Last news in Fakti

21 Юни, 2020 13:10 4 343 4

Втора вълна! Австралия удължи извънредното положение до 19 юли

  • австралия-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • извънредно положение

Въпреки скока на заразяванията в щата Виктория здравните власти не намират за необходимо да изискват носене на маски

Втора вълна! Австралия удължи извънредното положение до 19 юли - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вторият по население австралийски щат Виктория днес удължи извънредното положение с четири седмици до 19 юли на фона на скок на случаите на COVID-19 заради засилване на общностното предаване на вируса, предаде Ройтерс.

Стъпката е направена ден след като щатът обяви, че от понеделник ще върне ограниченията за посещения на домакинства до пет души и събирания на открито до 10 души. Мерките бяха облекчени на 1 юни, когато бе позволено до 20 души в домакинства и на обществени места, предава БТА.

Виктория отчете днес 19 новозаразени, като за пети пореден броят е двуцифрен. Досега в щата има общо 1836 потвърдени случая - една четвърт от общия брой в Австралия.

Днешната статистика във Виктория включва и австралийски футболист - първия в лигата с положителен тест.

Силното увеличение във Виктория е сигнал за тревога и в други щати, където има само по няколко или изобщо няма случаи от няколко седмици. Куинсланд и Западна Австралия, които затвориха границите си съответно през март и април, обявиха, че ще направят оценка на ситуацията във Виктория преди да се отворят.

Въпреки скока на заразяванията във Виктория здравните власти не намират за необходимо да изискват носене на маски. Избягването на прегръдки и целувки е доста по-важно, отбеляза заместник-главният лекар по медицински въпроси Ник Коутсърт.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    5 5 Отговор
    А в Бг-то Боко ни хвърля на кучетата.
  • 2 НЕЕЕЕЕЕ

    8 1 Отговор
    Вие Така Пожелахте Нали само мрънкате
  • 3 Антимилиционер

    5 2 Отговор
    Няма втора яълна - вълната е само една и НИКОГА не си е отивала - спрете да лъжете про стата рая, че и без това стана разногледа и на нищо не вярва.
  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    Първата кога и къде прилючи , че втора има?