Last news in Fakti

20 Юни, 2020 17:54 2 215 4

Испания спасява туризма с 4 млрд. евро

  • испания-
  • туризъм-
  • педро санчес-
  • карантина-
  • ковид-19

Кралството планира да отвори отново границите си през следващата седмица за посетители от ЕС, включително Великобритания

Испания спасява туризма с 4 млрд. евро - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Испанското правителство разкри пакета от помощи в размер на 4,2 милиарда евро, които ще помогнат на туристическия сектор на страната да се възстанови от икономическия спад на пандемията на коронавирус, предаде "Индипендънт".

Испания планира да отвори отново границите си през следващата седмица за посетители от ЕС, включително Великобритания, след три месеца ограничения, които доведоха до около 80 млрд. евро загуби.

Пакетът идва в решаващ момент за сектор, който представлява 12 на сто от брутния вътрешен продукт (БВП) на Испания.

Обявявайки плана, испанският премиер Педро Санчес каза, че това е наложителен план за помощ за туризма.

По-голямата част от пакета е съставена от кредитни гаранции, предлагани от правителството за туристическите оператори.

Планът ще се фокусира върху пет ключови области: консолидиране на Испания като безопасна дестинация; подпомагане на компании от сектора; подобряване на конкурентоспособността на туристическата индустрия; използване на маркетингови инструменти за насърчаване на международния и вътрешния туризъм и туристическа информация.

Пакетът за помощ ще включва и парични преводи към контролирания от държавата летищен оператор Aena за намаляване на таксите за кацане и други такси.

"Надяваме се, че това ще помогне да се постигне възможно най-бързото възстановяване на въздушния трафик към страната ни", каза Санчес.

Повече от 80 на сто от пътуващите в страната пристигат със самолет.

Световната организация по туризъм приветства готовността на Испания да застане начело в рестартирането на туризма.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    4 2 Отговор
    Важно да има евра в шкафчетата, пък здравето го мани?
  • 2 Тито

    2 3 Отговор
    Нищо няма да спасят .изходът е ясен.от днес на татък между50-70.процента които са живяли от туризъм няма да може да живеят вече от този бранш.
  • 3 JEFF

    3 0 Отговор
    4,2 милиарда са капка в морето. Все пак дано помогнат на туризма . Испания е прекрасна туристическа дестинация и би било жалко ако посещаемостта намалее.
  • 4 БРАВО НА МОШЕННИЦИТЕ

    1 1 Отговор
    БОЙКО И РЕВИЗОРО СПАСИХА ТУРИЗМА С БЕТОН СТЕНИ И ОБЕМИ ПЪЛНИ С ПАЧКИ И ЗЛАТО