

    Да, в Танзания приложили китайски тест на някакво животно, мисля, че беше коза и на папая. Оказало се че и козата и папаята са позитивни на короновируса. Тогава техният президент отказал тестовете и огласил, че нещо тук не е наред.
  • 10 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ivan":

    Не учените взимат големите кинти за съжаление, а концертните, които ще произвеждат ваксините.