Last news in Fakti

29 Юли, 2020 08:18 2 727 5

И Китай съобщи за най-висок брой новозаразени с COVID-19 от април

  • китай-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

89 от случаите са в западния автономен район Синдзян, където напоследък се регистрират много от новозаразените в страната

И Китай съобщи за най-висок брой новозаразени с COVID-19 от април - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китайските здравни власти съобщиха днес за 101 нови случаи на коронавирус в континентален Китай през последното денонощие - най-високия брой от над три и половина месеца, съобщи Ройтерс.

89 от случаите са в западния автономен район Синдзян, където напоследък се регистрират много от новозаразените в Китай, предава БТА.

Също днес главният администратор на Хонконг Кари Лам предупреди, че градът е на ръба на голям взрив от коронавирус и призова гражданите да останат у дома си колкото е възможно повече.

Тя обяви нови мерки срещу пандемията, които включват забрана за събиране на повече от двама души, затваряне на закритите помещения на ресторантите и задължително носене на маски на обществени места, включително и на открито.

Това са най-строгите мерки, налагани в Хонконг от началото на пандемията. Мерките, обявени в понеделник, ще останат в сила поне седем дни.

Във вторник в Хонконг бяха регистрирани 106 нови случая на коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диверсант

    0 0 Отговор
    От щаб квартирата на Гьобелс в Брюксел напомнят за своевременно държане на обществото в течение
  • 2 София

    3 2 Отговор
    ТИЯ КИТАЙЦИ ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЗАРАЗИХА, САМО ЗАРАЗИ РАЗНАСЯТ, ДОКАТО НЕ ЗАТВОРЯТ ГНУСНИТЕ ИМ ПАЗАРИ ЩЕ Е ТАКА! !!!!!
  • 3 ouhu

    1 2 Отговор
    COVID-19 Е ИЗМАМА !!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 гл шеф

    0 0 Отговор
    от. гл шеф. на тайно разузнаване. българи не се мотайте по улиците не стачкувайте по лоши времена идват няма да има повече оставки . г. гл. прукорор. г гешев. всички кражби се разкриха . какво повече изкате . всичко се заснима . г. гешев си върши работата. него притискайте [ повече ]
  • 5 Фамилия Кадафи си търси петродоларите

    0 0 Отговор
    Kитай съобщи,че Това нещо е Био-оръжие,но вие ще го съобщите след Н-дни,а поста ще изтриете!За бг-е имагинерно число! Но За Открадналите и избили-Фамилии Кадафи и Хюсеин си е реално число!