Last news in Fakti

11 Юни, 2020 14:05 2 736 3

Сръбските туристи ще заобикалят Северна Македония и ще минават през България

  • северна македония-
  • сърбия-
  • гърция-
  • път-
  • туристи-
  • коронавирус

Пътуването през България се оценява като по-сигурно

Сръбските туристи ще заобикалят Северна Македония и ще минават през България - 1
Снимка: Shutterstock

След като броят на заразените с Covid-19 в Северна Македония се увеличи драстично, сръбските туристи ще избягват страната на път към гръцките плажове. Вестник „Новости“ направи репортаж на пътуването през България, което се оценява като по-сигурно, отколкото през Северна Македония, предава скопското електронно издание „Република“.

Пътят води от Ниш през Пирот, Димитровград, София, Перник, Благоевград, Кресна, Сандански до граничния пункт Кулата и излиза в Гърция. В Сърбия смятат, че в момента Северна Македония не е сигурна за пътуване и че повече си заслужава да се мине през България, независимо че там има части, където пътят не е магистрала, предаде агенция "Фокус".

Сърбите не са разколебани и от цената на горивото, която е идентична с тази в родината им, нито от цената на винетката. Пътуването от Сърбия до Гърция през България е по-дълго със стотина километра и отнема с час два повече, отколкото през Северна Македония.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пази боже

    8 5 Отговор
    И преди 25 години гърците не искаха сърбите, идвали с консервите, днес ние също!

    Коментиран от #2

  • 2 Бългaрин

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "Пази боже":

    Забележи, че и сърбите не искат оаканото ни Бетономорие. Само минават на път за Гърция.... Днес във Варна Бойко що не разгледа задръстеното с кафяви каши варненско-преславско езеро? Огромни средства от ЕС - освоени!
  • 3 "На път

    6 2 Отговор
    към гръцките курорти" - това казва всичко за туризма ни по ангелковски...