Last news in Fakti

20 Май, 2020 19:20 2 840 27

Русия ще използва ОНД, за да премахне санкциите

  • русия-
  • правителство-
  • онд

Руското правителство търси решение

Русия ще използва ОНД, за да премахне санкциите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Въпреки, че наскоро получи директен отказ от Запада по отношение на отмяната на санкциите, Москва не изостави опитите за положително разрешаване на тази изключително важна за нея задача. За това пише европейското издание „Демократична Европа“.

По-рано стратегията на Русия по този въпрос беше да проведе мащабна информационна кампания по целия свят с хаштага „санкциите предотвратяват борбата с коронавирус“, за да се спечелят отделни европейски държави, включително чрез предоставяне на хуманитарна помощ на жертвата на COVID -19 в Италия. Москва опита и да прокара резолюция относно желанието си за премахването на санкциите чрез ООН. Но въпреки всички положени усилия, Русия беше отрязана.

Това беше напълно оправдано: в крайна сметка санкциите, наред с другото, бяха наложени заради руската агресия срещу Украйна, която, въпреки пандемията, Москва няма не спира и няма да спре. Освен това никоя от наложените санкциите по никакъв начин не се отнася до доставката на хуманитарни доставки, лекарства или хранителни продукти в Русия, така че аргументите на Кремъл не издържат. Не е изненадващо, че дори изявлението на генералния секретар на ООН А. Гутериш, направено от него в подкрепа на отмяната на санкциите, не помогна на Русия. Провалът накара Кремъл да промени тактиката на натиск върху Запада. Сега като инициатор за премахването на санкциите се планира да се използва платформата на Общността на независимите държави (ОНД), контролирана от Русия. Според информация, получена от дипломатически източници, Москва покани ръководителите на страните от ОНД да направят съвместно изявление във връзка с разпространението на новата коронавирусна инфекция. Автентичността на получения документ беше потвърдена от речта на министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров, който по време на пресконференцията заяви, че темата за борбата срещу COVID-19 ще бъде основна на срещата на ръководителите на правителствата на страните членки на ОНД на 29 май.

Какво ни позволява да разглеждаме това твърдение като поредния опит за отмяна на санкциите? В допълнение към общо взето правилно написаното за опасността, възникнала в резултат на пандемията COVID-19, трябва да се обърне специално внимание на края на документа: „Призоваваме всички страни по света да се откажат от търговските войни, приети, заобикаляйки Съвета за сигурност на ООН, санкции и други мерки за икономически натиск или принуда от някои държави срещу други. Потвърждаваме отново намерението си да търсим свободни, справедливи, недискриминационни, прозрачни, предвидими и стабилни условия за търговия и инвестиции“. Всъщност това е призив за отмяна на санкциите.

Мащабът на цинизма на анторите, съчинили това, е изумителен. Всъщност Русия от много години използва онова, което те самите наричат ​​„енергийна дипломация“, за да оказва натиск върху страните от бившия СССР и Запада. Освен това по-голямата част от търговските войни в рамките на постсъветското пространство бяха инициирани именно от Руската федерация и много от тях все още продължават, което пряко показва, че самият Кремъл широко използва политиката на фактически санкции и няма да се откаже от използването на „силната десница“ във всички случаи, когато това е възможно. С голяма степен на вероятност това изявление ще бъде прието по време на срещата на държавните ръководители на ОНД в Минск, защото, както вече споменахме, тази организация е почти изцяло контролирана от Москва. Приемането му ще бъде ярка илюстрация за това как Русия оказва натиск върху постсъветските страни - и няма да се откаже от тази практика, независимо от ситуацията с COVID-19 в света.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Академик

    27 17 Отговор
    Никаква отмяна на санкциите, само така Руссия ще възкръстне!
  • 2 Монгола

    31 11 Отговор
    Руската Федерация никого не натиск и не изнудва живем в пазарна икономика и правата се спазват, като не им отърва цената на газа бившите републки имат право да си купуват от световната борса за горива. Санкциите засягат пряко и Западна Европа не само Федерация и е в интерес на вс. да бъдат отменени!

    Коментиран от #5

  • 3 Европеец

    12 29 Отговор
    Да, те в ЕК и САЩ трева пасат и не са им ясни врътките на Москва. Или си мислите, че случайно германците им резнаха северния пАток точно, когато обявиха виновника за хакерната атака на Бундестага?

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Дух

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Европеец":

    Припомни,ако обичаш,за контрибуция от Германия в полза на СССР след ВСВ?

    Коментиран от #9

  • 5 Европеец до руснака

    13 27 Отговор

    До коментар #2 от "Монгола":

    Тази опорка отдавно умря. Европа , хеле пък САЩ, не усетиха въобще санкциите на Русия. И това е естествено, ако вземем пред вид, че само Германия произвежда колкото 4 Русии. Затова пък руските санкции ги усети населението на Русия. С високи цени, липса на животоспасяващи лекарства и медицински апарати руско производство, които се палят и убиват пациенти. Импортозамещението се провали по всички показатели, също като опита на Путин да шантажира Европа с пАтоците си. Или ставате нормална държава или ще последвате съдбата на СССР.

    Коментиран от #10

  • 6 Лили

    13 19 Отговор
    Само натиск и още по сурови санкции, те само от това разбират
  • 7 Гошо

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Европеец":

    Между другото точно германския съд респективно германците отмениха регулациите на ЕС за СВ на срок от 20г
    Та такива ми ти работи по отношение на резване и санкции

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Европеец

    6 13 Отговор

    До коментар #4 от "Дух":

    Какво да ти напомня? Нещо с българския не си наясно. Но ако разбирам правилно искаш да ти напомня, че едни от малкото читави руски продукти като фотоапарати и радиоопарати бяха произвеждани от германски заводи пренесени в СССР като контрибуция след ВСВ . Когато тези заводи остаряха руснаците не можаха да ги модернизират и днес никой не чува за Лайка или Веф. За тези ли контрибуции искаше да ти напомня?

    Коментиран от #12

  • 10 Монгола

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "Европеец до руснака":

    То си личи по броя на мъртъвците кой има респиратори и лекарства. И ти не се подпирай на тая къса тояга че населението на Федерацията е усетило някакви санкции!

    Коментиран от #13

  • 11 Европеец

    4 13 Отговор

    До коментар #7 от "Гошо":

    Не си в течение. Преди няколко дни германците отрязаха Северен пАток 2. Вземи се информирай. И в българската и в руската преса го има.

    Коментиран от #16, #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Европеец

    5 16 Отговор

    До коментар #10 от "Монгола":

    По броят на мъртавците си личи само кой манипулира статистиката. Освен това броят на умрелите няма никакво отношение към некадърността да произведеш нов апарат, който се самозапалва, но за нуждите на президентството купуваш от запада. А населениато на федерацията е усетило и още как. Няма как да е друго щом 60% от стоките които продават и сега, след смешните им санкции са вносни. Сриването на рублата след падането на цените на нефта наскоро влоши още повече положението.

    Коментиран от #14, #15, #18, #21

  • 14 Евач

    16 6 Отговор

    До коментар #13 от "Европеец":

    Абе що всички еврогейци ревете на чужд гроб, а не виждате, че нашия ГРОБ ни закопа?
  • 15 Бесен Язовец

    18 4 Отговор

    До коментар #13 от "Европеец":

    Ама кат се запли някой електрокар Tesla си трайкаш, а за 1 респиратор опищя орталъка! Лоши опорки ви спускат в НПОто колкото за 3 шекела!
  • 16 Гошо

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Европеец":

    А ти се информирай какво е решението от 15 май После коментирай
  • 17 Гошо

    18 2 Отговор

    До коментар #11 от "Европеец":

    И пoнeжe cи eврoпeeц дa знaeш Първo cъд в CE oтклoни мoлбaтa нa Руcия, a нa 15 Гeрмaния пoкaзa кoмбинaция oт три пръcтa нa eврoпeйcкия cъд C eднa думa кaквoтo кaжeм и рeшим ниe в Гeрмaния тoвa e eврoпeйcкo Та такива ми са ти европеиските работи -неведомни
  • 18 Гошо

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "Европеец":

    оказа че англичаните са тия дето са нагаждали статистика ,но то те вече нали не са в ЕС ,та сигурно са станали рубладжии и зато почнаха да лъжат
  • 19 реалист

    6 14 Отговор
    малееее с едно евро колко много руски хартийки мога да си купя
    тамън за диарията требва

    Коментиран от #20

  • 20 Купи си

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "реалист":

    японски йени - повече ще са на брой.
  • 21 Дух

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Европеец":

    Бай Гатьо си и ще си такъв,-нито европа,нито америка няма как да конфигурират за друг звяр.
  • 22 ПЛАМЕН ИВАНОВ

    4 2 Отговор
    Мащабът на цинизма на анторите, съчинили това, е изумителен. Всъщност Русия от много години използва онова, което те самите наричат ​​„енергийна дипломация“, за да оказва натиск върху страните от бившия СССР и Запада.
  • 23 дончо

    1 2 Отговор
    да си търгуват в Брикса там кво реват
  • 24 1944

    3 4 Отговор
    рубли има , пари немааааа... гнилия запад става по желан за мазните пияни каскети
  • 25 Доктор Ковид 21

    1 5 Отговор
    А като се прекръсти от Русия на ОНД как ще им викаме на русофилите??
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хаджиментов

    1 0 Отговор
    Едно време държавите от Източния блок се използваха за да подкрепят СССР в международните институции, да подемат инициативи и да вършат мръсната работа по снабдяване на терористите с пари и оръжие, които след това бяха използвани за "сожиалистически" или "народноосвободителни" революци. Сега соц-лагер няма, откъснатите от съседите територии не са признати от никого и нямат право на глас и остана единствено ОНД. Може да чуем думи на подкрепа и от Венецуела или Северна Корея...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания