Last news in Fakti

18 Юни, 2020 10:52 2 513 13

Гърция улесни влизането през границата

  • гърция-
  • граница-
  • туристи

Страната вдигна ограничения за граждани на ЕС

Гърция улесни влизането през границата - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция обяви, че облекчава ограниченията на ГКПП Кулата, съобщи Катимерини.

Режимът за влизане в страната е вече облекчен.  Гражданите от ЕС могат да преминават по-бързо, благодарение на промяната.

Те вече не подлежат на пълен контрол. Българските граждани могат да преминават само с показване на лична карта.

Така се облекчи и трафика. Километричната опашка от автомобили на границата вече постепенно намалява.

За това са били нужни два часа. Ситуацията на границата в момента е спокойна.

Колите се пропускат много по-бързо. Гражданите на трети страни подлежат на повече проверки.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко даде заден

    9 0 Отговор
    Да разделят потоците на "граждани ЕС" и "трети страни" ! Каква е логиката да минават на едно място и да бавят останалите !? Само нашите се правят на "светци", било дискриминация !? А не е дискриминация да висиш, като сопол ?

    Коментиран от #3

  • 2 Йордан

    13 2 Отговор
    Сега остава да чакаме нова лудост на вожда-слънце или работа на едно гише. Вече не могат да бъдат упреквани гръцките власти,а чадърите на Алепу още не са заети.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Йордан

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Боко даде заден":

    На всякъде в ЕС има разделение на гишетата за граждани на ЕС и други,но работят много гишета и преминаването е добре организирано. В САЩ гишетата са организирани за граждани и военнослужещи на САЩ и други. При нас не можаха толкова години да направят поне 10 гишета на една страна,уредени по същия начин и да работят,според натоварването.
  • 4 Бачо Киро

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Йордан":

    Чакам да сложат тераси на подпорите там, че да не се бием с редките животни за място по подпорите и веднага отивам. Нося си въже бънджи и каска + пикел.
  • 5 вече преминах

    13 1 Отговор
    АЙДЕЕЕЕЕЕЕЕ ЧАОО БЕТОНОМОРИЕ НЕКА ДА СЪМ ПРЕДАТЕЛ

    Коментиран от #11

  • 6 Тоягата и моркова

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Йордан":

    Смяна настратегията: На границата на всеки отказал се да влезе в Гърция банкнота от 500€, а на всеки 10-ти кюлче ;))) И после от дет дошло, там отишло хаха
  • 7 Tik

    3 0 Отговор
    Да бе,да,Гърция.Вчера от ГДГП проверяваха за глоби в КАТ и записваха всички българи,днес минаваш само като ти погледнат личната карта.
  • 8 Ники

    1 0 Отговор
    В Сен Тропе ... запазвам хотел най- новия е на около 20-30 год .. няма построен хотел с идеята да е хотел .. всичко са преустроени къщи или имения ... ново строителство НЯМА и никога не е имало .. ЗАБРАНЕНО Е ... НЕ МОЖЕ ... А НА ПЛАЖА - Хахахаахха в момента в които ти мине през акъла да построиш нещо на 200 м от плажа и ще те обесят .... НЯМА ЛОШО СЛЪНЧЕВ БРЯГ ДА Е ПЪЛЕН С ХОТЕЛИ ... ама нека да има алтернатива ..
  • 9 Хаха

    3 1 Отговор
    Аз не бързам да ходя на море. Ангелкова обеща да удължи лятото до края на октомври!
  • 10 локомотива

    2 0 Отговор
    Абе какви са тези глупости за контрол от гръцка страна.На 15.06 в 17ч,бях на Капитан Петко-Орменион,българско минах за 4мин,а гръцко за една.На връщане пак през същата митница на 17.06 гръцко за 2 мин,а в българско бяхме 3коли и минах за 40мин,понеже нашите идиоти ни караха да попълваме декларации какво сме правили в гърция.Е СЕГА АЗ НА КУ-А СИ ЛИ ДА ВЯРВАМ ИЛИ НА ПУШКАТА.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гост 1

    1 0 Отговор
    Това него правят гърците а нашите и после се оправдават с гърците това е малко като ПРИКАЗКАТА"КОЙ МИ СРА В ГАЩИТЕ" ИЛИ НА КРИВА РАКЕТА И КОСМОСА И ПРЕЧИ
  • 13 Хотелиера

    0 2 Отговор
    Айде с миризливите кренвирши и топлата бира на плажа у Гръция . При мене идват хора платени,а скъсаняците марш
Новини по държави: