Last news in Fakti

23 Юни, 2020 15:53 9 915 38

Безпрецедентни мерки в Германия: блокираха цял окръг

  • германия-
  • кланица-
  • северен рейн-вестфалия-
  • карантина-
  • клеменс тьонис

Министър-председателят на Северен Рейн-Вестфалия обяви още, че при нужда карантината ще бъде налагана с помощ от страна на полицията

Безпрецедентни мерки в Германия: блокираха цял окръг - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Безпрецедентни мерки в Германия: заради огнището на зараза в месопреработвателното предприятие "Тьонис" в цял един окръг отново бе въведена пълна блокада на обществения живот. Заразените в кланицата са вече над 1550.

 

Заради бързото разпространение на КОВИД-19 в окръг Гютерсло отново бе въведена пълна блокада на обществения живот. Това обяви министър-председателят на провинция Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет. До връщането на мерките се стигна след като в кланица на концерна “Тьонис” бяха установени над 1550 случая на работници, заразени с новия коронавирус.

Най-строги ограничения

До края на юни, а евентуално и след това, жителите на Гютерсло ще могат да се срещат само по двама, музеите, театрите, кината, фитнес студията и плувните басейни ще затворят врати, забранява се и барбекюто на открито.

На жителите на Гютерсло се препоръчва да не напускат района, но изрична забрана за пътуване няма да се въвежда. Съобщено бе също така, че всички жители на окръга ще могат да се тестват безплатно за зараза с коронавирус.

Полицията ще следи за спазването на карантината

Министър-председателят на Северен Рейн-Вестфалия обяви още, че при нужда карантината ще бъде налагана с помощ от страна на полицията. Служителите на реда ще съпровождат десетките мобилни екипи на здравните власти, като към тях ще се присъединят и преводачи от български, румънски и полски.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заю Баю

    40 26 Отговор
    Всички взимат строги мерки само ние не. И всичко е заради хотелите на мутрите, да не останат празни. Да може и тая година да приберат едни милиони. Пък хората ако ще да мрат, хич не им пука.

    Коментиран от #5, #7

  • 2 256

    35 24 Отговор
    Да се обадят на Мангара! Да ги съветва и успокоява - просто няма такова нещо К19- да си работят хората!!!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Охо Бохо

    28 10 Отговор
    Това месопреработвателно предприятие има само работници от България Румъния и Полша. Пишеха, че много от тях не могат да ги намерят и най вероятно са се прибрали по родните места. Ей затова Пламена и цяла гетска България.
  • 4 Госあ

    11 8 Отговор

    До коментар #2 от "256":

    И да пият чайче !
  • 5 Миризлив пор

    11 21 Отговор

    До коментар #1 от "Заю Баю":

    Заради едни хора дето подклаждат недоволство само и само да трупат политически дивиденти. Тук ако я нямаше "различната гледна точка" на шепа лекари поддържани от БСП и президента нещата щяха да минат и много по-леко.
  • 6 Леле

    24 21 Отговор
    В Пекин обявиха военно положение за 40 заразени от 21 милионен град. Тука на 7 милиона всеки ден има по около 100 човека новозаразени, а те разрешиха мачовете и отвориха барове и ресторанти. Мутафчийски ще се окаже прав. Ще има яко измиране на тая територия.

    Коментиран от #24

  • 7 2597

    28 8 Отговор

    До коментар #1 от "Заю Баю":

    Ние знаем само да мрънкаме! Като имаше мерки- защо има мерки, като няма - защо няма! Не разбрахме, че трябва да се спазваме елементарни правила - чудо е да сложиш маска, като влезеш в магазин. За някой дървени глави това е голям проблем!Така, че Заю Баю напълно те подкрепям!

    Коментиран от #14

  • 8 Диверсант

    18 16 Отговор
    Може ли някой да ми обесни как ще спрат вируса като те изолират

    Коментиран от #11, #13, #17

  • 9 Орхан Папук Чепик от Германистан

    13 9 Отговор
    Щели да налагат карантината с помоща на полицията.На коя полиция бе на оная къде изяде боя оная вечер ли бе???
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Миризлив пор

    21 8 Отговор

    До коментар #10 от "Диверсант":

    Спира се движението на хора, от там се спира разнасянето на вируса и лекуваш всички които имат симптоми. Тук презумпцията е "всеки е носител и заразява" а не обратното. Така вируса остава в съответната област и се ограничава бройката заболели. Иначе се прехвърля и в съседни области и бройката на заболели скача.

    Коментиран от #25

  • 13 Лесно

    12 10 Отговор

    До коментар #8 от "Диверсант":

    Като няма кой да заразиш, вируса умира! Ама ти от къде да знаеш, като слушаш Мангъра и само пиеш чай!

    Коментиран от #22

  • 14 мънгъра

    5 10 Отговор

    До коментар #7 от "2597":

    Тука няма ковит19 няма и 20
  • 15 Българин

    8 15 Отговор
    Стига сте промивали мозъци - няма вирус.
  • 16 Иванчо

    15 7 Отговор

    До коментар #10 от "Диверсант":

    Вируса се разпространява от човек на човек по въздушно-капков път. Изолираш хората за 14 дни, болните лекуваш, а здравите не се заразяват защото нямат контакти с други хора. Много е просто, но има и такива като тебе с вакуум между ушите които не го разбират.

    Коментиран от #19, #38

  • 17 Случаен

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "Диверсант":

    Като не заразиш евентуално друг.Ама отде акъл😄😄☹️
  • 18 мънгъра

    2 3 Отговор
    ние ще победим шветския модел, за бога братя не боледувайте
  • 19 Да ама не

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "Иванчо":

    Пълни глупости си написал - примерно са 2000 човека в карантина, от тях заразени са 200, след 3-4 дни още 300, които са били в досег с първите 200 показват симптоми, те от своя страна в рамките на 14 дни са заразили още толкова в семействата в които живеят. Та значи минават тия 14 дни и махат карантината и реално поне 600 заразени тръгват по улиците и всичко започва наново, само че докато си играят на карантини и всички изкарат вирусчето фирмите ще фалират и всички тия ще станат безработни. Сега изпусни малко вакуум, пусни свеж въздух и току виж си го проумял.

    Коментиран от #23

  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 7 Отговор
    МАНГЪРОВ емного умен и прав каза много верни неща
  • 21 Васил

    4 4 Отговор
    И у на с трябва такива мерки тука няма никакъв контрол върнете КПП-та и затворете ресторантите моловете и детските градини
  • 22 Трудно

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Лесно":

    Доказано е че 70% от заразените не проявяват никакви симптоми, та в тази връзка ти правиш си ли тест всеки ден за да си сигурен, че не си заразен, излизаш ли навън, срещаш ли се със семейство и други хора, те от своя страна тестват ли се ежедневно и т.н. или пиеш белина и слушаш брътвежите на гръцкия плажен фелдшер Мустафа!

    Коментиран от #30

  • 23 Миризлив пор

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Да ама не":

    Прочети добре, заразените (доказано) са над 1500, сам се сети тези ако тръгнат да се прибират каква бомба са. Явно има и други заразени и сега карантина да ги отсеят.

    Коментиран от #27

  • 24 аиде от кога....

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Леле":

    от кога те чакаме да се сгърнеш, че ми омръзна от евроатлантическите ти тъпотиите
  • 25 Факти

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Миризлив пор":

    Щом презумпцията е "всеки е носител и заразява" а не обратното ти под постоянна карантина ли си и ако това което си писал е вярно ми кажи защо в Ухан при драстични мерки и карантини в продължение на 3 месеца пак имат всеки ден нови и нови заразени. Няма какво да добавя освен: По добре да си живял и да умреш веднъж отколкото всеки ден да умираш от страх. Оставям те да размисляваш над кръговратностите на живота, а аз отивам със семейството на ресторант.

    Коментиран от #37

  • 26 Суха съчка

    1 0 Отговор
    Нямат ли доц.Мангъров защо ли не са го поканили да ги консултира.Той не е ли световно известен.

    Коментиран от #28

  • 27 Да ама не

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Миризлив пор":

    Говоря ти примерно, но щом искаш с реални цифри ето - окръга е 360 000 души, откритите заразени са 1 500, реално са поне 10 000, които ежедневно заразяват роднини примерно, ако ще и цяла година да са под карантина все тая, спре ли карантината пак ще почне наново докато не го минат всичките

    Коментиран от #31, #34

  • 28 Не бе

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Суха съчка":

    търсили са спеца по карантии Мутафчийки но той бил зает да прави пясъчни замъци на плажа в Гърция:)

    Коментиран от #32, #33

  • 29 ПроСото

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Диверсант":

    Слушай Мангъра и сА не бой ! ТоА виден спецЯлис по пелтечене и подсмърчане мноу ги разбира нещата ! И това , че си НЕумен не е беда , просто ти е такъв капацитета , и няма как да се бориш с природата ?
  • 30 Лесно

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Трудно":

    Какви тестове, какви 5 лева! Като изолираш вируса, даже и да си болен и дали имаш или нямаш симптоми, няма от кой да се заразиш и няма кой да заразиш. И да си болен си само ти. Разбра ли? А теста, какво ти помага, не разбрах? Да знаеш дали си заразен или не? И какво ти помага това?
  • 31 Аааааа

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Да ама не":

    Ти като изолираш вируса и 100 000 да има болни си остават само те, като не предават на друг. Когато мине карантинния период, вируса не заразява. Вируса живее, когато се прехвърля от човек на човек. Ако няма на кой да се прехвърля умира, изчезва!
  • 32 Оня

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Не бе":

    Те Мангъра не са го търсили , щото няма преводач дето да му преведе заекването ! Па и той , докато каже " Противоепидемична обстановка" , и карантината ще свърши !
  • 33 Суха съчка

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Не бе":

    Той Мутафчийски отначало беше по зле и от Мънгъра.Грип А грипБ....,......после с Бенатова хептен изпуши .Нещо разумно бг специалист не съм прочел.
  • 34 Миризлив пор

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Да ама не":

    Истината е малко по-друга, тези са от предприятието и живеят на куп и почти не контактуват с околния свят най-малкото защото не знаят език, нямат време и пари. Сега излизат данни в какви кутийки живеят едни върху други и при какви условия. Сега проблема на немците не е живота на тези 1500 човека а на останалите. Проблема е да се ограничат контактите и да се свали нивото на заразата за да може здравната система да поеме тежките случаи.
  • 35 Бай Стою

    1 0 Отговор
    Кой ти пази карантина бре! Ази у село пием по кило гроздовица, маам дебели пържоли и онождам баба ти Куна по три пътя у деня. Яла да видиж ни карантина ни дяул.
  • 36 Сега

    1 1 Отговор
    всичките заразени българи от Германия ще се върнат в България
  • 37 Диверсант

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Факти":

    Приятна вечер на цялото семейство 😁😁😁😁
  • 38 Диверсант

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Иванчо":

    Иванчо, изплюй си биберона. С тия 14 дена в Италия и аз бях съгласен. После кВо правим като всички си бяхме завряли в домовете си и из въздуха трещяха само вертолети на полиция, карабинери, армия гвардия до финанца