Last news in Fakti

26 Юни, 2020 10:41 2 997 24

Русия: Тръмп не иска военно присъствие в чужбина, но ястребите в Америка няма да го допуснат

  • полша-
  • русия-
  • ястреби-
  • америка-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • войски-
  • нато-
  • германия

Най-лесно е да получиш американско военно покровителство - като го купиш

Русия: Тръмп не иска военно присъствие в чужбина, но ястребите в Америка няма да го допуснат - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA, учение на НАТО в Латвия

Американският президент Доналд Тръмп не държи на военното присъствие на САЩ зад граница, но кръг от "ястреби" в САЩ и чуждестранните партньори на Вашингтон няма да допуснат това. Такъв анализ направи руският вестник "Российская газета", коментирайки решението на Тръмп да премести част от американските войски от Германия в Полша.

След решението на президента Тръмп да намали американското военно присъствие в Германия, САЩ смятат частично да прехвърлят своя контингент от тази страна в Полша - по-близо до границите на Русия. На среща с полския президент Анджей Дуда в Белия дом Тръмп заяви, че прехвърлянето цели "да изпрати мощен сигнал към Русия", да укрепи потенциала за възпиране и сдържане по източния фланг на НАТО.

Американският лидер общо взето не подкрепя военното присъствие на САЩ в чужбина, но и "ястребите" в Америка, и някои чуждестранни съюзници на Вашингтон отдавна са разбрали как да постигнат своето от стопанина на Белия дом, разглеждащ проблемите на сигурността единствено в плоскостта на транзакциите. През управлението на Тръмп няма нужда да се гради сложна съвкупност от политически, отбранителни или международноправни аргументи. Най-лесно е да получиш американско военно покровителство, като го купиш, заявява изданието.

Изгодата за Америка бе огласена на обща пресконференция на Тръмп и Дуда. Първо, подготвя се споразумение, според което Полша ще покани американски компании да развиват ядрената ѝ енергетика. Освен това полският лидер изрази готовност да увеличава покупките на американски втечнен природен газ, "с което веднага си заслужи похвала от Тръмп", посочва руското издание.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хрониките на герберлунгия

    31 10 Отговор
    А междувременно в "цивилизовани и развити" сащ продължават да ограбват магазини. Путин велики прекрати ограбването на народите от сащ.

    Коментиран от #6, #22

  • 3 no name no face no number

    29 4 Отговор
    Ястреби ?! онези гнусни лешояди хахаха
  • 4 хахаха

    33 2 Отговор
    ястребите в Америка и понятие си нямат какво ги чака, ако вземат и "случайно" запалят войница с Рисия и добавък Китай. Тея не са Виетнам да ви се лигавят 8+ години, че сега даже са и приятели.

    Коментиран от #5

  • 5 🙊🙉🙈

    5 12 Отговор

    До коментар #4 от "хахаха":

    Да но изброените приятели копират тяхни технологии... Така че малко по полека... Ако това се случи недай си Боже останалия жив ще е втория умрял... Ако ме разбираш и след време ще кацне сонда на земята която ще е червена и ще изследва дали аджеба тук е имало живот! Ако ме разбираш правилно

    Коментиран от #12

  • 6 Хрониките на герберлунгия

    23 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хрониките на герберлунгия":

    Забелязвам зависимост, колкото по-малки са възможностите на щатите да грабят от други държави, толкова повече народосбирщината им започва да ограбва собствените си магазини.

    Коментиран от #15

  • 7 НЛО

    2 20 Отговор
    Европа най-после се еманципира 70 години след ВСВ и някои държави като Германия искат да си вземат от властта на САЩ. Тази е причината за сътресенията в Запада. Нищо ново.
    Китай и Русия са друга торта.Дали путиноидите ще гризнат моркова !?!?
  • 8 вввввв

    8 3 Отговор
    А бе РТ пише по малко за Русия от вас открили сте рецептата слагаш Русия навсякъде и кликовете валят а по темата руски вестник не е РУСИЯ трийте ме бързо имате да подобрявате рекорд
  • 9 В.В.П.

    16 5 Отговор
    Бутат полонезите ,да се пробват с Рф...Не съм сигурен ,че някой иска да се сбори с Путин и Шойгу...Не знам....Ще се увеличи територията и на без туй огромна Русия...Пример,,,Крим,Донбас,Луганск...Няма смисъл...
  • 10 гост 49

    18 0 Отговор
    На земята съществуват две паралелни цивилизации. Тая на мирните граждани и стоките за бита - и тая на военните и тяхното въоръжение.
    Уж властта е на мирното население "гражданска власт" - но всъщност командват военните и те обират парите. Те решават кого и кога да нападнат. Но всъщност и те са подчинени на корпорациите . Нападат там където има някаква изгода. Петрол , злато , диаманти ......
  • 11 ЯСТРЕБ

    3 6 Отговор
    Хлипате ли нещо, подсмърчате ли ?
  • 12 хахаха

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "🙊🙉🙈":

    Не не ястребите в Америка боцкат Русия вече 75 г с една почивка от десет м/у 89 и 2005. Та мечката вече е наляла доста кръв в очите, освен това тя отхвърли всички гоблини които я бяха налазили (СИВ, Варшавски договор), а Китай сега го боцкат и я налива тая кръв в очите с учудваща бързина . Края на великия Сталински канал м/у Канада и Мексико ще е мълниеносен и непоправим. Просто биология.

    Коментиран от #14

  • 13 Гост

    12 3 Отговор
    Поляците са най-верния американски сателит в Европа. Те получиха най-много пари от ЕС, но сега се обръщат с критики към Германия за Северните потоци и заради икономическото им сътрудничество с Русия.
  • 14 🙊🙉🙈

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "хахаха":

    Да така е, но с Китай закъсняха там вече нещата са повече от сериозни...
  • 15 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хрониките на герберлунгия":

    Да, има такава зависимост. А може империята САЩ да да пламне в гражданска война и така няма да има много възможности да налага американска демокрация.

    Коментиран от #24

  • 16 факти

    4 18 Отговор
    Тука разна шайка русофилистични платени васали тръгнали да обясняват какво щяло да се случи и тем подобни щуротии.Вече 70 години ви слушаме как САЩ щяли да се разпаднат.Дайте поне някаква дата и час ,че ни писна да чакаме, комунета ! И къде сте тръгнали да бутате тея руски джагали на война срещу най-великата военна сила за всички времена - САЩ ? Единствения гарант ,че русия няма да бъде смачкана като хлебарка от САЩ точно за един ден е защото руснаците имат ядрено оръжие и то отново копирано от САЩ ! Дори американците казаха,че русия вече не им е интересна и главния им проблем е Китай,защото Китай вече освен ,че е втора по сила икономика е и втора военна сила.

    Коментиран от #18

  • 17 Политолог

    4 12 Отговор
    САЩ трябва да имат стабилно и широко присъствие в Европа
    Защото Путин ще се намърда....Империята на злото има планове
    за световна пролетарска /руска/ революция в Европа
  • 18 Сандо

    5 7 Отговор

    До коментар #16 от "факти":

    Нищо не е вечно на света.И те ще отидат в историята.И има някои които не само ще са изненадани,но и няма да вярват какво се е случило.
  • 19 Сл Русия

    8 2 Отговор
    Лещара,лешояда няма шанц да отлепи,ще бъде блокаж.как изпуши Хъмъра дето се опита да изпревари руската машина.Силният коз на Русия т.ес оръжие.Бедна им е фантастиката на лещара
  • 20 ОА НЕ Е РУСКА РАБОТА

    3 13 Отговор
    НЕКА РУСИЯ ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА И ДА НЕ СЕ БЪРКА В СВЕТСКИТЕ РАБОТИ . ДОСТАТЪЧНА И Е НЕЙНАТА КОЧИНКА ! СВЕТА НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА РУСКАТА УСТА ! ЛИБИЯ СИРИЯ И АФРИКА НЕ СА ЗА РУСИЯ . ТЯ НЯМА РАБОТА В ТЕЗИ ДЪРЖАВИ .
  • 21 12345

    11 2 Отговор
    Сащ да си гледат черните и белите негодници. Както върви ще има гражданска война.Ето на каква корумпирана страна ни продаде Бойко Борисов.
  • 22 100

    0 7 Отговор

    До коментар #2 от "Хрониките на герберлунгия":

    Народът в Русия пак бива грабен, но от Путята, олигарсите и силовиките.
  • 23 Всичко руско е скрап

    6 8 Отговор
    В американската опознавателна зона са прихванати самолети ИЛ-38 -вижте ги на снимка какво представляват. Прихванати са от Ф-22

    ИЛ-38 е самолет за борба с подводници - аналог на Орион и П8 Посейдон . Обаче за цялата си над 50 годишна кариера той никога не е откривал американска подводница под вода , ама никога . Това е скрап , оборудването му е скрап ,не само самолета .

    Та ако питате колко е изостанала Русия бихте могли и да си отговорите много лесно .
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания