Last news in Fakti

4 Юни, 2020 10:21 1 279 1

Училищата в Англия продължават да са затворени

  • великобритания-
  • пандемия-
  • борис джонсън-
  • училище-
  • карантина

Това е сериозен удар за премиера Борис Джонсън, който нареди отварянето на детските градини, предучилищна възраст и основните училища от 1 юни

Училищата в Англия продължават да са затворени - 1

Отчаяният опит на британското правителство да отвори основните училища в Англия, за да могат родителите да се завърнат на работа, не води до необходимите резултати, като на места до 90% от училищата продължават да са затворени заради опасения за разпространяване на заразата, пише „Гардиън“ в ексклузивен материал.

Изданието разполага с данни, че на много места в Североизточна Англия повечето училища продължават да са затворени. В 11 от общо 12-те най-големи райони на североизтока, който има най-висок процент на заразявания с Covid-19, само 12% от  повече от 850 училища са отворили в понеделник, когато започна втората фаза на облекчаване на карантината. Подобно е положението и в Северозападна Англия.

„Гардиън“ пише, че това е сериозен удар за премиера Борис Джонсън, който нареди отварянето на детските градини, предучилищна възраст и основните училища от 1 юни, въпреки предупрежденията на независими учени, че е твърде рано за това, тъй като процентът на заразяванията все още е висок. Лейбъристите в опозиция обвиниха правителството в пълна липса на ръководни качества.

Междувременно бе съобщено, че в Уелс ще отворят всички училища, но от 29 юни и учебната година ще бъде удължена с една седмица до 27 юли. Все още много родители се притесняват да изпратят децата си на училище. В условията на пандемията те не получават глоби за това, каквато е нормалната практика.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А нашите дали

    0 0 Отговор
    ще ги отворят на 15 юни, че да учат до 30 юни? Нали всички мерки падали уж...