Last news in Fakti

23 Юни, 2020 10:02 1 618 15

ЕС иска нов баланс в отношенията с Китай

  • ес-
  • споразумение-
  • китай

Очаква се повече старание за ново споразумение

ЕС иска нов баланс в отношенията с Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на ЕС настояват за нов баланс в икономическите отношения с Китай, съобщи France 24.

Висши европейски представители проведоха разговор на върха с китайското ръководство. Разговорът е бил с президента на Китай Си Дзинпн и премиера Ли Къцян.

Представители на ЕС са били председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел. Те са настояли за промени, относно реципрочния достъп до пазара.

Мнението на Мишел е, че продължава да има нереципрочни отношения в търговията. Очаква се повече съдействие от Китай за реализиране на общо споразумение.

Фон дер Лайен заяви, че споразумението трябва да уреди поведението на държавните предприятия и прозрачността на субсидиите. Двамата са настояли китайската страна да се ангажира с постигането на климатичен неутралитет.

Търси по-лесен достъп до китайския пазар за европейски компании.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Дончо

    7 2 Отговор
    Те затова драпат и за китайския тигър на Балканите - Сърбия. Назе Баце ни продаде вече на камиларите и кривоносите, китаец няма да стъпне тука.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Госあ

    5 2 Отговор
    С Китай дипломация може да има, това е стара култура и цивилизация. И такова споразумение наистина е нужно. Относно климата, първо Китай не е излязъл от споразумението и второ прави всичко възможно в областта на енергетиката- от непотребни солари и перки (нали такава е модата) до реактори 4'то поколение и термоядрен синтез. Железопътен транспорт също така.

    Коментиран от #5, #13

  • 4 Китай

    4 4 Отговор
    Китай е номер едно в света. Който е с него той ще пребъде. Ние пропадаме с темпо защото нашите продажни наведени измислени политици ни подариха на пропаднала САЩ
  • 5 плевен

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    С комунисти дипломация не може да има. Но не това е важното. Трябва да погледнем критично себе си. Докато не проумеем, че всяка чужда инвестиция отнема от националния суверенитет, ще сме лесна жертва на чужденци. Те не идват тук, за да бъдем ние добре. ЕС иска само да докара до някакво равновесие, защото той е инструмент на глобализма. Не бива да му се сърдим, че ни налага африканците. Трябва да се махнем от него.

    Коментиран от #7, #10, #11

  • 6 Българина

    1 2 Отговор
    Нещастници, къде е баланса в отношенията със САЩ? Колко европейски военни бази има там? Има ли радио Свободна Америка? Колко европейски НПО та за свобода на негрите има в сащ! Все въпроси без отговори, до кога
  • 7 Госあ

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "плевен":

    Напротив. Румънците дръпнаха толкова заради реалните чужди инвестиции в индустрията. Ганьо си раздаде заводите и ги фалира. Абе не знам как я мислите таа работа бе ? Само банани да препродавате и с долнопробен алкохолен и секс туризъм икономика да праите? А ако бяха дали железницата на китайците, можеше да се пътува цивилизовано. Пищите ,че АЕЦ и БДЖ са губещи, а старите дизелови автобуси и ветропоказателите много добри, и в същото време пищите да не се дават на чужди инвеститори. Хахахаха. Не знам на кой нормален човек не сте ясни.

    Коментиран от #15

  • 8 Изнесохте си

    5 0 Отговор
    всичкото производство в Китай само и само да трупате пари а сега мрънкяте, шматки прости. Ама така е като ви ръководят хора които мислят как да спечелят следващите избори а не как да оцелеят следващите сто години.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Само не мие ясно

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "плевен":

    защо всеки споменава навсякъде комунизъм, диктатура и не знам кво си. Китай са велика държава и започват да се държат като такава. Както и Русия, САЩ, преди време Великобритания и т.н. Нищо общо с комунизма. Просто голяма държава която иска да подчини по-малките, по един или друг начин

    Коментиран от #12

  • 11 Браво!

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "плевен":

    Много точен коментар! Бравос!
  • 12 До коментар 10

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Само не мие ясно":

    Пич, верно хич нищо не ти е ясно!
  • 13 Груйо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Старата култура и цивилизация беше унищожена по време на великата културна революция през 60-те по заповед на Мао Дзедун и The Revolutionary Gards групи от млади фанатизирани марксистки убийци, които като вандали унищожиха безценни ръкописи, паметници на културата, оскверяваха гробове и храмове. После когато свършиха работата, на свой ред бяха погнати и елиминирани от ККП. Милиони невинни китайци бяха избити по време на една от най кръвопролитните кампании на китайските комунисти. Резултатът е морален упадък на китайците, пропити с партийна култура. Затова в чужбина никой не ги харесва и всеки се оплаква от китайските туристи. Шумни, груби, невъзпитани и т.н А това в миналото беше нацията олицетворение на висока култура, скромност и търпение.
  • 14 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НЕЩО КАТО : " БАТЕ, НЕ СИ ПРАВ ДА МЕ ТОРМОЗИШ ...И АЗ ЩЕ ПОРАСНА В ШИБАНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ " !!!!!!!!!!
  • 15 Алфа Вълкът

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Имаш ли уважителна медицинска причина , или просто си мозъчно увреден по рождение ?
Новини по държави: