Last news in Fakti

12 Август, 2020 08:05 2 114 1

Словакия е изправена пред втора вълна на пандемията

  • словакия-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Експертите препоръчаха на жителите на републиката да се въздържат от пътувания в чужбина

Словакия е изправена пред втора вълна на пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на здравеопазването на Словакия Марек Крайчи заяви вчера, че страната преживява втора вълна на пандемията от коронавирус, съобщи ТАСС, цитирана от БТА. 

"В момента епидемиологичната ситуация в Словакия е под контрол, макар че се влошава. Страната е изправена пред втора вълна на пандемията от новия коронавирус", каза министърът по националното радио.

В Братислава вчера се състоя заседание на комисията за противодействие на пандемията, създадена от словашкото правителство. Експертите, влизащи в състава ѝ, препоръчаха на жителите на републиката да се въздържат от пътувания в чужбина.

От началото на пандемията общият брой заразени с коронавируса в Словакия, с население от 5,5, милиона души, достигна 2615, включително оздравелите. От усложнения, предизвикани от коронавируса, са починали 31 души, излекували са се 1 847, припомня агенцията.

Здравното министерство на Словакия обяви за появата на коронавирусната инфекция на територията на страната на 6 март. От тогава са тествани 280 980 жители.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 волен сидеров

    1 0 Отговор
    ПЛАН Б-НА бил гейтс е-ЧЕ ИМА 3 ВИРУСА НА ГРИП-ТОТАЛНО ТЕЗИ хора СА БЕЗЧУВСТВЕНИ .РЕШЕНИ СА НА ВСИЧКО.ВАКСИНИТЕ НЯМА ДА ПОМОГНАТ ИЗОБЩО ,НО КОЙТО ГО ОСЪЗНАЕ НАВРЕМЕ