Last news in Fakti

4 Юни, 2020 17:00 2 562 23

Руски посланик иска обяснение от сръбска медия

  • сърбия-
  • посланик-
  • русия

Спорове около нейна статия

Руски посланик иска обяснение от сръбска медия - 1
Снимка: БГНЕСEPA

Руският посланик в Сърбия настоя за извинение от изданието Blic, съобщи B92.

Материалът излезе скоро. Озаглавен е: Примаков назначен, за да раздели Сърбия от ЕС.

Посланикът заяви, че не е очаквал подобна статия. Според него обосноваността в нея е много ниска.

Той твърди, че подобни твърдения за руските действия не са реални. Александър Харченко заяви, че Русия вече е подкрепяла европейския път на Сърбия.

Евгений Примаков е директор на Руската хуманитарна мисия в Сърбия. Очаква се сръбското издание да опровергае твърденията си.

Руският президент Владимир Путин има добри отношения със сръбския държавен глава Александър Вучич и двамата често имат разговори.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 19 Отговор
    Тази събота отивам в Пирот ,че се затъжих за истинска храна.А и клиентите в заведенията ми също.

    Коментиран от #3, #18

  • 2 Дядо Вангел

    34 23 Отговор
    Сърбите са верни васали и слуги на най прогнилите режими е света, Путинова Русия и комунистически Китай. И като такива, ще си носят кръста; ще се извиняват, подмазват и умилкват с надеждата че Евразийците ще им върнат Косово...

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Иван

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Само да не шляпаш на сръпски като отидеш там

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дядо Вангел,добавям:

    25 17 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо Вангел":

    Зомбираните путинисти,пишещи ти минуси нека обяснят: След като Сърбия е толкова голям приятел на Русия защо е подала молба за членство в Европейския съюз,а не в Евразийския(с членове Русия,Беларус,Армения,Казахстан и Киргистан)?

    Коментиран от #14

  • 6 Последния Софиянец

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Всички продавачи знаят български.Събота и неделя българите в Пирот са повече от местните.
  • 7 там са щото цигарите са

    7 1 Отговор
    По евтини.😜

    Коментиран от #8

  • 8 Последния Софиянец

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "там са щото цигарите са":

    Ама са лоши.
  • 9 барчо

    19 19 Отговор
    Влезнат ли в ЕС ще станат като нас. Храна - боклук, образование - никакво, икономика клоняща към нула, обезлюдяване и минусов прираст, ограбване на страната от всякакви чужди фирми на държавно ниво, размиване на половете и т.н. Все убавини.

    Коментиран от #10

  • 10 сергеи самогонович

    25 10 Отговор

    До коментар #9 от "барчо":

    Какво ти е виновен ЕС за храната.Месокомбинатите и млекопреработвателни предприятия за собственост на наши червени "бизнесмени".ЕС ли ги кара да слагат тибишир в сиренето и химикали в месото и колбасите? Пак московска пропаганда

    Коментиран от #11, #15

  • 11 Последния Софиянец

    11 9 Отговор

    До коментар #10 от "сергеи самогонович":

    Слагат боклуци щото трябва да изкарат и 20 процента за хунтата.
  • 12 Додо

    7 15 Отговор
    Сърбите са на нашето ниво в момента, ако не и по добре! Какво постигнахме за 13 години в ЕС повече от сърбите???? НИЩО, НИЩО! Яхнал ни е от 11 години един далавераджия и в главата са му само магистрали! Какво повече е Борисов от Вучич??? Армията на сърбите им е 5 пъти по мощна от нашата!
  • 13 Български пияница

    17 4 Отговор
    По бай Тошово време брат ми работеше в цех за колбаси. Там се правеха и филета "Елена". По стара българска традиция работниците в цеха се събираха в петък вечер на разпивка, като викаха и приятели и роднини. Хем пиеш, хем мезе ядеш на корем. Направи ми впечатление, че голяма част от филето "Елена" се киснеше в съдове със саламура, но имаше част, която не беше потопена в саламура. Естествено, при разпивката се слагаше на масата от ненакиснатото филе. После разбрах, че ненакиснатото филе е за отбрани хора, а накиснатото отиваше на пазара, за да тежи повече и да плащат хората за чиста вода - тенденция, която продължава и до днес. Салами, кренвирши, наденици, всичко се делеше на "за отбрани хора" и "за масовия пазар" и разликата между двете категории беше от тук до Луната. За това, откакто има Billa и Lidl, пазарувам само от тях и никога не взимам българска стока. Толкоз за социалистическата хранително-вкусова промишленост и как всичко било от истинско месо и мляко.
  • 14 Да ти обясня бе отворко

    5 11 Отговор

    До коментар #5 от "Дядо Вангел,добавям:":

    неграмотен. Сърбите едно време бяха между соца и капитализма и си живееха добре и бяха на правилната страна/не че ние не бяхме като изключим само западните стоки/,които се оказаха не чак толкова качестевини,а по скоро ла.но овито в шарен целофан. Сега са пак на правилната страна,а ние на губещата ,както преди ВСВ. Та сърбите не ги мисли,а и в този евразийски съюз си пропуснал умишлено Китай,защото не ти е изгодно да го споменаваш зная,но истината няма как да бъде скрита.А и сърбите без евро фондове направиха магистралата през най трудния терен от Ниш до Бг границата,а ние куцукаме въпреки еврогейския съюз,който само ни изтисква като лимон счетоводител.

    Коментиран от #20

  • 15 Каква московска

    1 10 Отговор

    До коментар #10 от "сергеи самогонович":

    пропаганда те клати теб бе. А краставици,домати да не говорим за животните и като цяло защо се затри селското стопанство,за да си вкарват западните некачествени боклуци у нас и да печелят единствено и само те. От миналата година от чумата по прасетата да са унищожили в западна Европа и само не ми казвай,че там нямало,защото това е нереално и не кореспондира с истината. И стига сте намесвали руснаци и там най различни нации за несгодите тук. Нашият най-голям враг е еврогейската клика под контрол на задокеанските ви шефове.

    Коментиран от #16, #21

  • 16 antimediator

    9 4 Отговор

    До коментар #15 от "Каква московска":

    Не си добре !
    Най-голямите ни врагове са руснаците и тяхната пета колона към която и ти спадаш.
    Руския слон е най-голямия слон !
  • 17 Стамат

    3 2 Отговор
    Това е цената на руското„приятелство”
  • 18 BB 8888

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ама ти наистина ли мислиш, че е истинска

    Коментиран от #19

  • 19 Йозеф

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "BB 8888":

    В Пирот дори имат фестивал на колбасицата. На скарата са богове. И на изобилието на месища. Изобщо храната им е истинска, отиди и опитай.
  • 20 Диди

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Да ти обясня бе отворко":

    Магистралите в Сърбия знаеш ли кой ги инвестира? Китай. Защо другите държави от ЕС са по напреднали в развитието си отколкото България? И тях ли ЕС ги изтисква като ,,лимон, ,?
  • 21 Диди

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Каква московска":

    Когато в Западна Европа има зарази по животните,вземат се веднага мерки.Разбира се че заразените животни ги убиват. Не пиши глупости.
  • 22 Бай Горан

    3 1 Отговор
    Сърбите и те като нас,лашкат се наляво-надясно.Опитват се да седнат на два стола едновременно.Русофили са на маса и когато Запада ги настъпи за нещо.Но иначе са твърдо на Запад и за пари и за работа.Като повечето русофили-не искат да ходят в Русия.
  • 23 Алексей Сергеев

    2 1 Отговор
    ИСТИНА Е ! Путин и Русия хвърлят купища пари, стотици шпиони, тролове и всичко което имат, САМО И САМО СЪРБИЯ ДА НЕ ВЛЕЗЕ В ЕС И НАТО. Русия губят стратегически позиции на балканите.. След Македония, Албания остава и Сърбия да загубят
Новини по държави: