Last news in Fakti

16 Август, 2020 09:00 4 882 7

Порошенко планира държавен преврат в Украйна

  • петро порошенко-
  • преврат

Според Киев бившият украински лидер ще се опита да изземе „няколко административни сгради, може би дори кабинета на президента“

Порошенко планира държавен преврат в Украйна - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко планира да извърши държавен преврат в Украйна в деня на независимостта на 24 август, заяви Илия Кива, депутат от Върховната Рада на Украйна от партията "Опозиционна платформа - за живота".

"Порошенко финансира националистически групи, подготвя ги за похода в Деня на независимостта, който трябва да се превърне в конфронтация с правителството и да завърши с държавен преврат", цитира телевизионния канал NewsOne.

Според Киев бившият украински лидер ще се опита да изземе „няколко административни сгради, може би дори кабинета на президента“, а също така ще поиска предсрочни избори и за президента, и за парламента.

Според него хора, които "имат желание и опит да свалят правителството", ще участват в преврата, докато украинските медии ще го отразяват като демократичен процес.

„Но тази история няма нищо общо с хората или идеята. Порошенко просто иска да мине безнаказано, да завземе властта и да продължи престъпния път към Украйна. В крайна сметка той разбира, че единственият начин да се измъкне от наказанието и да задържи откраднатите средства и активи е да организира преврат “, заключи депутатът от Радата.

По-рано Кива заяви, че Порошенко, заедно с националистите, подготвя "кървав" преврат в страната, който ще се отрази на президентстването на Володимир Зеленски.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    26 3 Отговор
    Бандеровци! Следват Донецк и Луганск. За Гиви и Моторола.

    Коментиран от #5

  • 2 Костова

    39 2 Отговор
    За да осъществи тази си идея, Порошенко трябва да има подкрепата на САЩ. Също така поне и на Меркел от европейските лидери. А авторитетът на бившият украински президент граничи с нула.

    Коментиран от #6

  • 3 Тодор

    26 1 Отговор
    Потрошенко е бита карта и става само за затвора!
  • 4 МОЖЕ НО НЯМА ДА

    25 5 Отговор
    ГО НАПРАВИ. ...МАЛКО ХОРА ЗНАЯТ ЧЕ ТОЙ Е УКРАЙНСКИ ЕВРЕИН И СЕ СЪВЕЩАВА ЗАЕДНО С ЕВРЕИТЕ ОТ ЕВРОПА АМЕРИКА ИЗРАЕЛ. ..ЗАТОВА ПОЛИТИКАТА ТАМ Е ЕДНА. ....БРАТ ДА УБИВА БРАТА. ...УКРАИНЕЦА ДА УБИВА РУСНАКА И ОБРАТНО. ..НА ПРИНЦИПА НА СТАРАТА АНГЛОСАКСОНСКА МАКСИМА @@@@РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ@@@
  • 5 Преврат като бизнес

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Открадна, 500 милиона долара, като Президент на Украйна, и явно му се е усладило ,като на Доган и Хунтата.
    Това е модерния бизнес, на Международните мутри превратаджии.
    "България в Мини-формат".
  • 6 Като чуеш помощи от САЩ помисли

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Костова":

    САЩ , нали ги" подкрепи" с 600 милиона долара ,и си изби , финансовите помощи, със синчето на Джо Байдън, като назначен в държавната фирма,"Украйна нафта" Тръмп ги надуши, ама Конгреса го подгони и той ги остави ,да ръфат от Американските фиктивни " помощи" за Украйна.
    За Украйна остана само поговорката , "Лесно ,дойде и лесно си отиде"!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: