Last news in Fakti

27 Август, 2020 14:36 2 526 23

Париж: Русия не действа прозрачно по случая "Навални"

  • алексей навални-
  • кремъл-
  • русия

Въпреки настояванията на САЩ, ЕС и на близките на Навални, Москва не започна разследване на инцидента

Париж: Русия не действа прозрачно по случая "Навални" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан изрази днес съжаление, че Русия не действа прозрачно след предполагаемото отравяне на опозиционера Алексей Навални, предаде Франс прес.

Не разбирам защо Русия не проявява прозрачност. В неин интерес е и ѝ го казваме, заяви френският външен министър по радио Ер Те Ел.

Ако бяха поели инициатива за прозрачност, това щеше да бъде отчетено, отбеляза той, визирайки руските власти.

Въпреки настояванията на САЩ, ЕС и на близките на Навални, Русия не започна разследване на случая, посочва БТА. 

Би било добре да се проведе прозрачно разследване и когато виновните бъдат открити, да бъдат съдени, така че това да служи за урок, защото това не е първият случай на отравяне на руски опозиционер, изтъкна Льо Дриан.

Изправен пред натиска на Запада, вчера Кремъл настоя, че опозиционерът не може да се смята за отровен, докато не бъде установено конкретно вещество.

Алексей Навални, който стана известен с разследванията си срещу корупцията в руския елит и в обкръжението на президента Владимир Путин, се почувства зле миналата седмица по време на полет в Сибир. Близки до него активисти веднага заявиха, че става дума за отравяне, и настояха Навални да бъде прехвърлен в Германия, защото подозираха, че руските лекари ще се опитат да прикрият престъплението.

Берлинската болница "Шарите", където руският опозиционер беше докаран през уикенда, обяви в понеделник, че в организма му са открити "следи от отравяне", и спомена за "интоксикация с вещество от групата на холинестеразните инхибитори".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чебурашек

    19 2 Отговор
    Франция огромна държава за 5 години не успя да организира никаква съпротива срещу германците при все че немските войски бяха в Ссср и Африка.После незнайно как се писаха победители влезнаха в Съвета за Сигурност на ООН и им дадоха праео на Атомно оръжие.Как бе допуснато това и от кого?
  • 2 c est la folie

    22 2 Отговор
    Ей,тия с Русия лягат,с Русия стават.
  • 3 Алфа Вълкът

    7 20 Отговор
    Руснаците се усетиха макари късно, че в 21век не може да разстрелват хората като кучета. Както направиха с Немцов и Политковская. И рекоха ще морим хората с новичок, ама тръц! Не им стават службите и те смешни като вожда им!

    Коментиран от #4, #5, #12

  • 4 Rrrrrrr

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Вълкът":

    Отивай в Кравария.Там дори бомбите са им демократични.
  • 5 Засега в тоя век американците имат

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Вълкът":

    само две инвазии и окупация. Но сме все пак още 2020
  • 6 Мимчят

    9 1 Отговор
    Абе франки, вие нямате ли си друга работа,а се занимавате с Русия....
  • 7 другарят

    12 1 Отговор
    Може би трябва да разследват производителя на алкохол, но Нахални би трябвало да знае че алкохола е вреден, а при определени случеи отрова за организма!
  • 8 Монгола

    12 1 Отговор
    Колко души убиха фрнсетата по време на протестите действа ха ли прозрачно или се прави ха, че нищо не е станало? Руснаците казаха :отрова в кръвта на соросоида евтин няма въпроса е приключен за Москва!
  • 9 Сандо

    9 1 Отговор
    Каквото трябваше да направят - руснаците го направиха,каквото беше нужно да се каже - казаха го.Сега ще си проведат и разследване.Оттук нататък въпросите ги задавайте към лекарите в Германия и се надявайте разследването в Русия да не ви изненада неприятно.
  • 10 Барчо

    13 3 Отговор
    Руските лекари обявиха, че в кръвта на Нахални е имало само алкохол и кафе, като не е имало нищо, показващо отравяне. Основание за възбуждане на следствени действия не е имало и по тази причина и не са предприети. Нахалнито има достатъчно болежки и съпътстващи заболяваниа в разклатеното му тяло на алкохолик. Също така има и алергии, като преди няколко години пак е изпадал в подобна ситуация при алергична реакция от безобидно похапване. Така че всичко това е пушилка. Руснаците отдавна направиха изявления в пресата, но никой не иска да ги слуша. Това е поредния удобен случай да бъде обхрачвана!!!
  • 11 Сделано в СССР

    3 7 Отговор
    А по кой случай Руслямия е действала прозрачно ?! Има ли такъв ?
  • 12 Барчо

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Вълкът":

    Когато някой бъде отровен с ОТРОВА, то той умира без да има втора възможност. Още повече ако това бъде направено професионално. При отравяне и с няколко молекули Новичок, човек умира гарантирано и сигурно. Щом не е умрял, значи не е Новичок, а някой си е направил с него шегичка. Абе когато човек се натрови с гъби шанса да оживее е 20% при положение че е закаран в болнично заведение навреме и то после остава половин човек, да не говорим за специално измислени за целта вещества.
  • 13 оня

    3 2 Отговор
    Нахални даже е осъден на 5г за присвояване на 500000$

    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%B9_%D0%9D%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8
  • 14 Karosel

    3 5 Отговор
    Сайта е пълен с български колхозници, които милеят за матюшката повече отколкото за България! Денонощно бранят едини сатрапи на които не им мигва окото пред човешкият живот

    Коментиран от #16, #20

  • 15 ЕДНО ВРЕМЕ

    3 1 Отговор
    Русия "ОТРОВИ" СССР. Да продължава в същата посока.
  • 16 Сандо

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Karosel":

    Я виж твоите Господари на какво превърнаха някога мощната България,след това обяснявай кой какъв е!С такова мислене винаги ще бъдете ненужни и излишни,където и по света да се пръкнете.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 русофобчо

    2 2 Отговор
    Преди дни е била извършено пробно изчистване на г0мната от гъъза на Путинн от специализирани екипи със скафандри и са работили не повече от 5 минути щото от страшната смрад се разпадат скафандрите и хоата изпадат в безсъзнание.Работата била сравнена с тези стъпили на луната и почти доближавайки се до ексхумация на заразен от чумма
  • 19 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    САМО РАЗБЕРЕТЕ ЕВРЕИН ЛИ Е НАВАЛНИ И ПО- НАТАТЪК ВСИЧКО ЩЕ ВИ Е ЯСНО ...ОСОБЕННО ЕВРЕЙСКАТА АКТИВНОСТ ЗА ГЕРМАНСКО ЛЕЧЕНИЕ !!!! ОЧАКВАЙТЕ : БЕЛИНГКЕТ; ИНСАЙДЪР И ШПИГЕЛ --ТУК ТАМ РОЙТЕРС !!!! НО ИЗТОКЪТ НЯМА ДА "ПУСНЕ ГЮВЕЧ" НА ЗАПАДА !?!?!?
  • 20 Барчо

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Karosel":

    Като се абстрахираш от русофоби, русофили, американо, франко, итало и т.н. фили и фоби може да направиш следното: 1. Сравняваш колко български граждани са живели на територията на България преди 1989 г и сега. 2. Раждаемост и смъртност 3. Внос и износ 4. Здравеопазване или по-скоро здравословно състояние на населението. 5. Собствена армия 6. Престъпност, както обикновената битова, така и такава свързана с държавността.... Показатели за сравнение има още поне 100, но са въпрос на полемика, а тези до тук са чисто и просто цифрова фактология. Сравни елементарните цифри и ще видиш защо хората, които помним възхода на България с която се съобразяваше цял свят за разлика от сега си спомняме с умиление за онова време. Велика Турция не посмя да се прокашля когато сменяха имената на българските турци по онова време. Ако се случи нещо подобно сега, бъди сигурен България ще стане за отрицателно време турска провинция и никой няма да си мръдне пръста.
  • 21 ЦРУ

    2 1 Отговор
    ЖАЛКО ….КГБ-иско…..ДИВАШКО....ПЪРВОБИТНО ...Джудже !!! ….Отровени и УБИТИ от Джуджето - …..НЕМЦОВ.....ЛИТВИЕНКО.....СКРИПАЛ....БЕРЕЗОВСКИ...НАВАЛНИ...ПОЛИКОВСКАЯ......ген. ЛЕБЕД...…+ 125 ЖУРНАЛИСТИ разследващи в Раша……+ 3 ДИПЛОМАТА на Раша….+ 20+ генерали на РАша ……….И ВИНАГИ ГИ ХВАЩАТ !!!!! ЖАЛКА РАБОТА !!!!!! а МРЗ в Раша стана равностойна на 209 лв !!!!!!
  • 22 Тия френски бабоеби

    2 0 Отговор
    що си не стоят на еб.ните джендарски задници ми са тръгнали да гледат на началника в канчето. Скоро не ги е посещавала руската армия.Краварски изтривалки,това са французите и нищо повече,то и другите еврогейташки държави са такива.
  • 23 Прав си Барчо

    1 1 Отговор
    Когато сменяха имената на турците в страната, Турция не посмя да се прокашля, но дипломатите и ви отрязаха всички пътеки на Запад и в целия мюсюлмански свят. Кароче, икономическа блокада и празни рафтове. В канце канцов , това танково възродително г.вно, беше сервирано на Горби лично от Рейгън. И Спасиба за " Голямата екскурзия" от 1989 г.която лиши "народното" стопанство от половин милион бачкатори. Та днешната икономическа, политическа и социална разруха е последица от оня бабаитлък над съвършено беззащитни и невинни хорица, които работеха, произвеждаха, вадеха хляба на България. Ми, гушкайте се с възлюблените си кръвни братя - РОМЛЯНИТЕ !
Новини по държави: