Last news in Fakti

13 Юни, 2020 12:21 3 488 19

Полицията в Минеаполис е разпусната

  • джордж флойд-
  • сащ-
  • минеаполис-
  • полиция-
  • разпускане

Заменя я "общински" отдел за безопасност

Полицията в Минеаполис е разпусната - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Градският съвет на Минеаполис гласува единодушно за разпускането на полицейските сили на американския град. Те ще бъдат заменени от "общински" отдел за безопасност. Решението идва в отговор на исканията на протестиращите срещу расизма след убийството на Джордж Флойд от полицията на 25 май.В рамките на идните 12 месеца ще бъде извършено проучване и предприета структурна промяна за създаване на нов модел за безопасност на града.

"Убийството на Джордж Флойд от полицейски служители на Минеаполис е трагедия, която показва, че реформите сами по себе си няма да предотвратят смъртоносното насилие и тормоза от страна някои членове на полицията над жители на града, особено над чернокожите", пише в решението.

Градските власти планират планът за разпускането на полицията да бъде подложен на гласуване в Минеаполис на президентските избори на 3 ноември.

Протестите в САЩ започнаха в края на май след убийството на 46-годишния афроамериканец Джордж Флойд. Той беше задържан по подозрение в използване на фалшива банкнота. Невъоръжен и проснат на земята с белезници, Флойд молеше служител на реда да му позволи да диша, докато полицаят притискаше коляното си във врата му. Видео показва как Флойд се оплаква, че изпитва болка и не може да диша. Малко след това умира.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп 2020

    54 1 Отговор
    Е това е експеримента. Да видим как сега град, където негрите правят 10 пъти повече престъпления, ще се пази със специални части от негри.

    Коментиран от #10

  • 2 Охо Бохо

    42 1 Отговор
    Ужас! Дали ще публикуват, когато започнат да реват, че престъпността се е увеличила с Nпъти? Този общински отдел за безопасност с прашки ще бори престъпността!
  • 3 ХАХАХА

    31 1 Отговор
    Големия майтап е че там всички големи клечки си имат собсвтени камери и охрана. Демек дреме им на тях че техните граждани ще страдат.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Браво !

    32 1 Отговор
    С нетърпение и любопитство очакваме статистиката за убийствата една година след разпускане на полицията . От особен интерес е специално черните в тази статистика защото както разбираме от либералната пропаганда напоследък само те имат значение
  • 6 браво

    34 0 Отговор
    на негрите! Може да са мързеливи и престъпници,ама се справиха добре. Сега и да убиват жена му и децата кой полицай ще смее да се намеси. Жалко за белите които изградиха Америка и плащат вече на няколко поколения некадърници
  • 7 Gen Gurko

    29 0 Отговор
    Тази лудост, подхранвана обаче от бели зомбита с измити мозъци от кашата анархо-комунистически троцкизъм показва какво могат да причинят на една велика държава 15% население. Затова разделно съществуване в свободна конкуренция е най-доброто. Да си се самоуправляват, самоизхранват, самообучават,самоохраняват и изобщо пълна автономия без икакви претенции. Това Йоханес Вурстер го нарич апартейд. Вижте сега криминализирана и осрана ЮАР и за друго не питайте.

    Коментиран от #11

  • 8 Сус

    15 0 Отговор
    Следва разцепление
    Щати само за брикети ,други за бели,а латиносите и другите мелези да му мислят
  • 9 Бай ганю

    17 0 Отговор
    Краварите, от малцинствата най обичат евреите щот без тях нито могат долари да си на печатат, нито да построят
  • 10 Ти кахър

    1 12 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп 2020":

    Не бери!!!Американците са доказали,че са умна нация!

    Коментиран от #16

  • 11 Айде,бе

    2 14 Отговор

    До коментар #7 от "Gen Gurko":

    Нали точно белите осраха ЮАР!!!Айде не лъжи!

    Коментиран от #18

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Интер националист

    19 0 Отговор
    При КОМУНИЗМА В бившите комунистически държави от Източна Европа чернокожите не вирееха и затова избягваха като дявол от тамян да се заселват в тях, НО голяма грешка направи републиканския американски президент Буш Старши, че при падането на берлинската стена,пропусна и не се възползва тогава от голямото желание и американофилство на източноевропейците за доброволна емиграция и да засели Америка с голям процент от добре образовани и бели европейци, а продължи да си събира и да си внася в Америка цветнокожия отпадък на света, на който Тръмп днес да бере плодовете и както върви скоро САЩ подобно на ЮАР, вече няма да са въобще желани от белите европейци за емиграция ...!!!
  • 15 До Коментар #14

    14 1 Отговор
    Кашата в главите на хора които не са живели при комунизма е тотална и се забърква все повече от утопичните представи на либералните социалисти и неомарксисти и само гледай след изборите в САЩ от следващата година, какви чудеса ще настъпят особено след спадането и обезценяването на долара и как белите американци ще започнат да се завръщат в Европа за да търсят отново корените си.
  • 16 Чочо

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ти кахър":

    Дори нашите маргинали белина не пият! Умни са няма що!
  • 17 Втори Детройт

    12 0 Отговор
    Белите най вероятно ще се изселят от клоаката Миеаполис, престъпност и проституция ще процъфтят и градът съвсем ще западне. Точно както стана в Детройт. Няма един пример където черните да са просперирали сами.
  • 18 goni

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Айде,бе":

    ЮАР нямаше да съществува, ако не са белите! Ако, искаш да видиш страна в която управляват и живеят само черни се разходи до Зимбабве!:) Ще ти хареса!:) Докато страната се наричаше Родезия, просперираше! Сега ....! Виждал ли си банкнота от 10 000?!:) Там ще видиш!:) Ще разбереш и какво можеш да си купиш с нея!:) Приятно прекарване!:) Местните много ще ти се зарадват!:) От сумати време не са виждали бял човек!:)
  • 19 kuskus

    4 0 Отговор
    Не приемайте поднасяните от световните медии новини(впрочем всички са като папагали,повтарят една и съща новите 100 пъти) за истинни.Да това това,което се вижда на кадрите е истина.Но като ходите на театър това,което виждате също е истина,но знаете,че е театър.Обаче в първия случай не знаете.Ако се поинтересувате ще разберете колко дела и колко престъпления има въпросния Джордж Флойд,т.е той може да е и актьор в постановката.Случайно баща му е 32 степен масон(предпоследната степен),които са известни с явни и неявни ритуали.Във видео-ритуалът(постановката) по т.нар. му убийство се виждат странно подредени с определени символи предмети по улицата и мн.други знаци.Полицая,който го души е много добър приятел на убития.(кой друг би се съгласил на такова нещо)Кмета на града(масон и приятел на т.нар. убит и баща му) плаче на погребението като,че ли си е изгубил семейството си.Но в театралните постановки всичко изглежда истинско.Оставям на вас извода.Всеки вижда живота според това,какво може да види.