Last news in Fakti

8 Юли, 2020 07:27 1 461 3

Властите в САЩ настояват за отварянето на училищата

  • сащ-
  • училища-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ученици-
  • бетси девос

Губернатори се опитват да намерят оптимален вариант за новата учебна година

Властите в САЩ настояват за отварянето на училищата - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският министър на образованието обяви, че очаква от училищата в страната да отворят врати наесен. По време на телефонен разговор с губернатори Бетси ДеВос е заявила, че подобна стъпка ще е в полза на учениците и данъкоплатците, предаде БНР.

Според AP по време на разговора ДеВос е заявила: “В крайна сметка не е въпрос дали е необходимо училищата да отворят врати, а как.” ДеВос е критикувала онези общини, които имат намерение да пристъпят към хибридна форма на обучение, която включва комбинация от занятия онлайн и в класна стая.

Коментарите се появиха на фона на оказван натиск от администрацията на президента Доналд Тръмп за връщане към нормалната работа на университети и училища. Тръмп се включи в дебата дали е безопасно за ученици и преподаватели да се върнат в класните стаи като заяви, без да има доказателства, че всеки, който не иска да отвори класните стаи, има политически подбуди.

Губернатори се опитват да намерят оптимален вариант за новата учебна година при информации за покачване случаите на заразени с Covid-19 в страната. Към момента броят им е близо 3 милиона, а смъртните случаи са поне 128 000.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    0 2 Отговор
    Много кух перчем... Милиционер като тези от форума тук. Нема куронавироз.
  • 2 До посолството на фащ

    0 4 Отговор
    Разбира се.
    Отваряйте ги да почвах малките гадинки да мрат и те,за да бъдя един ден света по-чист и спокоен.

    Коментиран от #3

  • 3 Stéphanie 🎲

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "До посолството на фащ":

    Как не те досрамя да напишеш това 😱.Проблем с главата имаш,бягай се скривай в подмезието троле .Да не те намери чичко Бил да те чипира 😂,или да те облъчи 5G.