Last news in Fakti

24 Юли, 2020 12:45 1 884 2

Чили позволи на гражданите да теглят от пенсионните си фондове

  • чили-
  • пенсии-
  • реформа

Парламентът одобри нова реформа

Чили позволи на гражданите да теглят от пенсионните си фондове - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Парламентът на Чили одобри решение за позволяване на гражданите да теглят  част от пенсионните си спестявания, съобщи  Гардиън.

Предложението получи подкрепа от гражданите. Президентът  Себастиан Пинера изрази недоволство спрямо промяната.

Гражданите ще могат да теглят до десет процента от своите пенсионни вноски.  Правителството официално не одобрява реформата.

Няколко правителствени сенатори обаче са я подкрепили заедно с опозицията. Това е първа голяма реформа на приватизираната пенсионна система.

Тя предвижда всеки служител да отделя по десет процента от своята заплата към индивидуална сметка, която се управлява от частни фондове. С промяната гражданите трябва да бъдат облекчени в иконоческите условия в страната.

Правителството твърди, че е подготвило пакет за подкрепа на гражданите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Активист на БКП

    1 1 Отговор
    Аааа!!!Тук от ГЕРБ ги теглят непрекъснато !!!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.