Last news in Fakti

8 Юли, 2020 11:49 9 322 67

Австрия предупреди: Не пътувайте до България

  • австрия-
  • себастиан курц-
  • българия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • виена-
  • румъния-
  • предупреждение

Австрийското правителство призова гражданите да избягват нашата страна

Австрия предупреди: Не пътувайте до България - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Австрия отправи предупреждение да не се пътува до България, Румъния и Молдова заради влошената ситуация с епидемията от новия коронавирус в трите страни, предаде агенция "Ройтерс".

Австрийското правителство посочи също, че в Австрия има огнища на коронавирус с хора, пристигащи именно от тези страни. Всеки, който пристига от тези страни, трябва да бъде в карантина в продължение на две седмици или да покаже отрицателен тест.

Това заявиха по време на пресконференция австрийският канцлер Себастиан Курц и външният министър Александър Шаленберг. Проверките на унгарската и словенската граница също ще бъдат засилени, добавиха те.

В България през последното денонощие бяха регистрирани 188 нови положителни проби на коронавирусна инфекция. В България към момента са потвърдени 6102 случая на новия коронавирус, от които активни са 2811. Излекувани са вече 3037 лица. 37 от тях са регистрирани през последните 24 часа. Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 483. От тях 32-ма се намират в интензивни отделения или клиники, съобщиха от Единния информационен портал към Министерство на здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не така

    121 2 Отговор
    Ангелкова получи криза !

    Коментиран от #15, #20, #30

  • 2 Антимилиционер

    107 7 Отговор
    Не идвайте. Има много сел.яни и цър.вули с килийно образование.

    Коментиран от #4, #18

  • 3 Stéphanie 🎲

    79 19 Отговор
    България до кога ще мълчи ???Короната е по цял свят и не толкова опасна ,никой от моите колеги и част от семейството не влезе в болница.Или България е само портал към Гърция ....? Какво е това безобразие 😎

    Коментиран от #9, #24, #36

  • 4 Като те гледам

    42 3 Отговор

    До коментар #2 от "Антимилиционер":

    И гейзери много има.
  • 5 риол

    57 0 Отговор
    Правилно, за това отворихме гръцката граница за българите, кокво ще правят мафиотите с незаконите хотели по морето!!!
  • 6 Антиселянин

    30 5 Отговор
    Утре ще ви затворят и октоподчетата, селя.ци.

    Коментиран от #32

  • 7 Историчка

    31 22 Отговор
    С арогантното си поведение и искания Ричард Алибегов изяде хляба на ресторантьорите и хотелирите! Туристическите фирми да благодарят и на Мангъровци!
  • 8 Я... Я

    54 1 Отговор
    АНГЕЛКОВА В КРИЗА А БОЧКОМУ СЕ СРИНА ИМИДЖЪТ КАТО НАЙ ДОБРЕ СПРАВИЛ СЕ С КОВИД19. ТО БИВА ДУЕНЕ И ХВАЛБИ АМА ТОЙ СЕ......
  • 9 искало й се

    22 36 Отговор

    До коментар #3 от "Stéphanie 🎲":

    Ти като не си влязла в болница, какво означава, че си мерило за всички ли! Ако си на 20 години, много ясно. Егоисти нещастни. А за твое сведение на никой не му пука в чужбина за твоите протести, хората си пазят населението, и работят с цифри,не като при нас. Ако ще и папата да иска да ги посети, ако в Италия е мор, няма да го пуснат. поне не излъга, че няма вирус.

    Коментиран от #14, #17

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    52 5 Отговор
    мутри бетономорие фекалии сами си сриваме по точно герб сриват индустрията която почнаха да я съсипват още сдс
  • 11 въх

    34 2 Отговор
    Увеличават се държавите, утре още повече....
    Ангелчето и Боко вдигат кръвно и кършат ръчици, на кого по-напред да угодят, че не им излизат сметките нещо...
    Ако човек има принципи, той знае как да постъпи, да не се огъне пред няколко мутри, за да е добре за повечето хора, но явно нашите политици не го умеят или са им приготвили още компромати и ги е страх да си поемат отговорност.
  • 12 Не пътувайте до България

    63 0 Отговор
    По морето върлува особено опасен вирус. Вируса на простотията, особено около двореца на Доган.
  • 13 Баш Майсторът

    28 2 Отговор
    И с право.
  • 14 Stéphanie 🎲

    28 16 Отговор

    До коментар #9 от "искало й се":

    Бягай в мазето да се покриеш да не би случайно пипнеш корона или 5G да не те облъчи!!!Всичко е много фалшиво около тази корона.Имая я факт.....
  • 15 кажете истината за пандемията

    33 4 Отговор

    До коментар #1 от "Не така":

    Не може, да лъжем хората, така нагло до безкрайност!
    За бизнеса на мутрите ,ли сте готови да унищожите българските граждани????
    Ало, Симеон Валериев ,къде си бе родоотстъпник кирлив?
  • 16 Подхуев

    24 4 Отговор
    Правилно!В БГ реалната бройка на заразените никой, никога няма да я разбере - при такива капацитети в щаба,при такова масово тестване, при тези супер специални грижи и облекла...В Гетата..никой богат не иска да ходи!!!!
  • 17 гост

    36 11 Отговор

    До коментар #9 от "искало й се":

    Какво пазят в чужбина? Населението си? Скоро май не сибил в чужбина.В Германия и Австрия всички заведения и хотели работят,пълно е с туристи,както и с новозаразени.Не си пазят населението, пазят си бизнеса,както и туризма.И не дрънкат денонощно по телевизиите че имат еди колко си заразени.

    Коментиран от #38

  • 18 килийното е много по добро

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "Антимилиционер":

    Обиждаш килийното образование!!!!
    Мутрите ,имат друго образование.
    На всеки 3 кебапчета, и 3 за мен...
  • 19 k1 profesional

    20 3 Отговор
    Както сега ни отсвирват като дестинация за посещение , така и ще ни отсвирят и както нетни получатели на средства за справяне с епидемията и излизане от икономическата криза ( впрочем тези са дълго чаканите пари от управляващите , които вече са и разпределени ). Честито?!
  • 20 мистър въпросителна

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Не така":

    Обърнатата подметка ,отдавна трябва да е изпратена в почивка от министерството, държавата гори ,тя носи хляб и сол, това секта ли е или държава?
    Това чист мазохисъм с живота на Българина.
  • 21 ленчето с кремчето в ръце

    15 1 Отговор
    БАЦО ТОА УЖ ТИ БЕШЕ АВЕР А ИГРАЕ КУ-РВАЧКАТА ИЛИ И НЕГО С 200
  • 22 ърли

    14 3 Отговор
    туй нещо ви го казах че ще се случи преди 2 седмици..и ви обясних защо цялата фиеста с мангъров е абсолютно безмислена и излишна
    проблема е че сега всички мерки икономически и здравни ще останат в ръцете на некомпетентното бг правителство и много хора ще плачат
  • 23 Жечко

    21 8 Отговор
    Никой не вярва на цифрите пускани от щаба, никой!! Като всеки друг вирус този ще съществува както Свинският или Птичия. Но този дойде в момент когато правителството се срина на нулата, премиера беше показан в реална светлина, пиян, след секс с проститутка, с шкафче с 1.5 милиона евро, златни кюлчета, две бутилки марково уиски. И какво по-удубно за него да се внушава страх и опасности, за да не се мисли за поредната му излагация, с която уоравлението и България се компрометираха окончателно! И се започна както се очакваше, увеличиха двойно пътеката за Корона което веднага увеличи броя за заболелите. Далавера за болниците. А и парите от ЕС може да скочат още от които Бачо ще открадне колкото иска. Това, че спада на производството у нас ще е над 10% и ше ни удари най-зле кризата, нищо! Вижте сърбите, не търпят гавра с тях, скочиха. И те разбраха, че далаверата с Короната в в полза на управниците. Ние го знаем, още колко ще търпим корумпирания финансист, министър на здравето да се гаври с нас? Ние ли сме най-големите оФци в ЕС?
  • 24 Ахахах

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "Stéphanie 🎲":

    Докато дон мутрон не вземе 6млрд евро помощи от ес за нощното шкафче и докато не се отменят всички простести, до тогава всеки ден ще има нови пикове на короната! Това е сгемата! Вижте как хората постъпват в Македония и вижте тук. Продтлжавайте да блеете и ще се окажете един ден в мисирника!

    Коментиран от #26, #31, #44

  • 25 Селяни от София

    28 5 Отговор
    Австрийци не идвайте в тази крастава бандитска държава

    Коментиран от #65

  • 26 Stéphanie 🎲

    18 7 Отговор

    До коментар #24 от "Ахахах":

    Точно в началото нямаше корона в България!!!!Сега ЕС дава едни милиарди на държави които са засегнати ....та наш Боко последен ама и той на опашка .Стига са стресирали хората.Във Франция също бе "уж" кошмар накрая се оказа че в Югозападна Франция моят район едва около 100 човека болни, района Нувел Акитен 34 болни 😉А бяха едни филми олелее .
  • 27 Поради глупостта нс НОЩ

    19 6 Отговор
    Раздувайки всеки ден по 10 пъти за заразени а бе за болни, сами си надяваме бесилката! Започнаха да забраняват да се пътува до България, ще забранят и българите да пътуват. Колко безмозъчен требва са бъдеш да въвеждаш ограничения не знам, но явно много! Загубите ще са милиярди и всичко ще се стовари на гърба на обикновения българин. А това съвсем издухано старче Ананиев требваше вече да бъде арестуван и съден за безобразията му! Той ще бъде, бъдете сигурни. ОК, слагаш карантина, са кажем 6 месеца а после отваряш живота. Вируса ще е изчезнал ли, категорично не. Тези стояли в карантина ще се срещнат с тези които носят вируса и нищо им няма. И всичко започва отново. Кой ще плати за загубите? Хазната ограбена и празна, крали и се забравили! Постъпленивра са слаби, бюджета в издънен. Заеми ли ще се теглят и кой ше ги плати? Сърбите показаха начина по който трябва да се спре тази подигравка с народа! Ние какео чакаме, съвсем да обеднеем и да се започне разбиване на магазините за храна!
  • 28 habibi

    11 6 Отговор
    В Бългaрия прeз пocлeднoтo дeнoнoщиe бяхa рeгиcтрирaни 188 нoви пoлoжитeлни прoби нa кoрoнaвируcнa инфeкция. 37 oт тях ca рeгиcтрирaни прeз пocлeднитe 24 чaca.

       Аз ли не мога да смятам или не знам , ама времево не е ли едно и също, само малко регистритраните случай малко да им бяга бройката с около 151 души ?

    Май си пишат каквото си искат и само стресират гражданите, чудят се вече от къде да крадът пари управниците и после защо читавите хора напускали България

    Коментиран от #37

  • 29 щото

    16 4 Отговор
    кафево морето, кафево небето, кафеви звездите всичко е кафево
  • 30 хахаха

    12 15 Отговор

    До коментар #1 от "Не така":

    Мънгаров къде си мойто момче, като ти казвах в 5 клас да не бягаш от часовете по биология не слуша.
  • 31 Мисирка

    12 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ахахах":

    А може ли да ни осведомите кой плаща на Щатите, Бразилия и т.н извън ЕС че да си измислят заболели ? Сигурно Бил Гейтс с парите за чипиране или Китай от 5G-то

    Коментиран от #43

  • 32 хахаха

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Антиселянин":

    Ама галяма селяния хукнали по дискотеки демоде да се тъпчат с корона. Вярно е че в добро заведение отиват парички, ама с 1 лимонада в шменти капели дискотека да се тъпчеш е еееее... луди хора.
  • 33 Омерзен

    12 2 Отговор
    Къде си Боко? Отиди, прегърни се демонстративно със своя приятел Кунтц и реши проблема. Да, ама вече никой не те зачита/е.ава за нищо. Ами ние накъде и докога?
  • 34 Хипохондрици

    12 7 Отговор
    Ще пукна от смях, вече на няколко места ми мерят температурата, ха-ха. Вече 35 години не съм вдигала температура, няма и да вдигна, много са като мен.
    Не разбрахте ли вече, умрели от вируси няма!!! Вирусите разслабват имунната система и дават път на бактериалните инфекции... Носете си маските на закрито и толкоз!

    Коментиран от #45, #67

  • 35 тулуп

    9 1 Отговор
    Абе къде е Боко, ЩО от мерки "номер 1" в Европа сега сме на дъното на света?
  • 36 Стефани

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "Stéphanie 🎲":

    Явно си много - умна и си руса сигурно. И търсиш бисери. Сутрин като се погледнеш в огледалото, и си кажи - аз не съм най-умната, има и по-умни от мен! Белким се сетиш
  • 37 С 37-те от тях

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "habibi":

    нямат ли предвид излекуваните? Поне аз така го разбирам от написаното в статията.
  • 38 тенденциозно

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Ами отиди разкажи на журналистите колко крият в тези държави, може и да ти платят за сензацията. Все ви лъжат, все крият, пък България била най-несвободната държава. как все го извъртате както ви е изгодно...Апропо, колко области има незасегнати в тия държави, които свободно си живеят живота , за разлика от БГ, където във всички краища има огнища. Колко болници имат и колко лекари, за разлика от България. Много е лесно да си правиш изводи от нищо.Болшинството спазва мерки в чужбина, а гетата ако искат да спазват, сами да се оправят- Тук кой спазва мерки, никой.

    Коментиран от #59

  • 39 То сезона

    6 2 Отговор
    ще го покрият румънците, сърбите, македонците и българите. Много им здраве на фашистите. Хотелиерите няма да фалират тази година не им се косете и не ги мислете. Всеки да се спасява самостоятелно по моретата в зависимост с какви мангизи разполага. В живота втора серия няма. Каквото откраднеш от него това е. И най-красивите жени са чуждите.
  • 40 КурЦ

    5 0 Отговор
    Бойко, сега май ние те с 200, а?
  • 41 Бългaрин

    8 2 Отговор
    Да продължаваме раздувките за коронавируса в България ? ??

    Или да кажем истината, и Бойко и Гешев да останат без европарички ? ? ?

    Туй е въпросът!!! 🤔
  • 42 Наблюдател

    3 2 Отговор
    Да продължаваме раздувките за коронавируса в България ? ??

    Или да кажем истината, и Бойко и Гешев да останат без европарички ? ? ?

    Туй е въпросът!!! 🤔
  • 43 Аахахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Мисирка":

    В заглавието на отговора си сте написала “мисирка”. По този повод може да питате вашето слънце и да продължите с облизването на отходното отверствие. А най-добре да се пръждосате по едно пловдивско направление, свързано с родилата ви!

    Коментиран от #58

  • 44 И как постъпват

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ахахах":

    хората в Македония? Би ли обяснил?

    Коментиран от #48

  • 45 Откъде си толкова уверена

    7 3 Отговор

    До коментар #34 от "Хипохондрици":

    че няма да вдигнеш температура. А и с температура 37 е починал онзи, който зарази доктор Юлиян Стамов. Затова не са предполагали, че е с ковид. Температурата далеч не е задължителна. И чак да умираш от смях, докато умират хора... Включително и лекари и то заради такива като теб. Не мислиш ли че е доста извратено да се смееш при подобни обстоятелства.
  • 46 ърли

    8 0 Отговор
    ситуацията не е печалба или загуба..борбата е да се ограничат щетите..туристическият бранш имаше най-голям интерес ковид да е под контрол у нас..е не се случи..скока в броят на заразените няма как да се скрие щото при първият самолет с положителни и всичко свършва..
    много е жалко че нямаме умни хора в бг да си знаят интереса
  • 47 Реалист

    4 1 Отговор
    Да де в цял свят се говори за вирус, но само в България нашите слушат евреите и гонят с това всички европейски държави от нас.... Като че ли сме прокажени... А истината е че само българите са предпазени и само тук няма... Надува за да откраднат едни милиарди... Тия европейци спят ли... Не разбират ли че парите дето дава еп се крадът от група хора....
  • 48 Ахахах

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "И как постъпват":

    Мачкат тикви с крака
  • 49 супер

    4 0 Отговор
    да умират мутрите
  • 50 Потрес

    6 0 Отговор
    Сандански, 07.07 обяд в средностатистическо ресторантче - цени:
    Картофки 5.90, две води и една газирана общо 6 лева, шопска салата 7 лева, миш маш 8,90 лева, калмари, които даже след повторно пържене струват 17 лева. Така че мутроцените бият не само по морето! Всички мутре трябва да идат на дръвника!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ЯШУА

    3 0 Отговор
    гледайте ОЛИМПИАДА 2012 г и ще разберете всичко!ВСИЧКО Е ПРОГРАМИРАНО !ЦЯЛАТА ХОРЕОГРАФИЯ ,ТА ДОРИ И СЦЕНАТА ...
  • 53 ЯШУА

    3 1 Отговор
    ЗАЩО МИ СЕ ПРЕМАХВА КОМЕНТАРА ? СВЕТА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ КАКВО НИ СЕ ПРИЧИНЯВА ! ГЛЕДАЙТЕ ОЛИМПИАДА 2012 Г И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ОТ КЪДЕ ИДЕ ВСИЧКО!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 хамсал

    6 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Австрийското правителство посочи също, че в Австрия има огнища на коронавирус с хора, пристигащи именно от тези страни. А на бас, че чиляците от тези три страни са от един и същ мургав етнос!
  • 56 ДАВИД

    5 1 Отговор
    ВСИЧКО Е ЕДИН СЦЕНАРИЙ КОЙТО Е ПРОГРАМИРАН НА ОЛИМПИАДАТА 2012 ГЛЕДАЙТЕ !!Deep State прогнозно програмиране на ОЛИМПИАДА 2012
  • 57 До НОЩниците на Тулупа

    6 0 Отговор
    Има 3 варианта за това, че изпуснахте и не се справяте с вируса:

    1. Нек*ъдърни сте
    2. Нарочно
    3. и двете
  • 58 Мисирка

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Аахахаха":

    В отговора Ви личи несмислената и необоснована заядливост към логичен въпрос на който логичен отговор нямам. И не виждам защо е необходимо да обиждате. Но явно толкова ви са възможностите на мисловна дейност. Предлагам вие да ходите там където ме насочвате.
  • 59 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "тенденциозно":

    Я ми цитирай къде точно съм написъл че ,,крият болни,, ? Ако не можеш да четеш,това е друг въпрос.Казвам че Германия и Австрия си пазят бизнеса и техния си туризъм.И че е пълно с туристи,както и новозаразени в тия две държави.Да ти припомня ли в Австрия,дето много ,,си пази населението,, кога въведе маските на закрито? Пусни си една немска телевизия и гледай дали цял ден и цяла вечер ,всяка дума да е ,,пандемия,,зараза,,ковид19,, и т.н.Няма да го видиш .
  • 60 Covid 20

    4 0 Отговор
    То понеже съм се засилил да почивам на онова море, с мутрите! ХАХАХА...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 БАЛАМА ОТ АЛАБАМА

    0 1 Отговор
    Хванете ме за косматият
  • 63 гост

    3 1 Отговор
    Докато пускаме циганите и в паспортите им пише българи, ще има и по-страшни ограничения. 77% от заразените са цигани а понякога в бройките е включен един и същ циганин от различни дни. И още нещо, оказа се, че тези тестове не са 100% верни.
  • 64 pasi

    1 2 Отговор
    Това австрийците пази боже сляпо да прогледа за големи интелетуалци се имате ама без българите сте гола вода докога ще вирите носовете бе дрислйовци такива
  • 65 pasi

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Селяни от София":

    Крастав си те когато имат нужда от сезонни работници нищо не ги спира осигуряват транспорт всичко а заразиха ги и ги вътрнаха обратно а сега е момента да заместят робите от балкана и си измиват сами задниците
  • 66 ира

    2 0 Отговор
    Нали чуждите премиери се обаждаха просълзени на нашия за съвет?
  • 67 ира

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хипохондрици":

    Скъпа, ти си много глупава жена. Те и умрелите от радиация никога не са го правили. Нито тези в катастрофи... Времето е хубаво, просни юрганите на пруста, напълни чушките, и се унеси в глупостта си...