Last news in Fakti

23 Юни, 2020 10:26 1 776 3

Сърбия и Косово подновяват преговорите

  • сърбия-
  • косово-
  • ес

Мирослав Лайчак се срещна с Александър Вучич

Сърбия и Косово подновяват преговорите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Преговорите между Сърбия и Косово с европейско посредничество ще бъдат подновени. Това заяви европейският пратеник Мирослав Лайчак, цитиран от B92.

Представителят на ЕС говори след изборите в Сърбия. Вотът беше спечелен от групата на сръбския президент Александър Вучич.

Лайчак разговаря лично с държавния глава. Преговорите между двете страни ще бъдат подновени след замразяване от две години.

ЕС предлага споразумение. То трябва да реши всички въпроси между двете страни.

Лайчак определи Сърбия като част от Европа, която трябва да има бъдеще в групата. Вучич заяви, че твърдо подкрепя европейското посредничество.

Предстои представители на Сърбия и Косово да се срещнат в САЩ, на среща организирана от Белия дом, като при споразумение ще могат да преговарят за европейско присъединяване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stormtrooper

    5 0 Отговор
    Преговорите им, ще са винаги като между Палестина и Израел.
  • 2 Бойко в ъгъла

    3 1 Отговор
    Сърбите ще бъдат фактор на балканите а българия в най отдалечен ъгъл.
  • 3 Гениално откритие

    0 0 Отговор
    "Бедните Британци можело да теглят кредити, а богатите да станат по богати" "Гениално откритие!!! Защо не сме бедни като" бедните Британци"Малоумници драскачи!!!
Новини по държави: