Last news in Fakti

25 Август, 2020 19:54 2 297 16

Тревожно! След Хонконг и Европа потвърди за първи два случая на повторно заразени с Covid-19

  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Новината повдига опасенията относно продължителността на имунитета срещу коронавируса, както и относно ефективността на потенциалната ваксина срещу болестта

Тревожно! След Хонконг и Европа потвърди за първи два случая на повторно заразени с Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белгия и Холандия съобщиха във вторник за два нови случая на повторно заразени с Covid-19, което повдига опасенията относно продължителността на имунитета срещу коронавируса, както и относно ефективността на потенциалната ваксина срещу болестта.

Холандският телевизионен оператор NOS цитира вирусоложката Марион Коопманс да казва, че възрастен човек с отслабена имунна система наскоро е бил диагностициран с Covid-19 за втори път.

Междувременно в Белгия вирусологът Марк Ван Ранст заяви пред телевизионния оператор VRT, че жена, която има сравнително леки симптоми, може би не е създала достатъчно антитела при първото си заразяване с коронавирус, след което е настъпила реинфекция.

Вчера Хонконгският университет стана първата здравна институция в целия свят, която потвърди, че повторната инфекция Covid-19, включваща различни вирусни щамове, може да се случи при един пациент.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така така

    21 9 Отговор
    Какво ли няма да направят за да затворят отново всичко... Не ще повтори, а и ще потрети този вирус на мафията в СЗО. Но не се притеснявайте, така ще бъде, до като не фалират съответните сектори, които са решили!
  • 2 Отново и отново

    11 6 Отговор
    опити за промиване на мозъци.
  • 3 Хахаха

    19 7 Отговор
    Ужас, от 25 милиона заразени цели трима повторили вирусчето, докато грипа си го караме всяка година поне по веднъж:) А и тия тримата сигурно първите им тестове са били фалшиво положителни, ако изобщо са им правени
  • 4 Рамбо

    14 6 Отговор
    Covid-19 Е ИЗМАМА, ПРОУМЕЙТЕ ГО !!!
  • 5 Потребител

    14 4 Отговор
    Как така изведнъж излязоха случаи едновременно и в Белгия и в далечен Хонконг? Случайност?
  • 6 незнайко

    13 4 Отговор
    Когато преболедуваш от грип не значи, че не може да се заразиш втори път !!! Това какво Ви говори ??? Това си е грип който постоянно се разхожда между нас, но сега решиха да му правят тестове и затова толкова много хора го носят в себе си !!! Правете си сметка какво ще е през "грипната" епидемия !!!
  • 7 Дълбоко Виждащ

    10 4 Отговор
    стига плашили гаргите!Четът ви хора които знаят по добре от вас!Това е Много малко възможнои то при определени условия!Ако така мряха хората както пророкува ментаджийски отдавна човечеството да е изчезнало!Ако сте боледували от нещо и не сте създали достатъчно антитела е възможно пак да се разболеете,но по скоро вие не сте се излекували и болеста е била латентна във вас!И трите поста показват-В БГ хората знаят и затова не се СТРАхуват от небивалици изказани от генерал-професори за да ...хванат дикиш-Вяра!
  • 8 Бат Рамбо

    6 2 Отговор
    Абе такава далавера изпускали се?Всички по хранителната верга са доволни с изключение на жертвите.А иде зима,не ми се мисли К’во ни чака.
  • 9 Хаха

    3 4 Отговор
    Благодарение на Китай ще сме във вечна карантина... купувайте още маски от тях
  • 10 Анонимен

    1 2 Отговор
    Мои познати са хремави аз също , освен това чувствам умора. При коронавируса казват че няма хрема. Нямам кащлица или задух. Има ли друг върлуващ вирус в момента?

    Коментиран от #12

  • 11 Билгей

    3 3 Отговор
    Подсещам ви, че е нужен ЧИП с доживотни платени ъпдейти иначе короната, ще ви повтаря !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ?!?!?!?!::+

    2 0 Отговор
    Миналата година три пъти карах грип,нормално е -повтаря.
  • 14 натриев нитрит

    1 2 Отговор
    Не Холандия, а Нидерландия.Оправете си грешките.Що за журналисти сте.
  • 15 дядо ви от бг

    0 0 Отговор
    естествено , че няма никакви журналисти ,като знаем как ги приемаха едно време!!!! А сега пък нют/ кетлски/
  • 16 баба ви от бг

    0 0 Отговор
    не повтаряйте глупавите китайци!!!! Няма повторно!!!! Това са държави , които нямат доктори, но имат търговия с диаманти, ама свършиииииии!!!