Last news in Fakti

20 Юли, 2020 10:41 1 670 8

Американски кмет поиска изтегляне на федералните сили

  • портланд-
  • протести-
  • безредици-
  • тед уилър-
  • сащ

Продължават размириците в някои американски градове

Американски кмет поиска изтегляне на федералните сили - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кметът на американския град Портланд Тед Уилър отново настоя федералните войници да напуснат града, като ги обвини в брутални тактики срещу протестиращите.

В града всяка вечер имаше протести срещу полицейското насилие след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис през май. Федералното правителство твърди, че се опитва да възстанови реда в Портланд.

През уикенда силите на реда използваха сила срещу протестиращи, някои от които рисуваха графити върху сгради. Медии съобщават за 13 арестувани, но за това няма официално потвърждение от властите, предаде bTV.

"В града ни са изпратени десетки, ако не и стотици федерални агенти, които допринасят за сериозното влошаване на положението", каза кметът Тед Уилър по Си Ен Ен. "Присъствието им поражда повече насилие и повече вандализъм, това изобщо не помага за успокояване на ситуацията. Те не са добре дошли и искаме да си вървят", заяви кметът-демократ.

Федерални агенти бяха пратени в Портланд, за да прекратят демонстрациите пред сградата на федералния съд в града срещу полицейското насилие и расизма. Протестиращите влизат в сблъсъци със силите на реда, които редовно ги разпръсват със сълзотворен газ. Протестиращите се опитаха и да подпалят сградата на Полицейската асоциация на града през изминалата нощ, заяви полицията в Туитър.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    8 4 Отговор
    Трябва светът да,се промени из основи иначе нищо добро не се вижда само борба до дупка

    Коментиран от #6

  • 2 Начо

    4 5 Отговор
    Тук,за такова нещо,джендари и комунисти щяха да врещят че е жестоко полицейско насилие.Боко щеше да съди полицаите че си вършат работата и после щеше да избяга

    Коментиран от #8

  • 3 мечо

    3 3 Отговор
    все едно да накараш полициата да напусне това е невазможно щте си останат и щте си тормозат хората вапреки всичко
  • 4 куку руку ку

    9 4 Отговор
    Яков Кедми го каза в прав текст. Заличаването на историята на САЩ, която върви в момента, ще направи от съединените щати държава от типа на Зимбабве.

    Коментиран от #7

  • 5 Сандо

    5 1 Отговор
    След като кмета не може да си оправи града,някой друг ще го стори.И ако успее,ще прибави доста гласове за битката през ноември.
  • 6 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    О, да, промените вече започват, лудостта в света е тотална Лошото е, че за да се промени из основи Световния ред ще бъдат редуцирани нашите поколения, живеещи сега .
  • 7 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "куку руку ку":

    Каква изненада, значи тук не само аз слушам и гледам Яков Кедми. Това е един изключително умен човек, който ясно, кратко и точно дава коментар на водещите събития Не случайно години наред е бил директор на една от разузнавателните служби на Израел.
  • 8 Напротив

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Начо":

    на снимката ясно се вижда, че полицията яде бой, даже единия е паднал, а мотора му е върху него, тук за такова нещо дженджърите еничари от МРВ щяха да ореват медиите, че много бой са яли от агитките...един наш полицай със счупен пръст една седмица обикаляше телевизите и се оплакваше