Last news in Fakti

15 Юни, 2020 17:00 2 957 18

САЩ настояват за незабавно решение от Русия

  • сащ-
  • майк помпео-
  • русия

Страната настоява за освобождаването на руски гражданин

САЩ настояват за незабавно решение от Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео обяви, че страната му настоява руското правителство да освободи американския гражданин Пол Уинън, съобщи FOX News.

Американският представител излезе със специална декларация. Администрацията заявява, че е възмутена от решението на американския съд.

Руският съд осъди американският представител за шпионаж. Говорителят на руското президентство Дмитрий Песков обяви, че обвиненията са били доказани в съда.

Съдебното решение не е коментирано официално. Уилън е бил задържан в хотел.

Това е станало по време на шпионска акция. Американското правителство настоява за неговото незабавно освобождаване.

Очакват се разговори на високо ниво.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочо

    36 2 Отговор
    След като очакват разговори на високо ниво този американец не е "шпионин"! 🤑
  • 2 да де

    49 0 Отговор
    Последно чии гражданин е осъдения и от кой съд е осъден от статията това не става много ясно или автора точно това е целял.

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бай хой

    30 1 Отговор
    Да не би американците да настояват за окончателно решение на въпроса? Че току виж птиченцето пропяло.
  • 5 Хаджи хаджи Българин

    40 1 Отговор
    Американският представител излезе със специална декларация. Администрацията заявява, че е възмутена от решението на американския съд.МАРЧЕЕЕЕ, ПАК СИ ПРОСПАЛА НЕЩО! ТО С КОПИ- ПЕЙСТ, ДЖУРНАЛИСТ НЕ СЕ СТАВА!

    Коментиран от #6

  • 6 Ххх

    25 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хаджи хаджи Българин":

    Я кое време е, дет имаше една приказка - хората вече се напиха, ти тепърва грешки в статиите ще им търсиш ! Американски съд, руски съд, и както казваше един даскал на времето - същата боя, ама друг цвят.
  • 7 не може да бъде

    22 0 Отговор
    Е,те това е този случай,в който американците много настояват,но руснаците няма да обърнат никакво внимание на призивите!И защо да обръщат внимание -Уилън е хванат на място със секретни материали от такова ниво,че заради това съдебният процес е бил
    закрит!?...Може да проявят интерес само ако американците предложат замяна - 2 руснаци в американски затвор /Бут и Ярошенко/срещу този Уилън!И това да стане бързо!В противен случай и тримата ще си лежат в затвора до изтичане на присъдата!
  • 8 Този Помело не може

    32 0 Отговор
    да иска нищо друго освен тоалетна хартия да се забърше. А този ще си лежи и ще бъде девойка на някой руски бараба в колонията за дългите 18 години. А процеса срещу този е отговор на процеса срещу руската девойка,която обвиниха в шпионаж и осъдиха в САЩ преди няколко години. Огледалния отговор е винаги и достатъчен по сила и действие макар и на по-късен етап. А на този ще му разклатят здравето и някои анатомични части докато не каже и това,което не е мислил да прави през живота си. За такива наглеци това следва.
  • 9 Обикновен човек

    32 0 Отговор
    Значи в САЩ животът на един доносник е по скъп и важен от живота на един средно статистически американски гражданин? Та там полицаите избиват хората като мухи и кво ' НИЩО а за един с право арестуван шпионин ореваха света !Чий го е дирил този в Русия ? Каквото е търсил си го е намерил!
  • 10 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    24 1 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Прилича на интервютата ва ББ - много хвалби, много перчене и биене по гърдите "Булгар, булгар", пък нищо не се разбира...

    Коментиран от #18

  • 11 Ххх

    19 0 Отговор
    Щатите действат доста твърдо и безкомпромисно ако заподозрят, че някой шпионира за Русия. Докато виж - американските шпиони ни лук са яли, ни лук мирисали. Я го дръжте там тоя, да им държи влага, и да е пример за всички останали като него, дето много се изкушават да нюхат в Русия. А Путин да вземе пример от Ердоган - говори си приятелски с Тръмп и се прави на много точен, но когато в Турция заподозрят, че някой шпионира или върши друга противодържавна дейност, никак не го бавят и не се съобразяват дори със Щатите.

    Коментиран от #14

  • 12 Този...

    28 0 Отговор
    ...така наречен тюлен неразбрах чий го дири в РФ? Много добре им е ясно, че американски номера в Москва не вървят. САЩ никога няма да се научат да се отнасят с хората не като с роби! Въпреки че дори и в собствената им страна непрекъснато им го напомнят.
  • 13 Иван

    3 0 Отговор
    А Виктор Бут?
  • 14 Ха ха

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ххх":

    Намери от кой Путин да се учи.Първо изучи автобиографията на Путин,ако можеш да четеш,а после пиши.

    Коментиран от #15

  • 15 Ххх

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "Ха ха":

    Не е лошо първо да си промиеш мозъчната кухина с газ и оцет, защото изглежда е завъдила краста. Пък тогава се опитвай да ръсиш мозъци, и да ме поучаваш !
  • 16 Спомени 01

    0 1 Отговор
    ........
    1.Хакване Тръмп избори.
    2. Руски хакер арестуван в Гърция.
    3 Скрипал.
    4....
    5....
    6....
    Забравиха ли:
    Корея..,Виетнам...Иран...Салвадор..Панама...Авганистан... Ирак... Сирия...... и т.н
  • 17 Пукне ли пушка

    1 0 Отговор
    Хамерика дим да я няма.
  • 18 Е, не си съвсем прав

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    Например знаеше ли, че Цвета е " проста кърджалийска п... а", а? Не знаеше, ама вече знаеш. А колко евролидери " са пре...ани" от Него - и това не знаеше, ама вече го знаеш. Не е малко!