Last news in Fakti

5 Август, 2020 12:18 1 740 2

Немските ученици са учили два пъти по-малко заради Covid-19

  • германия-
  • коронавирус-
  • ученици-
  • онлайн обучение

38 процента от учениците са учили максимум два часа на ден

Немските ученици са учили два пъти по-малко заради Covid-19  - 1
Снимка: Shutterstock

Според проучване на немския икономически институт Ifo, по време на коронавирусната криза децата са намалили наполовина времето, което се прекарвали в учене преди пандемията. Това предаде Reuters. 

Проучването показва, че през месеците на пандемия средното време, което децата в Германия са отделяли за училище е намаляло от 7,4 на 3,6 часа на ден. Според данните на Ifo, 38 процента от учениците са учили максимум два часа на ден, а 74 процента - максимум четири часа. В същото време децата и юношите са прекарали повече време в гледане на телевизия, играене на компютърни игри и на мобилните си телефони. В тези занимания увеличението е от 4,0 на 5,2 часа. По-конкретно, по-слабите ученици са заменили ученето с пасивни занимания. В проучването са участвали 1099 родители.

„Резултатите показват колко е важно да се върнем към нормалните учебни занятия в училище, взимайки предвид предпазните мерки. Там обаче, където закриването е неизбежно, училищата трябва да преминат директно към онлайн часове“, казва Луджър Вьосман, ръководител на отдела за икономика на образованите в Ifo. 

В момента политиците в Германия обсъждат условията, при които училищните занятия могат да се възобновят след летните ваканции. Фокусът на дискусиите е върху въпроса дали маските трябва да бъдат задължителни и в класните стаи.  

Родителите са загрижени за развитието на учебния процес през последните няколко месеца. 64 процента от тях смятат, че детето им е научило „много по-малко“ по време на коронавирусната пандемия. В същото време родителите са станали по-ангажирани. Преди пандемията те са прекарвали средно половина час на ден, помагайки на децата си да учат, докато по време на кризата са отделяли до малко повече от час. 

38 процента от родителите пък заявяват, че ситуацията е довела до голям психологически стрес за детето или за самите тях. 28 процента казват, че са имали повече спорове с децата си, отколкото преди.
 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОГ ТАНГРА

    2 0 Отговор
    При 20 милиона турци в Германия скоро да наблягат на моленето и религиозното учене в училищата вместо да стават инженери да стават пророци току виш Пророка Мохамед ги завел да видят Алах отблизо

    Коментиран от #2

  • 2 arbeit macht frei

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "БОГ ТАНГРА":

    Oт малки ги учат колко са виновни за холокоста и как целта на живота е само работа, а семейството и децата не са никаква ценност, а само излишен разход.