Last news in Fakti

14 Август, 2020 14:25 2 246 4

Северна Македония продължава по европейския път

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • ес

Зоран Заев ще търси интеграция

Северна Македония продължава по европейския път - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Следващото македонско правителство планира да продължи пътя на страната към ЕС. Това заяви лидерът на социалдемократите в страната Зоран Заев, цитиран от Нова Македония.

Държавният глава на Северна Македония връчи мандат за ново правителство на Заев. Преговорите за съставянето на нова коалиция продължават.

Заев обеща, че страната ще има законно правителство до началото на септември. Основна задача пред него ще е европейската интеграция.

Следващата правителствена програма ще се съсредоточи най-вече върху икономиката и растежа. Предвиждат се инвестиции за младежта и развитието.

Македонското правителство ще продължи да следва европейския път. Заев обеща, че ще бъдат извършени необходимите реформи.

Очаква се покана за започване на европейски преговори. Приемане в ЕС трябва да донесе на страната просперитет.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 chi

    6 0 Отговор
    Да ви подарим Борисов, той ще ви оправи набързо...
  • 2 Наташа Винокурова

    3 3 Отговор
    Мислех, че са по-умни от българите и няма да се набутат в ЕС-прецакай ме да не те прецакам. България трябва да вземе 48 не 29 милиарда ама си имаме прост премиер удобен на 17.07.1954 Меркел да си го пързаля както си иска
  • 3 ами

    5 1 Отговор
    Докато избират по кой път да хванат, от Северна Македония, може да станат Източна Албания.
  • 4 Бат Ивчо

    1 0 Отговор
    Малоумни селяндури, които псуват на всяка втора дума и са на нож с всички просперитет никога няма да видат!
Новини по държави: