Last news in Fakti

28 Юли, 2020 11:12 2 846 4

Гръмотевица в Румъния уби германец на 32 години

  • гръмотевица-
  • буря-
  • румъния

Останалите членове на групата са били поети от специализираните екипи и са извън опасност, съобщи Инспекторатът за извънредни ситуации

Гръмотевица в Румъния уби германец на 32 години - 1
Снимка: shutterstock

Тридесет и две годишен германец почина в понеделник вечерта, след като бе ударен от гръмотевица на връх Търница в планината Родна (Източни Карпати), предаде агенция Аджерпрес.

Инспекторатът за извънредни ситуации в окръг Бистрица-Насъуд (Северна Румъния) съобщи, че мъжът е бил част от група от 17 туристи, които били изненади от лошо време в планината.

В спасяването на туристите са участвали планински жандармеристи, спасители и хеликоптер на Службата за спешна мобилна помощ, пише БТА.

Специлизираните екипи са открили на посоченото място мъжа, който не е давал признаци на живот. Според информацията на властите изглежда той е бил ударен от гръмотевица.

Останалите членове на групата са били поети от специализираните екипи и са извън опасност, съобщи Инспекторатът за извънредни ситуации.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    0 0 Отговор
    къде тоя късмет и в българия с някои държавници
  • 2 Иван

    0 0 Отговор
    И Търница,и Родна,и Бистрица са български имена,цяла Румъния е част от стара България.
  • 3 съдба дойчландска

    0 0 Отговор
    Имал е да пати, в Източни Карпати. Поне кравите са добре.
  • 4 Рошко

    0 0 Отговор
    А гръмотевицата на колко години е била
Новини по държави: