Last news in Fakti

11 Юни, 2020 15:55 1 954 17

Цените за почивка в 27 държави: Най-евтино е в България

  • туризъм-
  • европа-
  • икономика

Пътуванията из ЕС вече са възможни, но хората отбягват големите хотели

Цените за почивка в 27 държави: Най-евтино е в България - 1
Снимка: БГНЕС

Пътуванията из ЕС вече са възможни, но хората отбягват големите хотели. Предпочитани са къщите за гости и частните квартири. Един анализ от Германия сочи, че най-евтините цени са в България.

 

Проучване на портала за наемане на ваканционни жилища HomeToGo прави сравнение между 27 курортни дестинации в Европа и търси най-изгодните оферти. Данните от проучването се базират на цените, предложени в 280 000 оферти от края на май и началото на юни, като са изчислени т.нар. медианни цени – при които не се взимат предвид най-високите и най-ниските стойности.

От проучването излиза, че в България нощувката излиза средно около 58 евро, в Чехия - 87, в Литва - 89. На другия полюс са най-скъпите курортни дестинации – във Франция, Португалия и Хърватия. В тези държави цената надхвърля 200 евро за нощувка.

В Германия се плаща средно по 123 евро

В любимите места за морски курорт на германците ваканционното жилище излиза към 150 евро на нощ: в Испания се плащат по около 160 евро, в Италия – средно 147 евро, в Гърция 138. На този фон ваканцията в скандинавските страни изглежда по-изгодна: 118 евро в Швеция, 120 евро в Норвегия и 100 евро във Финландия.

А тези, които решат да си останат в Германия, навярно ще плащат по около 123 евро за нощ,

Както поясняват от портала HomeToGo: „Ваканционните жилища и частните къщи за гости са местата за почивка, които предлагат най-голяма сигурност и възможност за спазване на социална дистанция. Затова и търсенето е голямо".

А има и резервации, направени още преди кризата. „В най-предпочитаните за курорт страни цените на свободните места са относително високи. Но дори и там могат да се намерят добри и същевременно изгодни възможности“, обясняват от HomeToGo.

Търсейки добро място за ваканция, хората могат да се натъкнат на големи ценови разлики, добавят още експертите в бранша. И дават препоръка: който се интересува от изгодните оферти, да не се бави с резервациите.

 


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евтиното е скъпо

    23 0 Отговор
    Щото никой не иска да идва тук.
  • 2 конгречулейшънс

    20 0 Отговор
    А заплатките ....
  • 3 тралала

    25 0 Отговор
    Най-евтино е в България. Алкохол и жени. Най-бедната страна.
  • 4 Леле

    29 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Най-евтино е в България"....Винаги съпоставят цените но не и заплатите. Да, по-евтино е 2 пъти, но заплатите са ни по-ниски - 10 пъти.
  • 5 ВАСИЛЕВА

    10 5 Отговор
    НЕ Е ВАЖНО ДАЛИ Е ЕФТИНО А ДАЛИ Е БЕЗОПАСНО ЩОМ В СОФИЯ В ГР ТРАСПОРТ СЕ ВОЗЯТ БЕЗ МАСКИ НАПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДА ЗА МОРЕТО
  • 6 Опа

    17 2 Отговор
    Ха затова ли българите ходят на почивка в Гърция. Тези нещо са в грешка
  • 7 Гост

    10 2 Отговор
    Евтиното излиза най-скъпо.
  • 8 В.В.

    12 0 Отговор
    Ай сега да пишете....,,ОТ 27 ДЪРЖСВИ ,НСЙ НИСКИЯ ДОХОД ЕВ БЪЛГАРИЯ..,,, ДЕЙСТВИЯ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ʰᶦᵍʰ

    13 0 Отговор
    заповайдайте на Лайноморието , вип зона Фекал
  • 11 Алоо

    11 0 Отговор
    Ха. Тоя весник са му платили зсинтересувани да прави реклама на фекалното черноморие ! Ало , от весника, зсщо не отидете вие да дадете пример и да се топбете в кафявите вълни
  • 12 Гошо

    9 0 Отговор
    Платена публикация, забравихте да напишете!
    В биджито аллинклузив за 7 дена ти е 3000к за трима. При гиросите за тия пари ще лежиш на плажа 1 месец, а пък резаните и гражданство ще ти дадат! Трии статията, както оная за корумпираните ченгета, къде ви се скараха бе
  • 13 ТОЛУП

    5 0 Отговор
    С най-ниските ЗАПЛАТИ В ЕС сме,какво ми сравнявате с ЕВРОПА!!!ЗАЩО НЕ НИ СРАВНЯВАТЕ С КОЛКО ВЗИМАТ ТЕ А НИЕ КОЛКО ВЗИМАМЕ!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Никулинка

    3 0 Отговор
    А така ! Идвайте на черноморието , да усетите невероятния му аромат.

    Да ви съдерат от плащане 64 лв. за 2 чадъра .

    Всички хотели са на наши хора, за това никакви палатки и други щуротии.

    Ще плащате до посиняване
  • 16 123

    3 0 Отговор
    58 евро на вечер в хотел е ниската средна цена, средната цена на вечер на хотелска стая с или без закуска на Българското черноморие е 86 евро= 168.50 лв.Другото описано всичко не са хотели, а хора които дават под наем жилища, или така наречените (bed and breakfast) малки семейни хотели,или стаи в къщи работещи като хотели за които всички трябва да имат лиценз и да си плащат данък.
  • 17 За тия пари те чакат

    3 0 Отговор
    Сървайвър и Митю Ушите.