Last news in Fakti

29 Юни, 2020 07:37 1 956 31

Производството на електроенергия от руските АЕЦ надхвърли 100 милиарда киловатчаса

  • русия-
  • атомна енергетика-
  • аец-
  • киловатчаса-
  • електроенергия

Всяка пета електрическа крушка в Русия се захранва от атомна енергия

Производството на електроенергия от руските АЕЦ надхвърли 100 милиарда киловатчаса - 1
Снимка: Shutterstock

Производството на електроенергия от енергоблоковете на всички 11 работещи атомни централи в Русия, включително плаващата АЕЦ „Академик Ломоносов“ в Чукотка, от началото на годината до 25 юни 2020 г., надхвърли 100 милиарда киловатчаса.

В сравнение със същия период на 2019 година, обемът на електроенергията се е увеличил с повече от 550 милиона киловатчаса. Планът на Федералната антимонополна служба (ФАС) от началото на 2020 г. е изпълнен 101,7%, а коефициентът на използване на инсталираните мощности е 77,9%.

В момента около 19% от общата електроенергия в страната се произвежда от руските атомни централи. Това означава, че всяка пета електрическа крушка в Русия се захранва от атомна енергия, предадоха от "Росатом".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 42 Отговор
    А какво да кажат едни "дребни" държави като Франция примерно със 58 (петдесет и осем) атомни реактора или Япония със 43 , да не говорим за САЩ със 99 (деветдесет и девет ) !!! Ама те не са занимават с партийни събрания и отчитане на "големи резултати" като Росатом , предназначени главно за обилно слюноотделяне на русопитеците !!

    Коментиран от #14, #23, #27, #29, #31

  • 2 гост

    3 39 Отговор
    И за най-голямо съжаление на същите русопитеци НИТО ЕДИН от тези реактори не е руски , нито има и един болт руски в тях !! Да не говорим енергията , която са произвели , че Русия няма да я произведе и още 200 години , на 100 !!! По-точно никога няма да я произведе , щото дотогава тия централи отдавна ще са фалирали и затворили !!!

    Коментиран от #12

  • 3 тъжно соросче

    17 3 Отговор
    Е са га са оплача на чичко Шорош...

    Коментиран от #5, #7

  • 4 гост

    3 32 Отговор
    Само Япония примерно прави Росатом просто смешен със всеки свой реактор , подложен ЕЖЕДНЕВНО на земетресения и урагани , каквито нито един руски реактор няма да види за целия си живот и въпреки това за всичките години има една единствена авария във Фукушима , която отдавна е неутрализирана и скоро там следи ще има колкото има в Хирошима и Нагазаки , а Чернобил ще е паметник на некадърния Росатом още поне 10 века и то без грам заметресение и цунами !!! Ако руските реактори имаха и една стотна от бедствията на японските да са гръмнали до един !!

    Коментиран от #6, #9, #25

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 любопитен

    24 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Ти в тази тема сам ли си "говориш", или въобще по принцип си си такъв?

    Коментиран от #8, #11

  • 7 гост

    3 26 Отговор

    До коментар #3 от "тъжно соросче":

    Та пак да ти кажа тъжно русопитече , няма и няма да има нещо на тоя свят в което любимата ти кочина да е най-добра , не ами даже в първите три !! Няма да го доживееш , колкот да се оплакваш , хахахах !!!
  • 8 гост

    0 22 Отговор

    До коментар #6 от "любопитен":

    Просто спестявам на тебе и приятелчетата ти всички глупости , които щяхте да се мъчите да изпишете , хахахах !!! Трябва да ми благодарите даже !!
  • 9 Ичко

    23 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    знаем я япония и фукушима

    Коментиран от #10, #13

  • 10 гост

    3 24 Отговор

    До коментар #9 от "Ичко":

    И какво и знаете на Фукушима ?? Че вече я рестартират ?? Кога ще рестартират Чернобил , знаещите , хахахах ???!!!

    Коментиран от #15, #28

  • 11 гост

    2 25 Отговор

    До коментар #6 от "любопитен":

    И като си любопитен питай ги любимците ти що всяка фирма дето почва с "Рос" все се пъне да се пише "най" и "безаналогова" , като НИКОГА и НИКЪДЕ не е била и няма да бъде дори в тройката такива , хахах !!! За тяхно и ваше съжаление !!!
  • 12 Бай ганю

    25 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Като се събудиш и като легнеш, не забравяй хапчетата
  • 13 гост

    2 22 Отговор

    До коментар #9 от "Ичко":

    Рестартират АЕЦ Фукушима-1
    Централата отново започва да произвежда ток за битови нужди . В Япония започна поетапното рестартиране на АЕЦ "Фукушима-1" за пръв път след голямата авария през 2011 г.

    Специалистите очакват след около 12 ч. началото на устойчива самоподдържаща се ядрена реакция. Ако това се случи, рестартирането на реактора "Сендай" ще се счита за успешно. По план първата партида електроенергия трябва да бъде произведена на 14 август. След това натоварването на реактора ще започне да се увеличава, като комерсиалното производство на ток трябва да започне през септември.
    Кво става , знаещите , хахаххаха !!!! Пак да питам , кога да чакам "рестартирането" на Чернобил , хахаххахах ????!!!!!
  • 14 Учуден

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Доста сте прекалил с дозирането тази сутрин и ма това отгоре се пробвате да пишете! Тъй ли ви инструктираха от НПОто на сорос ?
  • 15 Ха ха

    16 2 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Питай украинците.По им изнася да смучат пари от Европа за да строят саркофази и да приемат туристи.А живота около централата си върви с пълна сила .

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    2 16 Отговор

    До коментар #15 от "Ха ха":

    И що да питам украинците , бе хаха ?? Нали великия Росатом я е строил , във "великия" СССР , хахахха ??? И нали техните реактори само те можели да ги монтират и ремонтират , хаха ??? Или кога ви изнася са Росатом , а кога не , питай украинците ?? Те тоя коптор го наследиха от любимите ти руснаци вече гръмнал , даже не са ги питали искат ли да го строят там , ама сега не ви изнася , а ??

    Коментиран от #19, #24

  • 17 Гого

    21 1 Отговор
    Предполагам, знаете колко евтин и тока в Русия, а у нас повечето от ГЕРБ си направиха Вятърни електроцентрали! Сложиха си соларни панели и СМУЧАТ ПАРИ ОТ НАРОДА ПО 80 -90 СТОТИНКИ НА КИЛОВАТ! машта маййка, паразити смучещи народа! смърта за вас
  • 18 1234

    17 1 Отговор
    Абе, непрогледни вижте каква е картинката у нас не в Украйна и Русия! Вижте как ни грабят, като за световно
  • 19 веселяк

    12 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Тогава ще броиш и украинските реактори и Русия става трета по брой реактори в света!

    Коментиран от #20, #21, #22

  • 20 гост

    0 13 Отговор

    До коментар #19 от "веселяк":

    Ауу , не думай , третаааааа !!!! И как ще го преживеете тоя срам , нали освен първа , най и безаналогова друго всичко е измяна на партията и вожда , хахаххаха !!
  • 21 гост

    0 11 Отговор

    До коментар #19 от "веселяк":

    А да броя ли тогава канадските , английските и половината индийски и южнокорейски за американски тогава , че работата става трагична , руските може да са трети , ама ще са един на десет , хахахха !! Също като руската "икономика" , уж 12 в света , ама 2% от световната , хахаха !!!

    Коментиран от #26

  • 22 гост

    0 9 Отговор

    До коментар #19 от "веселяк":

    Знаеш ли какво , ще броя на целия варшавски блок , нищо че зорлем им ги натресоха ушанковските боклуци и пак нямат даже колкото на една Франция , ти да видиш , хахахаххах !!!
  • 23 Тоя пък

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Какво те интересува америка, Франция, Русия, Япония и други. Бъдещето е в ядрената енергия и номер едно е Русия. Поинтересувай се какви нови технологии са разработили и тогава плюй. Мен ме интересува защо енергията от Козлодуй се изнася, един мегават от нея е около 47 лева а от соларните панели на цветелина бориславова един мегават е 750 лева, ето на тази другарка плащаме скъпата енергия. Е нали е приятелка на боко и банка и подариха.
  • 24 Странник

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Ти май си ги пишеш някви колкото да не заспиш ,разликата в авариите между Фукушима и Чернобил е много голяма вземи малко се образовай по темата преди да пишеш простотии
  • 25 Атомик

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Аварията в Чернобил моето момче е в резултат на човешка грешка, просто пиян укропитек. Русия е водеща в ядрените технологии дори америте си признават, че са изостанали с десетки години след Русия.
  • 26 веселяк

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Виж ся козяче, казах да броиш украинските защото са строени, когато Русия и Украйна са били в една страна! А ти за да ми покажеш колко можеш да броиш, брой и патагонските централи, през ми е!
  • 27 хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    ядрените реактори в Русия са 38 на брой...стигат ли ти? :))
  • 28 хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Чернобилската АЕЦ е в Украйна ако не знаеш и до 2000 година трите останали останали блока си работеха...
  • 29 Бай Манчо

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Пич говорим за централи а не за реактори - моля те кажи ми коя ядрена централа в Русия , а и по света е само с 1 реактор , че не се сещам , тогава си изпълнявай нормата от опорни точки , а за Фукушима по добре си прочети урока докрай - там вече няма място за радиоактивната вода с която охлаждат авариралите реактори , а неутрализацията е много скъпа дори иза Японците , а останалите здрави реактори са рестартирани но са със същият производствен дефект или ти не знаеш за него ?
  • 30 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    ИМАТ ЛИ ИНТИРЕС САЩ ДА КУПЯТ ОТ РУСИЯ ПЛАВАЩИ АЕЦ /ЗА АЛЯСКА / !?!?!? КАКВО МИСЛЯТ ПО ВЪПРОСА ИСЛАНДИЯ ;АВСТРАЛИЯ ;НОВА ЗЕЛАНДИЯ И .... !?!?!?!? КАТО ПОЕФТИНЕЯТ - И ФИЛИПИНИТЕ И ИНДОНЕЗИЯ И ЕДНА ЦЕНТРАЛА ЗА МАДАГАСКАР !!!??? ЕХ КУБА -КУБА -НАША !!???
  • 31 осведомен

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Редакционния трол ГОСТ повокира коментари че сайта е умрял а нас ни трият и искат реклами
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания