Last news in Fakti

22 Юли, 2020 11:33 1 724 5

Говорител на Белия дом: Тръмп е спасил живота на 3-4 милиона души

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • пандемия-
  • ковид-19

Кейли Макенани защити решенията по-рано тази година за спиране на икономиката с цел борба с коронавируса

Говорител на Белия дом: Тръмп е спасил живота на 3-4 милиона души - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Със своя подход към пандемията от коронавирус американският президент Доналд Тръмп е спасил живота на 3-4 милиона души, заяви Белият дом в момент, когато броят на заразяванията в САЩ продължава сериозно да се увеличава, предаде ДПА.

Говорителката на Белия дом Кейли Макенани защити решенията по-рано тази година за спиране на икономиката с цел борба с коронавируса.

"Това беше правилното решение. Президентът спаси 3-4 милиона живота", каза тя на пресбрифинг, без да посочва източник за тези данни.

По думите ѝ "е важно да се отбележи другата страна на здравното уравнение за това какво причиняват на американците продължителните карантини", изтъквайки намаляването на откриваните случаи на рак, отбелязва БТА.

Тръмп настоява за бързо връщане на икономиката към нормалния ритъм. Той многократно е казвал, че действията на неговото правителство по време на пандемията са спасили живота на милиони хора, като понякога се е позовавал на изследване на лондонския "Империал колидж", прогнозирал, че коронавирусът може да вземе 2,2 милиона жертви в САЩ, ако разпространението му не бъде овладяно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 злобар

    2 4 Отговор
    Предполагам че е отворил завод за перилни препарати и белина и започнал да зарежда аптеките в Америка.

    Коментиран от #4

  • 2 Идват избори

    1 0 Отговор
    ...! Нормално е да бъдеш още 4 години "говорител в Белия дом".
  • 3 Да спасиш 3- 4 млн кравари

    1 4 Отговор
    Не е геройство, а кощунство.
  • 4 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "злобар":

    Да , то всеки невеж може да плюе.... Тръмп каза съвсем друго.... А март месец до като ние тулупите бяхме удома Тръмп води война с гущерите педофили под земята и спаси много деца отвлечени за андренохром.... Има видео за това... Главният трафикант е арестувани умря в затвора... Дават как войниците скачат от лодки кораби върху подводницата и спасяват децата... Дават къде децата са били вързани в подземието на един остров...... Моли се пактръмп да спечели... Иначе загиваме.... За това Сорос изкара уродите срещу мирните граждани заради ония черният с 18 присъди.... Евреите ни превземат.... Масово се настаняват у нас,,,,,, отворете си очите.... Те ще въведът тяхните закони и правила.... Те може да раждат, а ние не... При тях аборта е забранен.. Представете си кво идва.... Скоро ще сме им роби на земята и то нашата дето изкупуват.... Маските са за това... И нашите ходят в чужбина но работят и пак ще се върнат.... А тия направо се заселват....... Ще ни унищожат като християни.... Защо идват в България..... Във великотърновско вече са цели фамилии.... Те не признават лекари и пр.... Спете още спете...

    Коментиран от #5

  • 5 ТОВА Е ВЯРНО. ..

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    ИМАТ ПАРИТЕ. .БАНКИТЕ И СА ОКОПАЛИ ЗДРАВО. ..МОЖЕ БИ ДА СЕ РОДИ НОВ ФЮРЕР МНОГО СКОРО